Lista de lacuri si riuri ce pot fi navigate cu barcutele

Creat de Vlad, Mai 01, 2011, 10:27:28 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Vlad

Helo! caut pe net si nu gasesc o lista cu lacuri si ape curgatoare unde se poate naviga. prin asta inteleg un loc de lasare la apa a barcilor si evident permisiunea de a naviga pe apa respectiva.

Vali

Salut Vlad, cred ca la acest topic vor contribui forumistii in functie de locatia fiecaruia si locurile pe care le frecventeaza.
De exemplu, noi in zona Galatiului avem Dunarea, lacul Brates, bratul Macin al Dunarii, cursul inferior al Siretului pana la varsare, iar peste Dunare, in "Delta dinaintea Deltei", avem Latimea, lacurile Petra, Racova, Saun, Telita si Parchesul.
In plus, articolul 25, alin.3 din Legea Apelor spune:
(3) Circulatia pe cursurile de apa, lacuri naturale sau pe mare, cu barci de agrement fara
motor, se efectueaza liber, cu respectarea drepturilor riveranilor si reglementarilor legale.

Asta inseamna accesul pe majoritatea apelor curgatoare, iar pe lacuri in functie de regimul juridic - concesionari, acvacultura etc, cu acordul celor care le exploateaza. La noi, pe lacurile despre care am spus, nu sunt interdictii de circulatie pentru ambarcatiuni nemotorizate.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Vlad

Salve Vali! Bune precizari. Sper ca intr-adevar vor contribui si ceilalti colegi de prin alte parti.
In final sper sa putem alcatui o lista lunga pe care ar putea-o consulta toata lumea cand vor dori o idee de w/e sau de vacanta.
In Bucuresti ma pot gandi la Herastrau, IOR si in Ilfov la Snagov.
In Prahova inca nu pot afla daca pe pe lacul dela barajul Paltinu, exista vre-un loc unde se poate lasa la apa barca/caiacul. Mai studiam, mai vedem.

CrocodiluDiluDilu

In zona Oradea ar fi:
Crisul Repede si spre Cluj lacul de acumulare Floroiu si lacul de acumulare Beliş - Fântânele
Life in color!

republicii

Salut!In Rm Valcea avem 7 lacuri de acumulare pe Olt toate navigabile si permisive pentru navigatie atat cu motor si fara iar pentru locuri de lansat barca pot da detalii daca este nevoie si doreste cineva sa o faca.

marauder

Salut! Imi poti da mai multe detalii cu privire la locurile de lansare pe lacurile din Valcea? Am preferat sa intreb pe forum, poate mai este si altcineva interesat. Multumesc!

radasous

Salut,
Continui informatiile date de republicii cu raul Olt.
In judetul Olt sunt 9 baraje, ultimele 5 (din aval) ar fi trebuit sa fie navigabile, exista ecluze (nefunctionale...), practic, planul de pe vremea ciuruitului era ca Oltul sa fie navigabil pana la Slatina. Nu exista rampe de lansare amenajate, barcile pot fi lansate cu peridocul la inceputul si finalul digurilor de beton. Cel mai interesant baraj, din punctul de vedere al navigatiei, este cel de la Mosteni, este foarte maaaaaare, fara fiare si betoane uitate sub luciul apei, apa relativ adanca, multe locuri unde se poate acosta.
When people have trouble communicating, the least they can do is to shut up.
-- Tom Lehrer

marauder

Multumesc, pe mine ma intereseaza in special lacurile  Ionesti, Dragoesti, Zavideni din Valcea. De fapt, asa vrea sa stiu pe unde se poate lansa o barca 4.5m de pe peridoc. De regula, cel putin pe la noi prin Valcea, nivelul apei este destul de scazut fata de nivelul superior al dalelor de beton ale barajului, iar lansarea nu prea este posibila acolo. Sunt sigur ca exista alte zone mult mai propice lansarii, dar ma intrebam daca cineva le stie. M-ar interesa si locurile propice lansarii de pe celalte lacuri din Valcea: Daesti, Bogdanesti, Ramnicu-Valcea, Raureni.


radasous

Depinde si cu ce masina manevrezi peridocul. Poti incerca, eventual, sa lansezi barca in zonele de unde s-a extras nisip, acolo se adanceste mult mai repede, atat ca aderenta este foarte discutabila.
When people have trouble communicating, the least they can do is to shut up.
-- Tom Lehrer

republicii

Salut!Scuze am fost plecat 4 zile la pescuit in golful Dubova si ca o paranteza este ful si acolo de electricieni si setcari asa ca este un loc bun de plimbare si odihna,dar sa revenim la oile noastre eu am lansat barca in barajul de la Cozia putin mai departe de manastirea Turnu cam 500 m se face un drum brusc in dreapta si poti sa cobori pe malul Oltului unde este rampa betonata foarte ok.in barajul din Nord se lanseaza dinspre reprezentanta Renault prin locul numit la Plute unde se face vara plaje este destul de ok,in barajul de la Zavideni dupa ce se trece barajul se face in dreapta pe deversare si drept in fata dupa aproximativ 300m se vede in fata o cruce de fier se poate baga barca pe langa ea este pietruit si lin apa se adanceste brusc,in barajul de la Bercioiu care corespunde cu Raureni pentru cine cunoaste se poate baga barca pe caminul cultural Bercioiu,iar pentru barajul Ionesti se poate baga barca pe langa spitalul Dragoesti eu nu am fost acolo dar cineva cu o barca de 6m a bagat-o foarte usor.in rest am fost personal si nu am 4x4 ,pentru relatii suplimentare va stau la dispozitie.Stima!

marauder

Multumesc mult pentru indicatii, sunt de mare ajutor. O sa dau o raita de recunoastere pe la locurile mentionate, dar nu stiu daca mai apuc sa pun barca pe apa anul acesta. Revin cu noutati dupa recunoastere.

simcat

Salut
Interesant subiect.
Am sa trec direct la subiect.
In Romania, asupra apelor avem mai multi autori de drepturi.(avem coduri civile izvorate din Codul Napoleon)
1. Apele Romane, gestionar si nu proprietar al apei, cel ce regleaza dupa nevoi cursul de apa. (inundatii, seceta, etc). Tot ei acordau pana la desprinderea din Ministerul Mediului si Padurilor a noului subminister, dreptul de a cultiva pesti, acvacultura. Cei ce se considera proprietary de balti ar trebui sa mai citesca din contractual pe care il detin. Autoritatea ce poate interzice agrementul (scaldat sau navigat) este doar Capitania. Dreptul celir de la Ape ae extinde si asupra malului, 5 m. Aici se pune problema celor ce isi fac gardul pana in apa. In Romania nimeni nu poate avea un titlu valid de proprietate pana la malul apei.
2. Gestionarul fondului cinegetic, ce are un drept foarte asemanator cu al celor din piscicultura - doar de a gestiona fauna cinegetica, fara a avea posibilitatea legala de a interzice navigatia, ei pot doar solicita Capitaniei sa faca asta.
3. Dreptul de proprietate asupra terenului afectat de apa, albia minora, plus suprafata de mal. Aici discutiile ar fi foarte lungi si lipsite de relevanta pentru ce discutam. Pot fi intravilan sau extravilan, iar cele din extravilan de principiu apartin Statului si sunt administrate de Agentia Domeniilor Statului, pe cand in intravilan apartin administratiei locale.
4. CAPITANIA.  Ca si in cazul circulatiei rutiere, fara a fi proprietara, este singurul organ abilitat in a reglementa navigatia, indiferent de cine are un drept de a gestiona fauna cinegetica sau fondul piscicol.

As pune o intrebare
Am auzit o parere (chiar a unui functionar al Capitaniei Giurgiu) ca daca am permis categoria D, pot iesi pe Mare dar nu in larg, pe langa coasta. De aici au inceput discutiile si am auzit tot felul de pareri. Unii spuneau ca in ape ce nu depasesc 15m adancime. Mi s-a parut o aberatie si am verificat in legislatie. Am gasit ca se considera ape interioare  toate apele interioare si in plus din Mare, apele pana la 25 metri de tarm, inclusiv porturile.
Aceasta prevedere se refera la alt regim, sau se extinde si asupra navigatiei si automat se poate circula cu permis categoria D in Marea interioara, in limita celor 25m de tarm?

kimi

Se poate adauga la acest topic , lacul Izvorul Muntelui - Bicaz , jud. Neamt , cel mai mare lac artificial din Romania .
Exista numeroase locuri in care se poate lansa barcuta si luciu de apa cat cuprinde !  ;)

modi

Citat din: kimi din Decembrie 31, 2013, 10:45:06 AM
Se poate adauga la acest topic , lacul Izvorul Muntelui - Bicaz , jud. Neamt , cel mai mare lac artificial din Romania .
Exista numeroase locuri in care se poate lansa barcuta si luciu de apa cat cuprinde !  ;)

Intradevar , Bicazul este de vis ! Am plutit pe Bicaz de cateva ori . 45 de km de apa din care rasar munti ..... Un vis !
Cel mai facil de lasat barca la apa este Ceahlaul , in N lacului .

......................................

Dar , Kimi , ca tot intrebai despre puterea motorului "matrasita" din carioca , n-ai sa crezi cand iti spun ca pe Bicaz capitania este data dracului ! "Miezu' " de p-acolo cre' ca-i var cu Hitler ! Iti spune mai multe despre el Dany . El l-a cunoscut bine cand a vrut sa-si ia permisul .
N-are muma , n-are tata ! E zbir !  ;)

Eu l-am cunoscut cu ocazia unor concursuri de spinning desfasurate acolo . Voia sa-si puna subalternii sa verifice ..... 120 de concurenti si tot atatea "ascutitori" de 5 HP , sa nu cumva sa existe sub capote carburatoare de 6 HP .
Exact ce-ti spunem si-n alt topic despre dibacia astora de controleaza actele si motoarele .

dany

Am fost asta primavara acolo sa ma interesez de cum as putea sa-mi iau permisul.Am gasit un tip voinic cu niste palme impresionante,un roscovan calit de prin zona de varsare a Dunarii,sigur cu origine lipoveneasca,jovial de altfel si primitor dar cu un zambet pe care nu pot sa-l uit.Dupa ce mi-a dat detalii cum trebuie facut si anume sa ma trec pe o lista care atunci cand v-a ajunge la 24-25de insi o sa putem incropi de o'' clasa''de viitori barcagii dupa care de facut dosarele de inscriere,dar pt. ce barca vreau sa iau permis,ce provenienta,ce motor si ce fel...etc...daca barca ,motorul sunt inscrise,inmatriculate....!!???Ma uitam pe geamul biroului sau plutitor si ma vedeam undeva la mila 23 ,crezand ca visez,si m-a lasat masca cu afirmatia cu :alte timpuri mai baieti+ZAMBET+FRECAT PALME URIASE....Am plecat de acolo cahui de cap impreuna cu tovarasul meu direct intr-un chiosc de unde mi-am luat o ciocolata mare pt.ca brusc i-mi scazuse glicemia :D Lasa ca rezolvam noi,o luam incetul cu incetul.Am mai vorbit cu baieti din bacau sa adun de o clasa,am gasit eu vreo zece dar mai multi  din gura hotarati si m-am lasat ...momentan.Nu stiu daca anul asta s-a facut de-o clasa la Bicaz,habar n-am.Prietenul meu a pus o intrebare dupa ce am plecat de acolo si n-am stiut ce sa raspund:eu nu am barca dar vreau sa-mi iau permis,am voie???Logic ar fi ca da,sigur ca da....oricine poate avea permis!zic acum