imbunatatiri aduse barcilor

Creat de adrianpacurici, Martie 18, 2012, 04:45:28 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

adrianpacurici

Salutare la toata lumea.. Am nevoie de ajutor.. cu ceva sfaturi. Ce modificari ati aduce unei barci lotus (5m/1.50)?..ma refer aici la..suporti lansete, suport umbrela...sau biminitop, scarita de iesit din apa... si altele?..ce ati facut sau ati vazut , util la asemenea barci
multumesc

bradutzu

1.Veste de salvare
2.Ancora cu minim 30 m de sfoara
3. Sursa de umbra absolut ncesara(bimini sau umbrela pe care o poti lega de furchet) + palarie de preferat
4. Cauciuc sau alt material  care a absoarba socuri (daca ai scapat un blumb, bricheta, sau mai stiu eu ce, s-a terminat cu pescuitul pe locul ala asa ca.........)
Atentie la sfoara pe care o folosesti in mod curent ptr legat barca sa fie mai scurta decat lungimea barcii sa nu ajunga la motor pentru ca oricat de atent vei fi ocazional va ajunge in apal
5.Lanterna puternica, cutit si secure sau maceta!
6.Bidon cu benzina de rezerva (minim 5 L)
7.Haine de ploaie plus un set de haine uscate intr-un sac de plastic legat la gura
8. O sticla de acool(dezinfectant, moneda de schimb, mijloc de creeat o prietenie, etc)
9. Cand e frig afara iti recomand si o pereche de ochelari de protectie(din genul celor folositi la ski)
10. Substanta anti tantari!

Pe post de suporti poti folosi o vasla pusa transversal pe barca
Scarita nu ai nevoie ca te poti agata de copastie si ridica in barca fara probleme si fara riscul de a lua apa in barca
Mai sunt unii care mai au chei si alte cule dar eu sunt atat de afon  :-[ca nu as sti ce sa fac cu ele asa ca nu le car degeaba!

Cam asta imi aduc aminte la ora asta ca fiind absolut necesare si nu ar trebui sa lipseasca din barca !

Sa auzim numai de bine!

adrianpacurici

multam..de astea..stiam...ma gandeam la alte gadgeturi ce se pot face la barcuta... iar pentru lansete..stiu faza cu vasla de-a curmezisul..dar nu este stabila la valuri, vegetatie..etc ma gandeam la o bara prinsa de ambele borduri, putin mai inalta decat motorul..

bradutzu

Cand stai la ancora este de preferat sa stai cu motorul ridicat ca elicea prinde curent si se tot plimba barca stanga - dreapta  iar sa faci un suport mai sus decat motorul ridicat ar fi incomod la pescuit!

Sa auzim numai de bine!

Laurentiu N.

Acum am vazut topicul' si cu speranta ca nu se va supara nimeni , am sa postez :
           "Scurt ghid de romanizare" a unei barci" ;D .
.
[proces ce se desfasoara in 4 etape,conform desenelor]

Laurentiu N.

Acum serios vorbind,..cred ca sistemul din foto e cel mai bun.Nu lasa lanseta sa se miste lateral si nici sa zboare peste bord la valuri sau monsrti.Varfurile trec mult peste motorul ridicat,iar in cazul barcii tale se pot prinde de banheta spate si se pot face rabatabile ,pentru cazul cand pescuiesti pe verticala.[ca in desenul 2 ]
Se pot cumpara,sau realiza artizanal din tabla
inox,alama]sau tevi de instalatii PVC cu dop din acelasi material,se gasesc la magzinele de instalatii,+colier pentru fiecare,sau pentru toate la un loc ,avand distantiere. Nu ocupa spatiu !!!
Pentru doar 2 lansete, suportii se pot prinde in gaurile  furchetilor,se gasesc in comert

radasous

Sistemul propus de Laurentiu este solid, doar ca mi se pare incomod, ca sa scoti lanseta si dai tzapa la pestoi trebuie ridicata mult, asta poate produce rateuri. Depimde si de ce si cum pescuiesti, ca daca este vorba de autointepare la peste, sistemul asta este ok, daca inteparea se face cu implicarea direscta a pescuitorului, trebuie regandit, ceva de genul http://www.fisela.ro/produse/303/3566/Suport-Lansete--U-pentru-barca.html
When people have trouble communicating, the least they can do is to shut up.
-- Tom Lehrer

ss

Pentru cine este capabil de-o aroganta, exista varianta profi!  :P

dan dragos

sau se cumpara unul chinezesc din europa, se demonteaza (sau numai buzz barurile) si se se face unul asemanator cu cel din poza.

sau alte modele:
http://www.tinboats.net/forum/viewtopic.php?f=3&t=9008

adrianpacurici

multumesc pt poze.. voi incerca sa incropesc ceva din suporturile chinezesti..
si sa vad cum imi concep un umbrar..ori biminitop ori umbrela
Si mai am o intrebare ,,cum e cel mai recomandat.. si estetic sa inalti oglinda cu vreo 10cm
ce metoda recomandati?

Ciby

adrianpacurici

20cp
am ajuns la concluzia ca o bucata de lemn stejar..de grosimea oglinzii, prinsa in holzsuruburi in oglinga, si facuta sandwich intre 2 placi de tabla care sa prinda si oglinda si scandura. cam asta e varianta pe care as merge

Ciby

La fel am procedat si eu, tot pentru un motor de 20 in 4 timpi, pe un papuc de 4 metri, doar ca am folosit doua bucati de Tego de 20 mm in loc de scandura de stejar. Totul prins intre 2 bucati de tabla de otel de 4 mm cu suruburi de 6, atat intre ele cat si de oglinda. Tabla este prelungita in jos in asa fel incat sandwich-ul format sa prinda si oglinda. Vezi ca diferenta de la cizma de 15' la una de 20' este de 12,7 cm, nu 10.
Dar cel mai bine cred ca ar fi sa imiti sistemul de fixare a motorului si sa-i faci un suport demontabil din lemn si tabla groasa prins cu menghine, eventual si cu suruburi.
Iata si un desen. Sper sa intelegi ce si cum.

adrianpacurici

asta ar fi fost versiunea initiala..dar cred ca va fi mult mai estetic este cu adaugarea facuta direct pe oglinda veche, nu paralel ce ea, prinsa cum am spus mai sus