Panouri solare

Creat de Dell_ser, Februarie 06, 2023, 11:57:49 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Dell_ser

A venit frigiderul si este ok. La gol, raceste f rapid. In 30 de min ajunge la -15. L-am probat pe barca si se incadreaza foarte bine.
Panourile o sa stea prinse pe bimini. Am facut un sistem cu fermoar si a iesit frumos si foarte bine prinse. Nu exista posibilitatea orientarii lor.
Voi cumpara o baretie LiFePo
Bateriile plumb raman pe partea cu motorul. Ma gandesc la un sistem ca motorul sa incarce si el ca scoate 50 A

syRebekah

Atenţie să nu încingă alternatorul şi să îl prăjească: bateriile clasice cu plumb iau amperaj mare câteva minute, apoi scad brusc curentul. Litiul trage maxim până aproape de full. Majoritatea alternatoarelor nu au răcire pentru puterea maximă pe care o pot da, din cauza asta există alternatoare cu răcire şi/sau regulator dedicat de litiu.
fost ghrt.

OvidiuDP

Daca incarci ambele baterii in acelasi timp (motor + LiFePo4) nu ar trebui sa ai probleme. Circula niste legende pe net, dar se refera strict la incarcarea unei singure baterii LifePo cu alternatorul, fara baterie plumb in paralel. Cred ca vrea cineva sa vanda si convertoare DC-DC sa mai faca un ban ! :)
Eu am un astfel de sistem, comanda separata printr-un releu de 50A, incarcarea se face la maxim 22A pentru ambele baterii, dupa un minut sau doua scade la 16-17A, si cam pe acolo ramane. Pentru un alternator de 60 A nu pare sa fie o problema.
https://www.youtube.com/watch?v=02PIU_U83dg

Dell_ser

A venit si bateria LiFePo ... m-am calicit si am luat 200Ah. Imi place, putin cam mare, dar imi place sa are BT si gestionezi din telefon situatia.
Oricum pe barca aveam o tableta din care vedeam parametrii motorului. acum o sa gestionez muzica, frigiderul si sistemul fotovoltaic. Ne-a napadit tehnologia.
Legatura cu bateria de la motor o sa o faca mai tarziu. Acum nu sunt convinsca o sa am nevoie de ea.