15 August - Ziua Marinei

Creat de gvincentiu, August 14, 2012, 05:11:21 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

gvincentiu

Se cuvine sa ne aducem aminte, pe lângă Sfânta Maria Mare și de marina română și de marinarii ei, fie profesioniști, fie doar pasionați de ape, ca mulți dintre noi. Atasez câteva activități ce au loc la Galati, mâine 15 august:
9-14 activitati sportive, cross, baschet pe Faleza Superioara
10-18 expozitii acvarii si altele la Gradina Botanica
11-12 teatru papusi, clovni etc. pentru copii pe Faleza superioara
17.30 - 19.30 oficialitati, Te Deum, baloane, porumbei, jocuri marinaresti, defilare nave
dupa ora 20 - Teatru Muzical, Doina Covurluiului, Horia Brenciu etc. pe Faleza Superioara
22.40 foc de artificii, lasere.
Ce e mai important: la biblioteca VA Urechia 10.00 - 18.00 expozitie  Nave si navigatia româna, iar la Palatul Navigatiei intre 16  si 21  foto si documente: Galatiul - port Dunarean, Dunarea la Galati.
Ganduri bune !

gvincentiu

... câteva poze de la defilarea navelor. Cel puțin la câteva am avut o strângere de inimă când le-am revăzut și nu am uitat că pe Steaua Polară am fost facut pionier!
Ganduri bune !

gvincentiu

Și alte câteva poze de la expoziția bibliotecii VA Urechia, unde am prins câteva litografii din 1826 ce surprind câteva bărci cu vele de pe Dunăre: la Braila, la vărsarea Siretului și la Chilia.
Ganduri bune !

byteworks

Are cineva carti de Tudose Tatu  ??? ??? ??? ?? Superbe pozele.

gvincentiu

Inca nu sunt in tema cu ce va fi la Galati, dar brailenii au o optiune interesanta:
Ganduri bune !

Thor

:) :) :)15 este vineri si este libera! Se face punte! :) :) :)

ionitzady

Sa crezi tu ca vineri este liber pt marinari , de ziua lor sunt cei mai '' tavaliti ''
Apropo Sambata  ZIUA PORTILOR DESCHISE  pe dana militara la Braila incepand cu orele 10:00

cristiantutuianu

E trist ca de ziua lor "sunt liberi"
Si in Constanta incepe nebunia pe 13 august pe faleza in fata Comandamentului
Marinei Militare

cristiantutuianu

Am aflat acum 10 minute ca pe 13 AUGUST intre orele 18.00 - 20.00 va fi mare expozitie mare de tehnica militara pe faleza ,cautati intre Cazino si Portul Tomis ....voi fi si eu cu ceva exponate prezentate de Muzeul Militar filiala Constanta

Captan

Daca toate merg bine si nu mai am ghinioane vara asta, ma duc la defilare, la parada velierelor de ziua Marinei.Si da, se pare ca pe 14 o sa fie ziua portilor deschise la Constanta, dar nu stiu sigur,aflu zilele astea.

cristiantutuianu

Ziua Portilor Deschise in Portul Militar Constanta a fost pe 9 August la 09.00  :( am aflat tarziu )

Dar nimic nu e pierut pentru ca:
10-14 August orele 18.00 - 20.00
Ateliere interactive,expozitii,spectacole artistice pe faleza Comandamentului Flotei
11 - 13 August 17.00 - 19.00
Atelier de tras la rame si de scufundare recreationala in Portul Tomis,digul de larg
15 August ora 09.00
Manifestari traditionale pe mare si pe faleza din fata Comandamentului Flotei
13.00 Jocuri marinaresti in Portul turistic Tomis
22.00 Retragere cu torte - Comandamentul Flotei-Prefectura

pelicanul

Am inceput ziua cu o inghesuiala "de zile mari" la iesirea din Constanta spre sud. Am fentat coada de la intrarea in Eforie ocolind prin Techirghiol si pe la "opt, opt si ceva" dimineata am fost in port la Belona (Eforie Nord) impreuna cu Dan (Bluewave).
La 08:30 AM eram deja iesiti din port si il tachinam pe Captan prin telefon pentru ca nu putea sa iasa din Portul Tomis din cauza consemnului Politiei de Frontiera. Vazuta de sus de pe faleza, marea parea perfect plata (chiar uleioasa), dar din barca simteai o hula lunga care ne-a luat la intrebari de cum am iesit din port. Nu batea nici un fir de vint, asa ca am mers la motor cam toata ziua. Si, daca tot mi-am pus la punct redresorul de incarcare de pe motor, am bagat in priza o lada frigorifica din aia de vreo 100 de lei, cu sistem Peltier. Cea mai mare teapa, consuma enorm si nu raceste nici de doi lei.
Pe la 09:15 treceam de "cardinala" de la capu' digului si deja puteam sa le admiram pe Mircea si pe Adornate. Linga dig mai erau vreo 5-6 barci cu vele care se invirteau intr-un perimetru restrins, supravegheate de un "ciine ciobanesc" de la Politia de Frontiera. Exact asta a fost senzatia, de oi pazite de un catel. Noi am facut pe prostii si ne-am indreptat hotariti spre Cazino, doar ca sa putem sa-i fotografiem foarte de aproape pe "catei", pentru ca in doua minute au fost linga noi si ne-au comunicat ca nu avem voie sa ne apropiem mai mult de dispozitivul navelor militare. Cea mai apropiata "vedeta" era la vreo 2 km, restul mult mai departe, asa ca Dan a reusit citeva poze doar datorita teleobiectivului din dotare. Tot datorita teleobiectivului si binoclului am reusit sa-l vedem si pe USS Vella Gulf. Am mai dat o tura, am ridicat putin velele pentru ca incepuse si un puisor de vint si am mai incercat o patrundere in "raion" ca sa le dam putina viteza la politai si apoi ne-am intors acasa fara amenda. Dupa cum spunea Dan, "cateii" nu erau agresivi, pareau chiar prietenosi! Nu stiu ce s-ar fi intimplat daca insistam mai mult!
Una peste alta, am ramas cu un gust destul de amar pentru ca velierele mici nu au fost incluse de loc in program. Pe drumul de intoarcere am auzit pe VHF discutia dintre "Simina" si VTS. Se pare ca si regata s-a desfasurat in acelasi perimetru inghesuit intre raionul navelor militare si zona de ancoraj a "baietilor mari" de pe navele comerciale. N-am mai stat, ca era deja prea cald. Am ancorat pe linga talienele lui Matei si am facut o baie buna si apoi ne-am dus frumusel acasa. Pina la urma, a fost totusi o plimbare frumoasa.

PS Am pus o poza si cu ultima achizitie de pe ebay.de, randa cu doua linii de tertarola. N-are legatura cu Ziua Marinei dar imi place poza!

Captan

Ca sa nu raman mai prejos, eu am iesit cu o seara inainte de Ziua Marinei, dar auzind ca nu va mai fi parada velierelor ca in alti ani (vroiam sa ramanem la ancora peste noapte si pe 15 august sa mergem acolo) ,dar ne-am razgandit si dupa o navigatie de noapte cu delfini sub clar de luna si vederea Perseidelor, ne-am intors in port. Stiam ca va rade Pelicanul de mine, dar.....mi-a placut:). Asa ca atasez cateva poze cu o zi inainte de ziua Marinei.
Acum Neia este pe Siut Ghiol, o spalam cu apa dulce si facem si pe acolo cateva volte!

pelicanul

Cine ride la urma, ride mai bine! :) Se pare ca ati putut sa vedeti navele militare mult mai de aproape, e de retinut pentru la anu' !

bluewave

astia au "pile", iti aduci aminte cand am trecut pe langa fregata anul trecut si ne-au dat la "radio", sa ne luam talpasita ....
"No Whistling on Board"