Pescuitul, boala grea :)

Creat de Vali, Februarie 08, 2012, 09:31:30 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

tiganusmc

Citat din: bradutzu din Octombrie 05, 2016, 08:59:42 AM
Salut
M-am intors si eu Luni de la Periprava.
Vineri pe la 5 am deslegat barca si pe la ora 21:00 eram pe obrizul 2 unde ma asteptau niste prieteni cu caras prajit si un vin rece ca sa ma dreg dupa un drum greu. De la Chilia am avut parte de o noapte neagra si cetoasa - daca trecea vreuna calare pe matura prin fata mea nu cred ca clipeam macar.
in prima zi am reusit sa prind un crap de vreo 6 kg, a II-a zi a fost fara trasatura asa ca m-am mutat si abia luni inainte de plecare am pacalit unul frumos de 9,8 kg. A fost frumos si mai mult de atat m-am intalnit si cu prieteni cu care am petrecut o seara minunata la cort. Intoarcerea spre casa a fost un cosmar din cauza valurilor care m-au zdruncinat tare de tot .
Sper ca la inceput de noiembrie sa mai fac o iesire in cautarea unui trofeu!

Ha ,l-ai pacalit pana la urma .. Bravo, Cristi ! ;)

Fishing cheaper than therapy

ziuamarinei

Pune Cristi si tu o poza cu tigaia de carasi prajiti ca nu mai pot de pofta [emoji2] [emoji2]

bradutzu

Din pacate nu m-a dus capul sa fac o poza. imi era prea foame si pofta sa ma gandesc la fotografii!
:)
Sa auzim numai de bine!

Alex1958

Salut,
Am fost in Delta de vineri 7 Oct pana Sambata 15 Oct. La inceput pe Chilia - unde am prins furtuna de pe 8 Oct si apoi in zona Crisan unde am prins-o p'aia de pe 11-12 Oct. Rezultate proaste catre jalnice. Cel mai bine a mers stiuca pe langa maluri pe Dunarea Veche -intinsura.
Rosioara si caras, foarte rar cate un ciortan, la rama pe feeder (A inceput sa caute proteina). Biban mare si marlite pe lacuri.
Dar au fost si fapte bune. M-am gasit cu colegul de pe Cap Compas Marius din Piatra Neamt  cu care socializat si am pescuit la stiuca si caruia ii multumesc de companie si sper sa ne mai vedem!
Desi n-are logica vreau sa ma mai duc odata pana vine nea.
Fire intinse!

ziuamarinei

Citat din: Alex1958 din Octombrie 17, 2016, 03:03:48 PM
Desi n-are logica vreau sa ma mai duc odata pana vine nea.
Fire intinse!

Sa te interesezi de apa pe la localnici cand pleci, in urma ploilor si viiturilor Siretul s-a umflat si seamana cu un rau de munte. A adunat apa din tot judetul si acum a tulburat groaznic Dunarea, rar am mai vazut asa curent si gunoaie pe Siret. Sambata nu reuseam sa urc cu gazul la jumatate. Si ca sa fie treaba ca lumea duminica a plouat iar toata ziua. Eu cand am vazut vinerea trecuta apa Dunarii stricata de Siret am intrat brusc in depresie.
Oricum sambata am iesit amonte de Siret cu Dan de la Iasi, pe care l-am avut invitat la o partida de rapitor si cu mult chin, sprit si pastrama am reusit sa pacalim cativa strapi si vreo doua trei marlite. Sper ca Dan s-a simtit bine si ca partida a fost ceva inedit pt el.
Eu, ca gazda, nu m-am facut de rusine si am prins cel mai mic peste din lume. :) :) :)

mariusbig

Salut Ducu. Placerea a fost de partea mea. Din pacate erai plecat cand am decolat eu si nu am apucat sa ne salutam.
Eu voi fi in aceeasi locatie exclusiv dupa stiuca si salau incepand cu 13 noiembrie timp de 4-5 zile.
Daca ne gasim atunci , te cinstesc cu palinca si vin fiert tot sejurul !!!

dan_rotaru

Citat din: ziuamarinei din Octombrie 17, 2016, 06:09:53 PM
Sa te interesezi de apa pe la localnici cand pleci, in urma ploilor si viiturilor Siretul s-a umflat si seamana cu un rau de munte. A adunat apa din tot judetul si acum a tulburat groaznic Dunarea, rar am mai vazut asa curent si gunoaie pe Siret. Sambata nu reuseam sa urc cu gazul la jumatate. Si ca sa fie treaba ca lumea duminica a plouat iar toata ziua. Eu cand am vazut vinerea trecuta apa Dunarii stricata de Siret am intrat brusc in depresie.
Oricum sambata am iesit amonte de Siret cu Dan de la Iasi, pe care l-am avut invitat la o partida de rapitor si cu mult chin, sprit si pastrama am reusit sa pacalim cativa strapi si vreo doua trei marlite. Sper ca Dan s-a simtit bine si ca partida a fost ceva inedit pt el.
Eu, ca gazda, nu m-am facut de rusine si am prins cel mai mic peste din lume. :) :) :)

Dragos, daca a fost cu chin, inseamna ca ai fost o gazda exceptionala, ca eu nu l-am simtit deloc. Dimpotriva, nu m-am simtit atat de bine si mai ales nu am ras atat la o partida de pescuit de foarte mult timp. Nasu si cu finu fac o echipa atat de buna, ca deseori ma opream din mulinat ca sa pot rade.
Oricum scopul a fost socializarea, si mai ales observarea dotarilor barcii tale, pe care le voi avea in vedere la viitoarea mea barca; pescuitul a fost pe planul 2, deoarece stiam de cum e apa inca dinainte de a ajunge la Galati.

dan_rotaru

Multumesc lui Dragos- ziuamarinei, pentru primul strap prins de mine la Dunare, primul dintre multi altii care, sper, vor urma:

ziuamarinei

Vor mai urma, dar sa ne lase ploile si viiturile sa-i prindem. [emoji12]

tiganusmc

Salutare ,

M-am intors sambata din Delta , dupa 2 zile petrecute pe Intinsura , fiind singura portiune cu apa buna de pescuit la stationar din zona  .N-am vazut in viata mea Dunarea Veche(intre Mila si Crisan ) tulbure, ciocolata :( .La fel erau Olguta si Sontea , mai putin  Sontea Lata , de la Fortuna , pana la intersectia cu Babarada .
Pe Intinsura am prins mult  caras frumos si cativa ciortani . Lacurile din zona Mila 23 nu mai tin stiuca , zona unde mai toata vara a fost prezenta. Drept urmare am plecat sambata ,  la spinning , pe Cuibida (aici apa era cristal , asadar nu s-a prins nimic  ) si pe Isaac unde am prins multa marlita si bibani faini .
Pe Macovei s-a prins stiuca vineri , sambata s-a tulburat , insa am inteles ca duminica , pe o japsa a acestui lac , mai limpede  ,  s-au prins exemplare mai imbracate .
In toata aceasta perioada am dormit in barca , atmosfera fiind una de exceptie , ingnorand total vantul si ploaia marunta , Peisajul deltaic de toaman tarzie ,  tuica , tulburelul  ,coniacul de casa ,  mancarea de exceptie si compania si-au pus amprenta facand si din aceasta iesire una de care imi voi aduce aminte mult timp de acum incolo .Pestele a fost bonusul acestei expeditii .
Vreau sa mai ies , exclusiv la stiuca , insa ramane de vazut cand .
Fishing cheaper than therapy

mariusm piesenoi111

Cam asa erau carasii.
Cam asa era apa unde se prindea stiuca la greu...max 30cm si cristal.
Ala e vinovatul pt toate capturile.
Nu am poze cu cele mari deocamdata dar o sa imi parvina si alea.
Nu am fost impreuna cu Marius dar ne-am intalnit acolo.

ziuamarinei

Citat din: tiganusmc din Octombrie 25, 2016, 10:31:17 AM
Salutare ,

M-am intors sambata din Delta , dupa 2 zile petrecute pe Intinsura , fiind singura portiune cu apa buna de pescuit la stationar din zona  .N-am vazut in viata mea Dunarea Veche(intre Mila si Crisan ) tulbure, ciocolata :( .La fel erau Olguta si Sontea , mai putin  Sontea Lata , de la Fortuna , pana la intersectia cu Babarada .
Pe Intinsura am prins mult  caras frumos si cativa ciortani . Lacurile din zona Mila 23 nu mai tin stiuca , zona unde mai toata vara a fost prezenta. Drept urmare am plecat sambata ,  la spinning , pe Cuibida (aici apa era cristal , asadar nu s-a prins nimic  ) si pe Isaac unde am prins multa marlita si bibani faini .
Pe Macovei s-a prins stiuca vineri , sambata s-a tulburat , insa am inteles ca duminica , pe o japsa a acestui lac , mai limpede  ,  s-au prins exemplare la 3-4 kg .
In toata aceasta perioada am dormit in barca , atmosfera fiind una de exceptie , ingnorand total vantul si ploaia marunta , Peisajul deltaic de toaman tarzie ,  tuica , tulburelul  ,coniacul de casa ,  mancarea de exceptie si compania si-au pus amprenta facand si din aceasta iesire una de care imi voi aduce aminte mult timp de acum incolo .Pestele a fost bonusul acestei expeditii .
Vreau sa mai ies , exclusiv la stiuca , insa ramane de vazut cand .
Bibanul ala e superb. Mai ca-mi vine sa ma bag intr-un echipament ultralight si sa dau o fuga in delta.
La noi apa isi revine la normal, ies azi de proba sa vedem ce fac coltosii😉

Trimis de pe al meu GT-I9195 folosind Tapatalk

Alex1958

Salut,
Urmarea este, dupa parerea mea destul de previzibila. ANPA va concesiona asociatiilor de pescari (organizatii non profit!) habitate piscicole naturale iar acestia vor percepe cotizatii de membru si taxe pentru ne-membrii care doresc sa pescuiasca acolo.
Si asa ANPA nu facea nimic pentru banii pe care-i lua -in sensul de controale, paza, populari, actiuni de curatenie, etc.
Acum probabil ca aceste activitati vor fi mutate in sarcina asociatiilor care vor plati pentru concesiune banii necesari ANPA ca sa-si plateasca salariatii (care nu fac nimic!). La randul lor asociatiile vor trebui sa plateasca paznici, controlori, personalul salarizat al asociatiei, etc. Adica ce vedem pe F&H ca se intampla la vecinii unguri. Numai ca la ei chiar se intampla...pe cand la noi...!
In orice caz mai rau ca acum n-are cum sa fie! Vor exista asociatii care chiar isi vor face treaba si poate incet, incet, cu ajutorul divin, ajungem si noi la o normalitate. Eu unul nu mai sper s-o apuc!
Din punct de vedere financiar, pescarul de rand va plati, cu certitudine, mai mult decat cei 30 lei, care urmau sa creasca la 150 lei pe an, ca sa pescuiasca in ape naturale.
Speranta, pe termen scurt si mediu ramane Delta, unde pariez ca ARBDD va mari taxa de pescuit!

Alex1958

Si daca tot am intrat in subiectul pescuit-pe care vad ca de la o vreme utilizatorii l-au cam ignorant- intreb si eu colegii daca au de gand sa mai faca o iesire la stationar inainte de venirea iernii?
Acum doi ani imi aduc aminte ca cei din Galati au facut o iesire de final de an care s-a lasat cu recital de trompeta!
Eu am de gand sa ies in minivacanta de Sf Andrei/ Ziua Nationala dar la stiuca. Insa m-ar tenta o iesire la stationar pana atunci. Se baga cineva?
Fire intinse!