spume pentru compozite.

Creat de klimm, Ianuarie 23, 2013, 10:02:06 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

klimm

Stie cineva unde gasesc in Ro spume pentru lucrul cu fibra epoxi etc.
M-ar interesa fie o spuma de pvc fie SAN(styren acrilonytril) la o densitate undeva la 80-100 kg/mc

Vali

Salutare Gelu, din ceea ce stiu, Polydis ofera spuma closed-cell de tip Airex - de diferite grosimi, inclusiv in varianta decupata in cubulete, pentru a se mula pe curbe complexe. Posibil sa mai aiba si alte tipuri in oferta, si cel mai bine e de luat legatura telefonic cu Camelia (iti voi trimite imediat numarul ei pe privat). Se mai poate incerca la Rompolimer, de obicei au cam aceleasi produse in oferta ca Polydis, dar de la furnizori diferiti.
Din ce stiu, pentru rezultate optime la imbracarea spumei in fibre cu epoxy se foloseste vacuumarea, dar (inca) nu am lucrat in tehnica asta. Poate iti va spune mai multe Camelia, fiindca sigur a vandut si a povestit cu clientii.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

klimm

Salut Vali, de fapt cred ca intrebarea mea suna corect: Stie cinevali ...?  :)

Veste buna, multumesc. In vara vorbisem cu o doamna si mi-a spus ca au ce se vede pe site , cand am intrebat de furtun de fibra.
O sa intreb.

klimm

Pentru informare;
Din pacate nu, Polydis nu are spume ci doar fagurele de la Nidaplast
Am gasit o posibila solutie insa, PUR rigid cu densitate mai mare de 150 kg/mc produs/folosit de firmele ce produc ornamente pentru fabricile de mobilier.

Vali

Si totusi la Polydis am vazut si am pus mana pe Airex de la mama lui, nu credeam sa gasesc in Romania asa ceva. E adevarat ca asta s-a intamplat cand acolo era Bogdan, "taticul" compozitelor. Posibil sa fi renuntat sa mai aduca, din cauza cererii slabe. La cate constructii compozite in sandwich cu spuma se fac la noi, e posibil sa fie o bataie de cap prea mare sa se aduca si sa se tina marfa pe stoc.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Fritz

Salut. Si eu ma uit dupa asa ceva.
Exista o rasina la Rompolimer care nu ataca polistirenul extrudat .
Are acelasi intaritor , mec, dar nu topeste polistirenul.  Cred ca ar fi o solutie. Si face priza cu rasina poliesterica. 

Fritz

Vali

Intr-o vreme am fost si eu interesat de aceasta rasina. Problema e ca exista pe piata epoxy la un pret mai mic decat aceasta rasina ortoftalica. Epoxy ar fi oricand alegerea mea, daca as vrea sa acopar cu fibra piese din extrudat.
Totusi, pentru o aderenta optima, tot vacuumarea e cea mai buna alegere, in combinatie cu peel-ply, pentru absorbtia rasinii in exces. N-am folosit asa ceva pana acum decat in lucrarile de modelism.