Legislatie pescuit

Creat de Florio, Martie 17, 2013, 10:59:26 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

byteworks

Pentru pescuit in Delta ai nevoie de minim permis acces + permis pescuit, care sunt doua chestii distincte. Eventual mai adaugi taxa acces auto, taxa ambarcatiune, PG.

Permisul de pescuit e anual si costa cat si permisul ANPA, adica 30 de lei, taxele de acces/auto/ambarcatiune se pot plati si pentru intervale de timp mai scurte.

Normele pescuitului sportiv se aplica si in Delta.

tiganusmc

Iata ca a aparut si Ordinul , nepublicat inca dar macar stim care sunt perioadele de prohibitie :
http://www.anpa.ro/images/stories/documents/LEGISLATIE/2013/Proiecte/PROIECT%20ORDIN%20PROHIBITIE%20_2014%20.pdf

Aviz spinnerilor , stiuca intra in prohibitie incepand cu data intrarii in vigoare a prezentului ordin pana la 15 martie .
Sper sa nu patim ca anul trecut ....
Fishing cheaper than therapy

rover.marius

Inca nu este data perioada de prohibitie la stiuca sau cel putin asa inteleg eu:
http://www.info-delta.ro/blog/prohibitie-pescuit-2014/

tiganusmc

Citat din: rover.marius din Ianuarie 08, 2014, 05:19:13 PM
Inca nu este data perioada de prohibitie la stiuca sau cel putin asa inteleg eu:
http://www.info-delta.ro/blog/prohibitie-pescuit-2014/

uite aici :

SECŢIUNEA a 2-a Specii şi perioade de prohibiţie
Art. 5- (1) Fără a aduce atingere prevederilor art. 1 se interzice pescuitul comercial, recreativ/sportiv şi familial al speciilor de peşti şi al altor vieţuitoare acvatice, după cum urmează: a) ştiuca, începând cu data intrării în vigoare a prezentului ordin până la data de 15 martie inclusiv în perimetrul Rezervaţia Biosferei Delta Dunării şi până la data de 25 martie inclusiv în restul habitatelor piscicole naturale;
Fishing cheaper than therapy

rover.marius

Pai asta iti zic si eu sectiunea  cu perioada prohibitiei la stiuca a fost scos din proiectul  de lege sau cel putin asa zic cei de la info delta

mustatza

"Peste 300 de pescari de pe malul Borcei au protestat la Borduşani faţă de un Ordin al Ministerului Mediului care le interzice să mai prindă peşte, indiferent de specie sau perioada din an.
Noile reglementări restricţionează total pescuitul în Dunăre şi pe braţele fluviului, atât pentru pescarii comerciali cât şi pentru cei sportivi, asta după ce localnicii au obţinut autorizaţii şi s-au înregistrat ca persoane fizice autorizate pentru a plăti impozite.
Locuitorii din Feteşti, Stelnica, Borduşani, Vlădeni şi Giurgeni sunt nemulţumiţi că prohibiţia a fost mărită de la o lună la 135 de zile pe an, iar acum au voie să pescuiască doar în perioadele cele mai slabe.
Proteste ale pescarilor au loc în toate localităţile din ţară riverane Dunării."
- sursa gura ialomitei

am cautat in site-ul ministerului mediului si nu am gasit nimic referitor la acest ordin.

stie cineva mai multe?

bradutzu

Generic vorbind multi din zona giurgeni sunt niste braconieri nenorociti
foamea nu te absolvă de vina.ar trebui închisă total zona pentru refacere pentru următorii 10 ani
Sa auzim numai de bine!

Intersect

Bradutzu..Bradutzu....Bradutzu....Scuze de offtopic dar nu am putut sa ma abtin ;D
Born to fish,forced to work!!!

modi

Citat din: mustatza din Martie 20, 2014, 06:22:44 PM
"Peste 300 de pescari de pe malul Borcei ......
......Locuitorii din Feteşti, Stelnica, Borduşani, Vlădeni şi Giurgeni sunt nemulţumiţi că prohibiţia a fost mărită de la o lună la 135 de zile pe an, iar acum au voie să pescuiască doar în perioadele cele mai slabe.
Proteste ale pescarilor au loc în toate localităţile din ţară riverane Dunării."

stie cineva mai multe?

Nici eu n-am auzit despre asta , dar daca asa o fi ...... e minunat ! Dupa ce-au "topit" pestele din Dunare cu plase "ciorap de dama" si electric s-au trezit ca astia nu-i mai lasa .
Daca ar fi dupa mine i-as muta pe toti in Atacama . Cu tot cu sculele lor . Sa tot dea la peste .

rover.marius

Prohibitia difera la perioade in functie de zona dunarii. Scrie in proiectul de prohibitie ptr anul 2014.

modi

Citat din: mustatza din Martie 20, 2014, 06:22:44 PM
...... prohibiţia a fost mărită de la o lună la 135 de zile pe an"-

Despre zvonul asta cautam sa aflam mai multe .....

dan dragos

este trecut si bratul Borcea la zone de refacere:

i) pe braţul Borcea, zona km 19-48 (Feteşti), pe o durată de 60 de zile, în perioada 15 martie-3 mai
inclusiv şi pe o durată de 60 de zile în perioada 1 octombrie-29 noiembrie inclusiv, fără a aduce atingere
perioadei de prohibiţie instituite la art. 1 alin. (1);

rover.marius

Adica Modi exact cum ai spus, 135 zile daca pui si perioada 1 apripile- 30 mai.

modi

Ca orice lege in tara asta , si asta-i de kkt ! ( Daca e adevarata ) Gandita de vreun dobitoc inapt , ocupant abuziv al nu-stiu-carui scaun acolo sus .

S-ar putea foarte usor departaja-prevede ce-i ala pescuit industrial sau de subzistenta fata de cel sportiv-turistic .

135 de zile inseamna mai mult de 4 luni de prohibitie pe an . La astea adauga si sezonul rece in care pescarii sportivi cam stau pe-acasa ........

Este o ineptie !!!

modi

Citat din: bradutzu din Martie 20, 2014, 07:39:00 PM
Generic vorbind multi din zona giurgeni sunt niste braconieri nenorociti
foamea nu te absolvă de vina.

Oarecum off topic , dar nu pot sa nu-ti dau dreptate . Ba chiar sa te completez .......

Am batut Dunarea asta pana mi-a venit "albastru de metil" . In afara de cei din Dabuleni , care stiti bine , sunt mari zarzavagii si pepenari , in niciun catun de pe malul acesteia n-am mai vazut lumea muncind . Ceva , orice !

Tot poporu' e la 7 dimineata la una mica ( la caiet , ca de unde s-o plateasca ? ) dupa care , pana tarziu in noapte , strecoara si curenteaza Dunarea .

Aici http://wikimapia.org/#lang=ro&lat=44.417107&lon=28.075390&z=14&m=b , spalandu-ma pe ochi in Dunare , m-a prins arcul electric al curentacilor . Am sunat la 112 sa vina urgent cineva sa ia masuri . Ma gandeam chiar la .... omor prin imprudenta ! Aiurea , cand au venit aia ma intrebau pe mine de permis de pescuit ..........

Filierele-s facute , pestele ajunge aproape instant la cei de-au facut comanda . Am vazut cu ochii mei morun urias prins la Vladeni . In nici 3 ore l-a ridicat o duba cu nr de Bucuresti iar plata s-a facut in ..... euro ! Multi de tot , pt ca morunul mustea de icre . Clientul - am aflat ulterior - nu era altul decat ..... hotel Marriot . Doar un telefon si duba a plecat catre Vladeni .

Petrica Nebunu din Giurgiu este "distribuitor unic" de somn al multor restaurante locale sau bucurestene . Si-l doare-n "plasa" pe el de prohibitie . Ba , mai mult , are chiar protectia politiei .

Si-am mai vazut multe . Multe rau de tot ! Pe Chilia , pe Sf Gheorghe , pe Sulina , la Valea Nucarilor , Prut , Olt , Arges , Lacul Morii , Pantelimon , Herastrau ( !!! Puii mei , in buricu' targului ! ) , etc .....

Asadar "tentativa" asta de lege e data asa , ca sa nu se zica ca nu-i data . Sa dam bine-n Europa .... Bullshit .....

.....................................

Sa va mai zic si faptul ca-n plina prohibitie , spumegand de pofta , am trecut Podul Prieteniei si-am pescuit la bulgari ? Unde lucrurile stau mult mai simplu :

- in primul rand nu-si "aliniaza" prohibitia cu noi , ceea ce-i o alta imbecilitate .
- permisele de pescuit se elibereaza ca rovignetele la orice magazin de pescuit sau de profil , dupa cate zile ai chef ( ca peste tot in Europa ) .
- noroc ca suntem catch&releaseri , pentru ca la intrarea-n tara , vazuti cu lansete pe masina , am fost controlati de politie in bagaje ...... Stupid , nu-i asa ?