Canoe din placaj

Creat de drmarius, Ianuarie 24, 2013, 07:21:09 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

drmarius

Nu ma bag la asa ceva. Experienta nu ma lasa tinand cont ca trebuie sa fac legatura perfect dreapta intre 3 suprafete surpapuse si 2 lipituri diferite (bizon/rasina). Segmentele le-am potrivit la fix sa ofere rezistenta.

Acum ca prea simple sunt lucrurile ma gandesc sa le complic. Daca 2 persoane la vasle merg cu 3 kmh, ma gandesc ca daca vantul ma ajuta, sa gasesc o solutie sa ma bucur de peisaj si sa ajung la aia 3 kmh fara vaslit :D. Sa nu afectez mult stabiltiatea si contructia, este o solutie  sa montez un foc mic si o randa? Mici cat sa le pot strange foarte usor dar cu un vant bun sa ajung la viteza de vaslit. 

Vali

Ce ai desenat tu nu te ajuta aproape deloc. Orice vele ai pune, vei avea nevoie de derivor si carma.
Daca vrei vele, incearca o vela sau 2, din-alea "liliac" (click pentru imaginea intreaga):

"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

drmarius

Vela mare exclus acum. Ma gandeam la o solutie sa scot 2-4kmh. Daca simt nevoia o modific dupa.

Multumesc  :)

Vali

S-au facut multe experiente in trecut cu vele mici, chiar si la TID, iar concluzia a fost ca nu-si fac treaba deloc. Din cauza asta singura solutie e o vela suficient de mare, asociata cu derivor si carma.

Am putea intra in toata teoria care arata de ce e nevoie de suprafata velica suficienta la un anume deplasament sau suprafata udata, dar nu cred ca are rost. Nu poti obtine viteza pe care o doresti decat cu velatura suficient de mare.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

drmarius

Astazi am lucrat ceva mai mult ... m-am bagat la slefuit chitul cu rasina la flex. Greu a fost pana am inteles miscarea deoarece foarte usor poti sa ajungi pe partea cealalta a placajului. Praful rezultat si inhalat m a facut sa ma intreb cu ce am gresit de stau toata ziua la birou in loc sa mesteresc intr un atelier.

Dupa flex bag slefuitorul de 2 ori si finalul by hand.

Deoarece nu vreau niciun surub in canoe, astazi am facut test cu nituri din fag de 5. Iese perfect.

Pentru Delta Dunarii *... deoarece in planuri apare o chila, am decis sa fac la un capat un suport demontabil de pe chila cu roti pentru trasul pe uscat sau sarit din canal in canal. Am in plan si un amortizor facut dintr-un arc lamelar.

Am realizat putin mai mult ca am gresit grav inainte sa o inchid. Se vede in poze ca la un capat bordajul este deplasat 1 cm.  :( Acum nu stiu ce e mai ok, sa las asa sau sa incarc cu kit si sa mut imbirarea placilor. Sper sa ma ajutati cu un sfat.

* daca la sfarsit o sa iasa o canoe utilizabila, dupa expeditia cu Calotca impreuna cu Marian si Aurelian - 2016, am planificat o expeditie de aprox. 200km. Traseul este stabilit, putin extrem ca dificultate si echipament. Mai intai sa vad ca sta pe apa  :-\

bogdanminitehnicus

3-4km poti sa-i scoti dintr-un setup usor cu motor electric trolling si un acumulator de plumb
urmareste www.bogdanminitehnicus.ro  :)

drmarius

Bogdan, urmăresc topicul tău si am verificat si site ul.

Ce construiesc acum este doar pentru chin, un chin ciudat de frumos. Eu vreau sa fac ture anual in delta cu ea si parca as trișa in fata naturii cu un motor. Motor am pe barca pentru altceva ...
Numai bine!

bogdanminitehnicus

astept sa ne vedem la vara in delta :)

drmarius

Bogdan, cu putin noroc ne vedem pe apa.

Astazi la finisarea copastiei am primit o mana de ajutor si s-a vazut.

Din pacate o lipitura a cedat, am gresit tot la ea ... taietura stramba, unghiul, sipca intercalata, etc.

bogdanminitehnicus

Norocul n-are nicio legatura in faza asta, spor la treaba :)

drmarius

M-am speriat ca termin canoea si nu mai am ce lucra ...  si ca tot aveam timp de studiat deoarece nu a venit o comanda de materiale ... am pus mana pe urmatorul proiect de la Michael Storer  :):

mai multe poze aici: https://www.flickr.com/search/?text=goat%20island%20skiff

Haiduc

Termina canoea Mariuse ca Radu deja ia gasit motor de 30 cred ca e blocat la 30.Apropo Radu cati ani are??Lasă stim deja tot 30 si efi bineinteles
Numai de bine

drmarius

Am imbinat si sipca exterioara pentru copastie si maine mai avansez cu yoke ul din fag+pin, chila si termiant copastia.

Separat pentru postul barcii lui Radu, se poate pune fibra de 300 frumos pe colturile de 90 rotunjite (cat permite placajul de 8mm )? Am 10mp si sa stiu daca e ok sau trebuie sa comandam. Multumesc!

Vali

Daca faci raza de curbura la muchii de 8 mm (atat permite placajul de 8 mm), poti lamina linistit tesatura de 300 si pe consola lui Radu.
Trebuie insa atentie la colturi, fiindca va trebui sa tai si sa suprapui tesatura, si e important sa nu-ti ramana bule de aer.
Daca mai raman franjuri ridicate, nu e problema, se slefuiesc dupa polimerizarea rasinii.

drmarius

Multumesc Vali!

Mai am putin de finisat la capitolul lemn si trec la fibrat si rasinat. Sper sa iasa ok ... mai ales partea cu fibratul unde nu am experienta.