cat dureaza inregistrarea unei barci de pescuit cu motor?

Creat de undo83, Septembrie 24, 2012, 11:25:25 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

undo83

Buna ziua,

sunt din constanta si peste cateva zile voi fi proprietarul unui zenit.. :) ma intrebam daca stie cineva cat dureaza inscrisul barcii cu motor la capitania din constanta? aveti idee? am auzit niste povesti ca ar dura si o luna.. si eu care speram ca-n weekend sa ii dau drumu' in delta :)

daca stie cineva procedura, eventual vreo scurtatura, va rog sa-mi dati si mie un mesaj ceva :)

Mihai Irimia

Nu are cum sa dureze mai mult de o zi, daca ai masina te misti repede, ca trebuie sa bagi la dosar foto etc., si nenea de la ANR, nu vine cu autobuzu, o zi e suficient

Cristy

Salut!
Imi pare rau ca am citit asa de tarziu acest topic....
Felicitari pentru achizitie. Astept ceva pareri despre barca - ce motor folosesti pe unde ai ajuns cu ea...si poate deschidem un nou topic cu acest tip de barca.

corsarul

Ai grija cu inregistrarea sa nu platesti impozit cat la un yaht
Sunt colegi care au patit-o ...!

mustatza

"Ai grija cu inregistrarea sa nu platesti impozit cat la un yaht
Sunt colegi care au patit-o ...!"

Problemele apar in functie de ce scrie in factura de achizitie sau de ce-ti scrie capitania unde o inmatriculezi in fisa pt fisc.
- barca/salupa cu motor = 180 lei/an
- barca/salupa pt agrement cu motor = fro 2200 lei/an

Am inteles ca la Braila si Tulcea sunt cele mai mari taxe pt barci.

Vali

La sectiunea Legislatie, adica aici: http://forum.capcompas.ro/index.php/board,54.0.html , sunt mai multe topicuri despre inscrierea la fisc, si cum anume trebuie procedat pentru a evita incadrarea la o categorie eronata. Cel mai interesant caz e cel a d-lui Dobre, descris aici: http://forum.capcompas.ro/index.php/topic,407.msg8121.html#msg8121 . Urmare a hotararii judecatoresti prin care primaria Galati a pierdut, avem un precedent puternic in caz de repetare a unui asemenea abuz.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau