ROTAX STEALTH OUTBOARD ENGINE

Creat de ionut.constantin89, August 09, 2022, 12:09:08 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

ionut.constantin89

Well..Am trait sa o vedem si pe asta..

Din 2023, toate brand-urile de barci BRP, inclusiv Alumacraft si Quintrex vor veni gata echipate cu "chestia" asta in loc de outboard. Au cap de ETEC G2 I3, rebrand-uite in Rotax, disponibile initial in doua variante de 115cp, respectiv 150cp. Personal mi s-a parut o prostie inca din stadiul de proiect, dar pare ca le vom vedea si pe apa. Singurul aspect pozitiv pe care il vad in toata povestea asta este ca motoarele in 2 timpi moderne inca se incadreaza foarte bine in noile norme de poluare tot mai stricte.

https://www.manitoupontoonboats.com/us/en/discover-manitou/advantages/rotax.html

einstein1984

ionut.constantin89

Nici nu stiu cu ce sa incep... Faptul ca este pe jumatate submers, are doua coturi de 90 grade pe lantul de transmisie in loc de unul singur, nu este nici outboard nici inboard, are un design oribil si nu in ultimul rand faptul ca au decomisionat din ei stiu ce motive un brand cu 110 ani de istorie ca sa revina acum pe piata cu struto-camila asta.. In final piata isi va spune cuvantul, insa personal nu mi-as cumpara asa ceva.

crysty

M-am uitat pe link-ul tau si spre surprinderea mea nu l-am vazut pe ROTAX la treaba. Toate pozele de prezentare sunt numai statice, iar ce este dinamic nu este cu ROTAX!!
Cred ca ar trebui sa se pastreze un pic distanta de aceste noutati odata din cauzele mentionate, iar tot acolo (pe acel link) puteti gasi si rechemari in service pentru probleme destul de grave ca bancheta ce se poate desprinde, dar si altele pentru care s-au platit ceva parale ca si dotari.
Motorul de ROTAX in sine este unul destul de bun, il stiu de pe skijet, solutia lor mecanica nu o pot analiza deoarece nu ma pricep (cele doua unghuri de 90 grade)
Ar mai fi ceva..... --- noi avem reprezentata pentru ele cred ca numai in Bucuresti si Constanta care, zic eu au capacitate limitata si nu sunt pregatiti pentru rechemari in service!!!!

einstein1984

-Designul oribil e discutabil, ideea  sa nu-l vada nimeni. Mie mi se pare o solutie de tipul "de ce nu m-am gandit la asta mai devreme", ca spatiu eliberat e genial, probabil ca si zgomot e mai bine.

diles

rotax e un fabricant de motoare cu reputatie buna,probabil nu le mai fabrica brp ei doar le vand.ca si design vad doar avantaje,ca si probleme pot fi multe,ramane de vazut.sant curios ce se intampla cand motorul asta e acoperit cu totul de un val in stationare sau chiar functionare.