Caiac din fibra de sticla

Creat de shindo71, Mai 04, 2011, 07:35:39 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

menestras

Citat din: Vali din Mai 06, 2011, 10:59:37 AM
Citat din: menestras din Mai 06, 2011, 09:48:11 AM
Dar scopul final e un catamaran. Nu-i asa?
Bineinteles, mai ales ca stim ca asta e veselia ta, catamaranu' din 2 canoe sau caiace ;D.

Pai ce a facut omul dupa ce a calarit primul bustean pe o garla.... a legat doi intre ei.
Ca dupa aia a scobit in ei e doar un amanunt minor.

shindo71

Scopul initial a fost sa-i fac si fratelui meu un caiac sa putem sa ne plimbam impreuna, apoi nepoata a zis ca vrea si ea  :) dupa ce ne-am facut planurile am hotarit sa facem 2 totusi, ca eu si asa le mai inchiriez pe lacul Snagov si mai fac initiere si in parcul din Ploiesti  :), asa ca nu mai trebuie sa stau pe mal sa dau indicatii. Apoi dupa cit am muncit sa desfac toate sistemele de prindere de pe puntea caiacului, minere si claburi de la cirma, pedale,  capacele de la spatiile de depozitere, cirma... era pacat sa nu fac doua.
Desfacerea asta este destul de brutala, deoarece toate au piulite autoblocante cu garnituri pe sub punte, si multe din ele erau acoperite cu plastic turnat, asa ca dupa ce il folosesc ca model o sa muncesc o gramada sa le pun la loc si sa le izolez eficient ca sa nu am scapari de apa pe acolo.
Si ati intuit corect vreau sa le pot imperechea si sa pot face uneori si catamaran din ele.
Daca as imperechea unul din fibra si cel turnat sigur nu era ok, cel turnat pe care il am are 25 kg, pe cind cele din fibra am apreciat ca o sa ajunga la un 16 kg, diferenta asta dintre ele nu ar fi fost ok in situatia de catamaran.

shindo71

@Vali : m-am gindit si eu la plutitul in caz de luat apa, si m-am inspirat de la caiacul meu.
In spatele scaunului, exista peretele de separare a compartimentului de bagaje din spate, si am obs ca de fapt acolo sunt doi pereti cu o distanta de aproape 10 cm  intre ei, rezulta un spatiu inchis in care nu ajunge apa. Apoi, in virf o sa ii fac o umplutura de ceva poliester extundat si il inchid cu un peret etans. Pe linga asta el este oricum compartimentat in 3 spatii, doua de bagaje si locul unde stau. Compartimentele de bagaje se inchid destul de etanse, cel putin la caiacul meu, asa ca acolo nu ajunge niciodata apa, doar daca se sparge, iar probabilitatea sa se sparga in toate cele trei compartimente, (chiar 4 daca il pun si pe cel de 10cm din spatele scaunului) este destul de mica.  :) Sau macar asa sper :)
O sa fac un experiment si o sa-l umplu cu apa in cockpit si o sa vad daca mai pluteste, sper sa nu ma alerge comunitarii prin parc cind o sa vada ca incerc sa scufund caiacul  :)

gvincentiu

Bravo, bravo, bravo! Nu uita de poze si tot respectul pentru tine. Poate ne vedem la o regata pe un lac din Bucuresti!
Ganduri bune !

stavride

Citat din: Florio din Mai 05, 2011, 09:26:03 PM
Caiacul (sau canoea) se vinde cu accesoriile din prima si ultima poza :)

Vrabia Mihai Viteazu :).
Dacă vrei să construieşti un vapor, să nu începi prin a-i trimite pe oameni după lemne, cuie, unelte, sfori şi alte materiale. Învaţă-i întâi să tânjească după marea îndepărtată, nesfârşită.

shindo71

Am facut si puntea, mai am de tuns contururile. Asa cum spuneam, grosimea lui in varianta 3 straturi e cam subtire, are 2 mm, fata e mult mai rigida datorita formei, fundul mai flambeaza, asa ca dupa unirea celor doua o sa le mai trag un strat de tesatura. Urmeaza partea care imi da cel mai mult de furca, gura caiacului, pe care vreau sa o fac separat si sa o atasez pe urma peste conturul existent.

Vali

Frumoasă lucrare, şi bănuiesc că va ieşi ceva destul de uşor ca greutate, deci caiacul va fi foarte fâşneţ. Felicitări Adriana, şi dacă e nevoie, ştii că percutăm oricând la orice problemă (sau exerciţiu  ;D).
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

bogdanbuciu

felicitari maxime adriana,
si pentru lucrare si pentru determinare
De ce oamenii îşi pierd timpul cu lucruri care nu le folosesc după moarte?

shindo71

Multumesc baieti  :)

Greutatea am estimat ca va fi undeva in jurul a 16 kg, si pina acum se confirma. Probabil ca dupa ce ii fac si scaun si cirma o sa mai creasca. Oricum e o diferenta, ca al meu caiac ma cocosa, mai alesc cind il urcam pe masina. Speram sa fie gata pina duminica( fara vopsire) dar nu cred, inca lucrez la sabloane si modelul pentru gura caiacului. Ma tine pe loc si vremea si munca si alte activitati administrativ gospodaresti  :)

Vali

Lasă că noi îţi facem galerie  :D Hai Adriaaa-naaa, hai Adriaaa-naaa, cu toate că mai bine făceam galerie punând şi noi cârca la treaba  :P. Nu-i nimic, chiar dacă nu-i gata duminica asta, e timp suficient. Şi dacă crezi că ai prins gust de facut caiace, te invaţă fratele tău braconieru' o tehnică de lucru compozită, de-o să-ţi iasă un caiac aşa uşor, că il vei bate până şi pe regele neîncoronat al caiacelor de aici dintre noi, magnificul Bucius-padelă de "hier"  ;D.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

shindo71

A trecut ceva vreme de cind nu am mai scris nimic, dar nu am stat degeaba. Dupa cum spuneam in 3 straturi nu era suficient, asa ca dupa ce am stat si am mai analizat diverse probleme am ajuns la concluzia ca ce am facut pina acum, sa le las drept matrita, si sa lucrez in ele cele doua caiace. Asa o sa am o suprafata perfect neteda la exterior, si munca mai putina la finisat. Am facut un cadru pe care sa stea fara sa se balanseze matrita pentru fund, si pentru contrast i-am tras si o vopsea neagra, sa pot vedea bine la laminat daca am scos bulele de aer cum trebuie. Bulele astea mi-au mincat ficatii :) si tot au mai ramas unele foarte mici cit gamalia de ac prin diverse locuri. Am turnal fundul in 4 straturi 2 tesatura si 2 stratimat, iar puntea in 3 deoarece forma ii da alta rigiditate. Azi le-am cuplat intre ele, cu un rind de nituri, si prima fisie de fibra si a inceput sa arate a caiac. Nu amprea multe poze, ca nu avea cine sa le faca, pentru ca ne-au trebuit toate cele 4 maini ca se rausim sa-l incheiem cit mai bine. Maine incerc sa-l pun pe apa de proba sa vad cum sta, si dupa sa-i fac marginea din jurul cockpitului, si pereti despartitori din interior. Nu am rezista ispitei si m-am introdus in el asa pe uscat si am fost incintata sa vad ca ma sprijin in maini pe marginea cockpitului si nu flambeaza de loc sub greutatea mea. O sa revin cu noutati si poze in urmatoarele etape.

bogdanbuciu

adriana ma enervezi

ai facut super treaba, nu stiu cum vrei sa faci sa numai fie transparent dar de abia astept sa vad ce-ai mai facut.
De ce oamenii îşi pierd timpul cu lucruri care nu le folosesc după moarte?

shindo71

Bogdane, o sa te mai enervez un pic :) si o sa pun si pozele de la testul pe apa de azi :)
Sunt super multumita de cum sta pe apa, si faptul ca e mai usor cu vreo 7kg ma cocoseaza mai putin la urcatul lui pe masina. Azi pe apa l-am pus ne finisat,ca nu mai aveam rabdare, trebuie sa iau la finisat temeinic toata muchea de imbinare, dupa ce termin cu finisatul ii trag un kit auto la pistol, si pe urma vopsea tot auto. Inca ma gindesc la ce culoare sa-l fac, si la un nume de botez, ca sa fie treaba completa.

gvincentiu

La 16 kg + 15 kg echipament si provizii, e numai bun de TID.
Ganduri bune !

Rumpi

Felicitari si merci topic. Este inspirant. Ne puteti oferi datele tehnice, adica marimea caiacului, cantitatile si tipul de material folosite si poate si un pret? Multumesc si zile frumoase cu barcile.