Pescuitul, boala grea :)

Creat de Vali, Februarie 08, 2012, 09:31:30 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

ziuamarinei

Personal am renuntat la ideea de a mai face o partida de crap. Cand vad Dunarea ce murdara e ma apuca dracii. Am pescuit numai spre Braila unde apa e mai limpede dar tot are o culoare albicioasa. Asa ca am carat de la barca tot ce tine de stationar, se odihnesc frumos in garaj. Ma bag numai la rapitor dar pe langa casa.
Rapitorul a inceput sa miste dar nimic deosebit ca si capturi capitale. Sambata trecuta vreo opt salai plus o stiuca in marimi legale si vreo trei sau patru strapi eliberati.
Cat despre noile propuneri legislative ce sa zic, s-ar parea ca momentan concesionarea ar fi singura solutie pt stoparea braconajului piscicol. O sa fie ca la Chilia. Vrei sa pescuiesti, platesti. Eu concesionarul, teoretic, am grija sa nu fie electricieni si plase ilegale pe apa. Sambata eram vreo trei barci ancorate fiecare pescuia cum il ducea capul cand a sosit din malul Brailei o barca cu doi indivizi care in maxim zece minute au dat la fund din mal in larg cinci poale de setca delimitand clar zonele in care noi platitorii de permise aveam voie sa pescuim. Nimeni nu a zis nimic. Poate daca zona ar fi concesionata de cineva bine intentionat ar avea in zona unu sau doi paznici, sau PF ul sa fie mai activ si mai prezent in zona nu s-ar mai bracona. Dar astea cred ca sunt vise. Mai degraba, in pur spirit romanesc, cred ca se vor concesiona zonele fix de catre cei ce braconeaza si vor rade la adapostul legii tot ce misca prin apa.
Oricum ANPA e depasita total. Abia anul asta in toamna am vazut un Rib cu insemnele ANPA pe apa, dar nu am auzit sau vazut sa se remarce prin controale sau altceva.
Probabil nu se vrea sau se considera ca resursa piscicola nu e importanta. Oricum nu mai cred in basme.

PS: Care din colegii de forum au pescuit la salau sambata trecuta in zona farului cu o barca in genul celor facute de Modi? M-am simtit urmarit  ;D ;D ;D.
Dupa cum sondau si pescuiau nu erau din zona.  ;).

mariusbig

Eu si colegul de barca de pe 20 noiembrie-duminica sunt la Crisan dupa salau si stiuca pana joi dimineata. Daca sunt colegi in zona ne auzim la o pescuiala si un vin fiert.

drmarius

Pana la urmatoarea iesire in DD am iesit pe Snagov sambata cu Radu  ... un pix si biban ... seara am pus o de chefal la gratar.

tiganusmc

Localitatea   Km   Nivelul apei   Variatia
Sulina   0   50 cm             -8
Tulcea   71   127 cm             -4
Isaccea   103   162 cm             -2
Galati   150   204 cm              0
Braila   170   200 cm             -1
Harsova   253   148 cm             -2
Cernavoda   300   74 cm             -1
Calarasi   370   75 cm              3
Oltenita   430   121 cm              7
Giurgiu   493   96 cm             11
Zimnicea   554   147 cm             15
Turnu Magurele   597   146 cm     17
Corabia   630   114 cm             20
Bechet   679   180 cm             29
Rast   738   174 cm                     48
Calafat   795   185 cm             69
Cetate   811   250 cm             81
Gruia   851   250 cm                    100
Drobeta Turnu Severi   735 cm     60

Se duce dracu si iesirea la stiuca la cum arata cotele ....
Fishing cheaper than therapy

ziuamarinei

Oricum in urma ploilor, ieri era f tulbure. Nu am mai gasit nici un semnal, am iesit asa sa fac doua trei lanseuri. Miercuri am prins toate reprizele de ploaie, un curcubeu si vreo patru strapi cu pretentii de salai. In masina vorbea una la radio de litri pe metru patrat . Nici nu am   bagat-o in seama😂.

Cam asa arata Dunarea pe ploaie.

tiganusmc

Of si incepuse alaltaieri sa manance crapul pe Chilia ...
Toamna mai capricioasa ca asta n-am vazut de mult . O sa incepem sa depanam amintiri  :((

ziuamarinei

Citat din: tiganusmc din Noiembrie 11, 2016, 12:43:58 PM
Of si incepuse alaltaieri sa manance crapul pe Chilia ...
Toamna mai capricioasa ca asta n-am vazut de mult . O sa incepem sa depanam amintiri deja :((

Eu deja mi-am luat gandul de la Chilia si de la un pescuit pasnic la crap.
Ma gandeam sa deviem cursul Siretului sa-i facem o gura de varsare tocmai la Bastroie in Ucraina sa se spele ei pe cap cu tulbureala asta. ;)
Mai nasol decat tulbureala este vantul, nu am intalnit toamna mai vantoasa ca asta si tot ma uit pe WindGuru la prognozele de vant de zici ca ma pregatesc de windsurf.
Anul asta insistand pe rapitor vad ca am tras lozul castigator.
Sa mai asteptam o saptamana, mai consultam Guru si Afdj-ul ,vad ca vine crestere, poate poate ...

Alex1958

Salut!
Sulina a crescut ieri 21 si azi a scazut 40 cm. Tulcea a crescut 14 si apoi a scazut 9 cm. De sus vine viitura.
Parca e blestemata si isi bate joc de noi.
Dupa ce ca ploua de rupe pamantul mai se joaca si aia la baraj la Portile De Fier.
Si localnicii zic ca s-a prins crap si pe Sf Gheorghe si pe Chilia zilele trecute.
Galatenii zic ca la ei e ciocolata.
De pe la Rosu si / sau Sonde stie cineva noutati?

ionpescarul

Citat din: Alex1958 din Noiembrie 14, 2016, 12:10:32 PM
Salut!
Sulina a crescut ieri 21 si azi a scazut 40 cm. Tulcea a crescut 14 si apoi a scazut 9 cm. De sus vine viitura.
Dupa ce ca ploua de rupe pamantul mai se joaca si aia la baraj la Portile De Fier.
Si localnicii zic ca s-a prins crap si pe Sf Gheorghe si pe Chilia zilele trecute.

Nu intreba de lucruri sfinte (auzi , crapul ce mai face ? ),trebuie sa extindem perioada de deltarit,eu deja ma gandesc ca iesirea din decembrie se va numi 
,,O tura prin delta iarna ,, merg sa vad cum merge barca cu noul motor ,cat de mult deranjeaza cortul glisarea ,cum e sa ai un acoperis deasupra capului pe apa cand afara ninge ?,deci,cu totul alte teste ,la peste nu visez de loc ,dar i-mi voi face datoria de pescar si voi incerca si pescuitul.Am si o dilema ,nu stiu ce butelie sa iau cu mine,am una de 10 litri ,camping si una de rezerva de acasa ,de 24 de litri ,de la aragaz ,poate fac cozonaci pe acolo ,sau parlesc porcul ,neprevazutul ma omoara.sau raman blocat prin gheturi ?

Haiduc

Nea Ioane pentru aventura asta eu zic sa mergi pe  aproape pe la Snagov ca sa faci teste nu de alta dar sa nu ciocnim ouale prin delta de pasti ca de sarmale nu poate fi vorba
Numai bine

ionpescarul

Citat din: Haiduc din Noiembrie 14, 2016, 06:29:15 PM
Nea Ioane pentru aventura asta eu zic sa mergi pe  aproape pe la Snagov ca sa faci teste nu de alta dar sa nu ciocnim ouale prin delta de pasti ca de sarmale nu poate fi vorba
Numai bine
Pe Snagov nu pot'veni decat daca incalic pe motor ca pe cal ,ca barca e la Tulcea.

Alex1958

Salut!
Turele astea de iarna au multe dezavantaje, dar pe mine cel mai tare ma deranjeaza ziua scurta. Pestele trage doar ziua cand se mai incalzeste apa, ori ziua tine de la 7 dimineata pana pe la 16:30. Apoi, daca dormi pe apa - si ai de dormit nu gluma!- trebuie sa-ti omori timpul cu ceva, mancare, beutura, conversatie (asta daca nu esti singur!), un film pe tableta. Daca te duci la vreo pensiune mai pierzi din lumina aia de 9.5 ore inca o ora sau doua. Nu mai ramane nimic.
Dar microbul e agresiv! Daca nu sunt drumurile in conditii de iarna, macar o tura la rapitor in minivacanta tot fac!

tiganusmc

Citat din: Alex1958 din Noiembrie 14, 2016, 12:10:32 PM
Salut!

Salutare ,

Saptamana trecuta a fost o cunostinta la Rosu si la Sonde .
Nici o trasatura in aproximativ 4 zile de stat in zona ...
Inteleg ca pe canalul de la intrare in  Puiu , s-a luat vineri si sambata caras iar sambata dupa pranz a picat si un ciortan la 3 kg .
Stiuca este de negasit dupa cresterea asta ... bibanul inteleg ca este activ .

Marius

Alex1958

Citat din: ionpescarul din Noiembrie 14, 2016, 07:52:24 PM
Pe Snagov nu pot'veni decat daca incalic pe motor ca pe cal ,ca barca e la Tulcea.
Nea Ioane,
Daca vrei sa-ti incerci motorul au niste barci de inchiriat la debarcaderul de langa fostul strand (zona El Capitan).

ionpescarul

Citat din: tiganusmc din Noiembrie 15, 2016, 11:32:34 AM
Salutare ,

Saptamana trecuta a fost o cunostinta la Rosu si la Sonde .
Nici o trasatura in aproximativ 4 zile de stat in zona ...
Inteleg ca pe canalul de la intrare in  Puiu , s-a luat vineri si sambata caras iar sambata dupa pranz a picat si un ciortan la 3 kg .
Stiuca este de negasit dupa cresterea asta ... bibanul inteleg ca este activ .

Marius

Un sulinar ,mult mai pescar ca mine ,spune ca pestele va incepe iar sa manance ,dupa ce se va obisnui cu apa mai rece.