Pescuitul, boala grea :)

Creat de Vali, Februarie 08, 2012, 09:31:30 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

ziuamarinei

La ce apa a adunat si inca aduna Siretul si Prutul din toata Moldova cred ca nici in patru saptamani nu se va limpezi Dunarea. Ieri noapte a crescut Siretul cu un metru , curgea cu viteza f mare numai bun de rafting. Bineinteles ca a tulburat Dunarea de nedescris. Oricum e cam compromisa deschiderea sezonului de vara.

ionpescarul

Citat din: ziuamarinei din Mai 27, 2016, 02:47:32 PM
La ce apa a adunat si inca aduna Siretul si Prutul din toata Moldova cred ca nici in patru saptamani nu se va limpezi Dunarea. Ieri noapte a crescut Siretul cu un metru , curgea cu viteza f mare numai bun de rafting. Bineinteles ca a tulburat Dunarea de nedescris. Oricum e cam compromisa deschiderea sezonului de vara.

Cu cat e mai tulbure pe brat ,cu atat sunt sanse mai mari pe canale.

Alex1958

Salut,
La deschidere n-am fost de frica ploii. Am auzit ca a dat piatra si a fost furtuna dar parca tot imi pare rau.
Acu', imi ziceti de Siret si Prut, 4 saptamani - voi tineti cu ursu'!
Week-end-ul 10-12 Iunie imi este blocat irevocabil, iar in week-end-ul urmator sunt Rusaliile si ies oricum. Ideea este ca am "aprobate" doua iesiri si ce-i in mana nu-i minciuna!
Deci fratilor de suferinta -mai ales cei din Galati- rogu-va sa ne tineti la curent cu tulbureala Dunarii. N-o vreau limpede cristal dar nici noroioasa ca la viitura, daca se poate....
Multam!

ziuamarinei

Nu am putut sa ratez deschiderea in zona de frontiera, asa ca am iesit trei zile mai mult pentru relaxare. Apa a fost noroi, imi era frica sa inmoi buretele in apa sa spal barca, dar in afara de tulbureala deranjant mai era si curentul foarte mare al apei si miile de crengi si gunoaie care se agatau de fire. Totusi Ostovul arata bine, copaci multi cazuti de curand in apa, malurile s-au mai schimbat au aparut locuri noi pe care am avut tot timpul din lume sa le scanez cu rabdare ;).
Bineinteles ca multi au dezertat la prima iesire dar a fost bine. Am avut o datatura buna de somn in jig si am scos bale pe leader iar prietenul meu Octav nu s-a putut abtine si la al treilea lanseu a bufnit un somotel de vreo opt kg. Salaul e apatic complet pe tulbureala asta iar la crap nici nu m-am mai obosit sa dau.
Sincer pe asa apa nici eu nu m-as incumeta sa plec pana pe Chilia, poate doar in zone interioare stiute ca nu tulbura usor.
Din ce am vazut pe apa, mai sus de gura de varsare a Siretului e curata, asa ca de pe 8 iunie cand se deschide zona la pescuit poate fi atacata. Oricum din momentul cand la Galati se linisteste apa mai dureaza o saptamana cel putin pana se scurge toata tulbureala de pe bratele Deltei.

Alex1958

Salut,
Am fost sambata in zona Oltenita-Spantov cu barca mica.
Apa arata excellent, limpede, dar scadea accentuat. Am cloncanit, fara succes, cateva ore, drept e ca n-am avut nici sonar.
Ma duc de Rusalii in Sulina si de acolo functie de apa, vedem....
Fire intinse!

AdrianZUZ

Ma bate un gand la o iesire cu tot familionul in Delta > Mila > Crisan, in 10-12.06. Va rog sa imi spuneti, daca stie cineva, cum este apa in zona?

rover.marius

Salut.
Apa este mare totul este inundat dacă te referi la maluri. Dunărea este ciocolata.în rest apa se limpezește începând de la candura pe șoptea.
Distracție placuta

AdrianZUZ

Multumesc mult. Presimt ca iar o sa caut rapitorul absent ;D

ziuamarinei

Nu vreau sa va intristez, dar in urma ploilor de vineri Siretul a crescut f mult, barajele au fost deschise iar ieri apa era foarte foarte murdara, jumate era pamant. Sincer va spun si sonarul dadea rateuri. Mai asteptam .

Alex1958

De raspoimane 9 iunie se ridica prohibitia peste tot.
Daca nu se limpezeste pana de Rusalii -trei zile libere de la statu (palma barba cot!) ma duc in Delta si incerc pe interior.
Din ce am discutat alaltaieri cu un amic si cand s-a ridicat prohibitia pe granite s-a prins peste la Chilia vreo doua zile.
Acum si cand s-o limpezi, crapului, aluia de a stat in cafea cu lapte trei saptamani, n-o sa-i fie si lui foame?

ziuamarinei

Sincer , din ce vad eu la Galati nu se va limpezi sigur pana de Rusalii. Dar merita incercat pe ape interioare mai limpezi. Eu personal atac amonte de Siret, spre Braila sau Macin unde apa e acceptabila spre buna. E cota cam mare dar cui ii pasa