Ghidul Deltei Dunarii

Creat de Pupezica, Iunie 02, 2013, 09:09:25 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Pupezica

Dragi barcagii si barcagite... nu prea siu cum sa incep !

In primul rand nu am mai deschis Capcompas de mult, lucru pe care il regret ! Dar SINGURUL MOTIV pentru care "am lipsit" de aici este ca ma cam incurca interfata grafica, dar ma voi obisnui !  :) :) :)

In al doilea rand, sunt impresionat !!! Absolut din proprie initiativa ( nu i-am cerut si nici nu l-am rugat pe Vali sa faca acest lucru !!! ) , Vali a popularizat noul meu site pe acest forum extrem de tehnic si de serios si in opinia mea, extrem de bine cotat !!!

Vali, in mod public, iti MULTUMESC ! Popularizarea site-ului http://www.ghiduldelteidunarii.ro/ pe Capcompas reprezinta o onoare pentru Pupezica !!!  :) :) :)

In al treilea rand, am o senzatie de jena fata de cititorii / contributorii acestui forum intru-cat am inceput un subiect "fierbinte" - Barca perfecta pentru Delta - si l-am lasat de izbeliste, lucru pentru care iar imi cer scuze. Voi incerca sa recuperez.

Sa ma explic un pic... Luat cu alte treburi... "de-ale Pupezicii", am neglijat un pic forumurile si am scris pe ici pe colo, dar mi-am organizat un pic informatia si am muncit destul de mult sa invat si sa initiez noul meu site. Dar...

Forumurile, indiferent ca vorbim de Capcompas sau de Barcaholic, nu iti permit o organizare eficienta a informatiei, in sensul unui GHID. Acesta este principalul motiv pentru care m-am decis sa initiez Ghidul Deltei Dunarii http://www.ghiduldelteidunarii.ro/

Desigur ca sunt si alte motive, dar despre acestea prefer sa nu povestesc pe aici, pe acest forum linistit si decent...

Acum, ce pune la dispozitie (pana in prezent) Ghidul Deltei Dunarii:

(Ordinea in care "descriu sectiunile site-ului incearca sa "decripteze" ce am gandit...)

A. Vrei sa stii sa intri in Delta ? - Ok, avem sectiunea "Intrari in Delta Dunarii"

http://www.ghiduldelteidunarii.ro/?page_id=75 - in acesta sectiune este explicata abordarea. Pe scurt, sunt 3 mari autostrazi (Bratul Sf. Gheorghe, Bratul Sulina si Bratul Chilia) care "genereaza" spre Delta 46 + 1 de intrari / iesiri.

Organizarea acestora este:

1. "la gramada" http://www.ghiduldelteidunarii.ro/?page_id=885,
2. "pe Bratele Dunarii", luand in considerare Golful Musura ca entitate separata
2.1 Bratul Sf. Gheorghe http://www.ghiduldelteidunarii.ro/?page_id=929
2.2 Bratul Sulina http://www.ghiduldelteidunarii.ro/?page_id=930
2.3 Bratul Chilia http://www.ghiduldelteidunarii.ro/?page_id=931
2.4 Golful Musura [urlhttp://www.ghiduldelteidunarii.ro/?page_id=928][/url]
3. Pe Zonele Deltei Dunarii, inventia mea  :)
3.1 Delta de Nord http://www.ghiduldelteidunarii.ro/?page_id=637
3.2 Delta de Sud http://www.ghiduldelteidunarii.ro/?page_id=640
3.3 Delta Centrala http://www.ghiduldelteidunarii.ro/?page_id=633
3.4 Delta de Vest (zisa si barlogul lui Ciby  :) ) http://www.ghiduldelteidunarii.ro/?page_id=643

B. Vrei sa stii sa iesi din Delta ? - Ok, avem sectiunea "Iesiri din Delta Dunarii"

Da, stiu, pe unde ai intrat pe acolo iesi...  ;) ;) ;) Nu-i chiar asa. Pentru mine Delta Dunarii se invecineaza cu Razelmul si cu Marea Neagra. Fara a mai relua "povestea" cu Razelmul cel periculos" si cu "musura care-i tot Mare", am identificat 4 iesiri pe Razelm si 9 iesiri pe Marea Neagra, toate descrise (inca nu complet !) de la nord la sud.

Organizarea lor este urmatoarea:

1. Iesiri pe Razelm http://www.ghiduldelteidunarii.ro/?page_id=1286
2. Iesiri pe Marea Neagra http://www.ghiduldelteidunarii.ro/?page_id=1289

C. Vrei sa te orientezi in Delta ? - Ok, avem sectiunea "Harta Deltei Dunarii"

1. Harta Deltei Dunarii OpenStreetMap http://www.ghiduldelteidunarii.ro/?page_id=125
2. Harta detaliata a Deltei Dunarii, realizata de mine in 3 luni de munca, cu denumiri, avand la baza un "colaj" din imagini preluate de pe OSM http://www.ghiduldelteidunarii.ro/?page_id=976

D. Vrei sa stii daca "ai apa" pentru tura ? - Ok, avem sectiunea "Cotele apelor Dunarii la Tulcea"

1. Cotele apelor Dunarii la tulcea http://www.ghiduldelteidunarii.ro/?page_id=81

In aceasta sectiune sunt date cumparate de mine la propriu de la AFDJ - Galati pentru anii 2010, 2011, 2012 si o parte din 2013. De atunci UPDATEZ SITEUL IN FIECARE ZI !!!

E. Vrei sa stii ce copac a mai cazut, ce canal s-a blocat sau daca cineva a realizat un lucru / tura mai deosebita sau a trait un eveniment mai deosebit in Delta Dunarii ? - Ok, avem sectiunea "News"

1. News http://www.ghiduldelteidunarii.ro/?page_id=612

Acum... alte explicatii legate de side-bar-uri.

E. Side - bar - ul stang, contine NUMAI POSTURI

1. Primul widget, de sus in jos, este... poza mea !!!  :) :) :) Ca sa stiti cine-i autorul !!!  :) :) :)
2. Al doilea widget de sus in jos... este un soi de "Cuvant al autorului... Pupezica"  :) :) :)
3. Al treilea widget de sus in jos va permite sa selectati "posturile" pe categorii, afisand in pagina centrala TOATE POSTURILE / CATEGORIE
4. Al patrulea widget (lung) de sus in jos prezinta TOATE POSTURILE NOI - 5 buc, indiferent de categorie. Pana in acest moment sunt doar doua categorii, "Ture" si "inedit", dar vor mai si altele  :) :) :). Posturile noi sunt ordonate IN ORDINEA CRONOLOGICA A POSTARII LOR.
5. Al cincilea widget (lung) de sus in jos prezinta TOATE TURELE IN DELTA - 5 buc, exclusiv. Nu se amesteca TURELE cu... alte posturi !!!  :) :) :) Turele, desi publicate recent, au data corespunzatoare parcurgerii lor, asa ca se ordoneaza IN ORDINEA CRONOLOGICA A PARCURGERII LOR si nu in ordinea postarii.
5. Al cincilea widget de sus in jos este "Arhiva Turelor in Delta" . Acesta este un control care va permite selectarea posturilor pe luni, respectiv pe ani. Puteti vizualiza toate turele impreuna cu celelalte postari aferente unei luni, cu mentiunea ca turele isi mentin "data de parcurgere" si posturile au "data publicarii"... Exemplu: daca selectati luna mai 2013 veti vedea TOATE TURELE PARCURSE EFECTIV IN LUNA MAI si TOATE POSTURILE PUBLICATE IN LUNA MAI...
6. Al saselea widget de sus in jos este "Calendarul... "... Gandit initial ca si "Calendarul Turelor in Delta", acum el prezinta de fapt, "Calendarul posturilor" si va permite sa selectati TOATE POSTURILE AFERENTE UNEI DATE SPECIFICE. Ma voi gandi daca il las asa sau il refac, sa prezinte numai "Calendarul Turelor"...

F. Side - bar - ul drept, contine NUMAI PAGINI si niste widget-uri

1. Primul widget de sus in jos este "Ultima Actualizare" a site-ului. Acest control permite vizualizarea datei ultimei actualizari a site-ului. Asa va veti da seama daca site-ul merge sau este... "parasit"  :) :) :)... sper sa nu fie cazul !!!
2. Al doilea widget de sus in jos prezinta "Posturi si pagini updatate". Am simtit nevoia acestui widget deoarece eu mi-am creat intai o structura macro, cat de cat uniforma, un fel de "framework" pe care incep, incet - incet sa-l umplu cu informatie. Altfel spus, dupa ce am creat paginile si posturile celor 70 de ture publicate pana acum, intr-o formula relativ unitara, voi incepe sa le umplu, rand pe rand, cu informatii / descrieri detaliate / poze / repere... pe scurt, continut. Asa ca, in opinia mea, trebuia sa existe un control care sa arate up-date-ul unui post, sa spunem o tura din 2011, care, deja publicata, isi mentine data turei si nu devine un post nou odata cu data interventiei mele.
3. Urmeaza o serie de pagini care "dubleaza" oarecum meniul de navigare, dar intr-o forma mai detaliata, ordonata de mine din perspectiva eventualului interes pe care l-ar manifesta un vizitator care doreste sa se informeze despre Delta. Ceea ce vreau sa subliniez este faptul ca, intrarile paginilor din "meniul" din side-bar-ul drept care coincid cu intrarile din meniul de navigare, pointeaza catre aceeasi pagina ! Cele care nu se regasesc in meniul de navigare (ex: Acces auto in Delta Dunarii) pointeaza catre pagini separate si au fost considerate de mine ca fiind mai putin importante.

In speranta ca aceste "explicatii" au fost folositoare, va astept cu placere pe site-ul Pupezicii http://www.ghiduldelteidunarii.ro/ pe care vi-l pun la dispozitie spre informare si de ce nu, spre publicare !!!
Apa sub chila si vant din pupa !!!

Thor

Masinaria lui Vali nu ma lasa sa dau decat un singur "like".
Este colosal ce faci. Nu mai exista asa ceva.
Si totusi parca ma roade ingrijorarea la ce cantitate de informatii, de cea mai inalta calitate, este accesibila oricui. Sa dea Dumnezeu sa fie folosita numai pozitiv.
Se cunoaste ca inainte de asta ai "navigat", profesionist, pe munte. Si acolo hartile si informatiile sunt vitale.

P.S. "oricui" inseamna si celor mai putin bine intentionati sau mai putin civilizati.
Dar chiar, ce parere aveti, lipsa de informatii poate "pazi" mai bine natura de interventii umane brutale?
Eu cred ca nu.

modi

Citat din: Thor din Iunie 02, 2013, 12:53:02 PM
....... ce parere aveti, lipsa de informatii poate "pazi" mai bine natura de interventii umane brutale?
Eu cred ca nu.

Ba eu cred cu convingere ca da !!!

Sunt "om de forum" de cativa ani buni . Pe unde bantuiam apele si malurile ma-ntorceam cu povesti si cu "rapoarte'' . Am descoperit siderat ulterior ca postarile mele sunt citite nu doar de catre amicii mei , ci si de "vanatori abjecti de informatie" .....

Uite , am vorbit candva despre Alionte . Un loc de vis poate mai salbatic si decat Amazonul . Un brat mirific al Craiesei care te umplea de liniste , de peisaje fabuloase , de herghelii de cai salbatici , de capturi "de numa' " , de ape linistite si limpezi . Mi se parea deosebit de interesant sa povestesc prin ce trecusem . Placea prietenilor mei ce scriam si ce poze postam . Dar , repet , fara stirea mea , ..... si altora .

Ca atare , la trei saptamani de la "raport" calcam Aliontele din nou . L-am gasit pangarit , "violat" de-a dreptul , de catre manelisti cretini , de duminicari retardoizi , de neghiobi de kkt ce-i umplusera malurile cu vetre nestinse , cu casolete de mici ne arse , cutii de bere cu nemiluita , etc . Iar din cate ne povesteau amicii nostri localnici au facut "asasinat" in randurile traitorilor in ape .

La fel , candva am scris despre Razboinita ( Stipoc - Mila 23 ) . Patria stiucii , nene !!! Niste locuri fantastice , uitate de timp , scoase parca din lumea noastra . Ape superbe , cu coturi si maluri dezarmant de frumoase , privite de sus de zeci de perechi de ulii ce cuibareau galagiosi in secularele salcii .....

De dragul acelor locuri fac un efort financiar suplimentar si ma-ntorc in doua saptamani ..... Gasesc Razboinita intr-o stare crunta ! Ca si pe Alionte , plina de tot soiu' de kkt-uri aruncate din barci de toti imbecilii , plaurii de nuferi sfasiati de motoare-n tromba , populatia de stiuca total "lipsa la apel" . Sa aflu-n sat ca imbecilii dupa ce-o prindeau ( zeci , sute de kg probabil !!! ) o dadeau la cherhana cot la cot cu lipovenii ..... Aka , vezi Doamne , "sa-si scoata cheltuielile" pe sejurul respectiv !!!  :o :o :o

........................................

Deci nu , nene ! Mai bine fara informatie , ca nu stii pe ochii carui nenorocit cade ..... In timp cunosti o mana de oameni "unu-si-unu" cu care poti linistit sa faci schimb de informatie telefonic sau la o bere . Stii ca-s de-o plamada cu tine si ca daca-i trimiti intr-un loc vor avea grija sa-l respecte si sa-l gasesti in urma lor poate chiar mai curat decat il stiai .

........................................

Alta data un amic bun  de-al nostru ne roaga sa acceptam in grup la urmatoarea iesire pe sefu' lui , unu' smecher de pe la ....( niscaiva initiale de la MI ) cu grad de general !
Domle , tipu' superpescar ! Scule pricopsite , monturi leadcore , alea-alea ! In prima faza mi-a luat fata ! Pai numa' cata teorie avea "Gheneralu' "-cap si nu ma saturam sa-l ascult .....

Ma roaga amicul meu ca maine dimineata , daca tot o iau spre Sontea , sa-l las si pe "gheneral" undeva pe-un mal sa-si intinda sculele si sa-l culeg la intoarcerea spre casa .
Il duc p-ala la confluenta cu Baba Rada unde sareau avatii ca la delfinariu ( Ptiu !!! Na , c-am dat "din casa" !  :o ) . Il las pe-un mal misto si plec dupa rapitorii mei . Ma duc , dracu' sa ma ia , pana pe Fortuna si pe canelele adiacente a acesteia , unde petrec aproape intreaga zi . pe la orele 16 ma-ntorc sa-l recuperez pe "gheneral" . Domle , omu' era "king" ! Avea la siret nu mai putin de .... 22 ( !!! ) de crapi la peste 8 kile !
Evident , ma impresioneaza ! Da-l intreb :

- Sefu' , da' ce faci , nene , cu atata crap ? Nu dai drumu' la niciunu' ?
- Nu . La cat m-am straduit sa-i dau la mal ..... acuma vrei sa le dau drumu' ?

Ma irita usor dar decid in numele relatiei cu amicul meu sa ma abtin .

Asa a tinut-o bulangiul o saptamana intreaga ! Avea pe holul gazdei lada lui frigorifica personala ! A strans intr-o saptamana probabil in jur de 6 - 700 kile  de crap . Fireste , il tachinam nervosi intrebandu-l cum o sa-l care la Bucuresti .

In ultima seara ( maine dim plecam spre casa ) ma-nbat rau . In rezervor imi ramasesera vreo 5 litri de benzina . nervos , in betia mea , in loc sa donez benzina gazdei - cum facem de obicei cu tot ce ne ramane din provizii la final de sejur - ma duc si i-o vars astuia .... in peste !

S-a ajuns la scandal maxim ! "Gheneralu' " , nici el foarte treaz , ajunge sa scoata pistolu' la mine !!! Ce altceva credeti voi ca ma putea scoate din minti mai tare ? Dracului , ne-a stiut intreaga Mila !
Am plecat ofticati total , cu un gust amar , etc . De-atunci suntem jurati ca nu ne mai intra niciun "new entry" in trupa fara un "antrenament" pe la Giurgiu sau mai pe-aproape .....

..........................................................

Pe Pupazica il inteleg . E un job ce face el , si-l admir din tot sufletul pentru abnegatia cu care se indreapta catre noi cu atata informatie . Insa il previn ca-n curand isi va pierde jobul . Sau , ma rog , nu va mai avea ce promova . Nu de alta , da'-i tara asta plina de cretini .

.............................................................

Corolar : .... OPRITI ROMANIAAA ! VREAU SA COBOR !!!

Intersect

@Modi Te inteleg exact,ne-am saturat si noi sa mergem la pescuit si mai intai sa curatam malul dupa tot felul de baieti.....Plus apa devastata de peste,imi aduc aminte in Octombrie anul trecut la Mila 23 erau unii cred ca aveau vreo 200 de kil de stiuca...Prietenul meu nu sa abtinut sa nu ii intrebe:Da ce faceti domne si cu stilourile alea,las ca este buna la sare a venit raspunsul prompt...Nasoi pe ape  ce sa faci,Romania este frumoasa pacat ca este locuita...
Born to fish,forced to work!!!

Cristy

Am citit o parte din postarile de pe site-ul Pupezicii si sunt pline de informatie. Asa cum spuneati si voi sunt destui care folosesc informatia prost dar asta tine de educatie si...nu prea putem comenta starea de dezvoltare a unora. Totusi sunt si oameni care abia asteapta noutati pentru a vedea locuri pitoresti si/sau pentru a prinde un peste mic sau mare - mai putin conteaza; ceea ce conteaza este iesrea in natura.
Am fost la garaj unde tin barca dupa ce am cumparat-o si intamplator mi-a spus sotia despre o barca PUPEZICA - eu stiam din posturile proprietarului despre ea - atat cat ne-a putut spune- si fiind in acea stare de euforie dupa achizitia unei barci noi nu am mers s-o vad (pe Pupezica)...Poate ca o voi vedea prin Delta.
Este de apreciat ceea ce face Pupezica (impartaseste informatie) in mod gratuit si ar trebui sa-i multumim pentru asta. Cit despre cei certati cu bunele maniere, etc, chiar nu avem ce le face - inca mai cred ca aceia sunt net inferiori celor bine intentionati (ca numar cel putin).
In timp am invatat sa nu ma las pe mana nimanui in special cand merg sa ma simt bine la pescuit sau simplu in natura si pentru asta nu iau pe nimeni cu mine daca nu il cunosc (in special caracterul) pentru ca acolo in natura ar trebui sa stau numai cu ochii pe el si asta ar strica placerea.

Pupezica

Nu vreau NICIDECUM sa ajungem asa, dar...

Eram in Austria, intr-un August frumos, in drum spre o mare albastra... din Spania !!! :) :) :) P'acolo trecea drumul, ce sa-i faci !!!  :) :) :) Si defileaza prin fata mea Salzburgul cel cochet, apoi incep Alpii, Valea Innului, Innsbruck - ul, apoi incep sa vad... Tirol, Hoch Tirol... Inebuneam ! Aveam "labele si botul" (snorca si labe de scafandru cu mine), dar cand am vazut Stubaital, m-au lasat nervii...  >:( >:( >:( Verticale, stanca, gheata... si eu merg la... mare ???  >:( >:( >:( Asa ca am parasit autobahn-ul si am luat-o spre... Stubaital. Trebuie sa va spun: coltarii mei dragi, cu care am urcat atata gheata, sunt marca... Stubai !!!  :) :) :)

Si intrand pe valea Stubai-ului, varfurile albe au inceput sa defileze prin fata mea... Nimeni, doar eu si cei din masina, oarecum  ;D ;D ;D nemultumiti  ;D ;D ;D de "deviatia" mea de la traseu...

Paraie, cascade uriase, paduri, la un moment dat se deschide valea... si apare "zona" Mutterberg, strajuita de varfuri cu ghetari... pe care se schia in August !!! Era sa dau in apoplexie !!!  :o :o :o

Cei din masina, vazand ca ma uit... "pe sus"... m-au intrebat: "Poti sa conduci ???" ... "Da...", am marait eu...

Si tot urcand pe vale, intr-o singuratate superba... vad o mare de masini... cel putin 100 !!! Toate parcate frumos, pe stanga, sa poti trece !!! "Mai, se da ceva aici ???"... Si opresc, evident si eu ! Ma uit, niste scari frumos sapate, cu balustrada, care coborau la rau, pe fundul vaii, apoi o punte dichisita peste apa care venea din munte... apoi ... un sir de mini-potecute intr-un mare tarc (peste 5 hectare)... Sa cad jos ! Pe mini-potecutele acelea erau multi oameni, presupun austrieci si deutschlandezi, franti de spate, care evident culegeau ceva...

Scurtez, era un tarc ... de cules afine !!!

Va place asa ceva ??? Credeti in turismul responsabil ??? Vreti tarcuri ??? Credeti ca prin educatie se poate rezolva problema... "bizonilor" ??? Si cate si mai cate intrebari, demne de o polemica serioasa la un pahar de... ce-i place fiecaruia.

Eu cred ca, pentru Romania este un mare pacat ca Delta este practic necunoscuta, lasata la mana unor smecheri care se cred... Zeii Deltei, asa cum pe vremuri aveam si eu alte exemplare - Craii Dianei... Veneai noaptea din perete si te dadeau afara ca le respirai aerul... de dormit dupa betie !

Scurtez si mai mult... Ungurii distrug Balatonul ??? Eu cred ca nu ! Au facut Delta pe Tisa... o distrug ??? Eu cred ca nu... Daca ... sunt multi de daca... Daca legile ar fi respectate, daca autoritatile si-ar face treaba, daca ar exista educatie, daca s-ar impune reguli... daca.... , atunci nu am mai avea discutiile acestea.

Din punctul meu de vedere un Ghid al Deltei Dunarii, axat pe orientare SI NU PE PESCUIT !!! este util si necesar. Si poate ca prin "tusa", prin maniera de "redactare"... ridica si nivelul "educational" (ca sa nu spun "intelectual") al vizitatorilor !!!

modi

Prietene , io stiu un lucru : Deltei ii sade bine asa cum e . Salbatica si virgina , batrana si necalcata , etc .

Cand or fi salupe-n delta ca masinile din povestea ta sau ca pe Calea Victoriei vei veni aici sa-mi dai dreptate .

Iar despre borsurile si saramurile alea de legenda ..... le vom face cu poze de pesti sau cu amintiri de solzi .......

Mai as avea de amintit doar faptul ca pentru noi delta nu-i decat un locsor de vis in care ne petrecem concedii fabuloase . Pentru prietenii nostrii , lipovenii , e mult mai mult . Ai sa-i vezi in zece ani de-aici incolo imprastiati prin tara si muncind ca salahori cu treijde lei pe zi abuzati de cate-un "miez" de patron si fiindu-le un crancen dor de casa .....

In fine , no hard fiellings , fiecare priveste treaba asta "de la fereastra lui " si-o vede cum are chef  . Dar , inca odata , multe multumiri pentru eforturile facute si abnegatia etalata din a ne veni la intampinare cu atata informatie pertinenta .

Vali

@ Pupezica: Bogdan, in primul rand, bine ai revenit :). Nu putem decat sa-ti multumim pentru cantitatea uriasa de informatie pertinenta despre Delta Dunarii, condensata in site-ul pe care l-ai pus online de curand - http://www.ghiduldelteidunarii.ro/ .

Avand in vedere ca multi dintre forumisti suntem din jumatatea estica a tarii, si multa lume de pe aici e pasionata de Delta, site-ul tau e extrem de util. Motiv pentru care, pentru a fi promovarea deplina, propun sa punem un banner permanent al site-ului tau pe forumul de fata, pentru a intra lumea imediat pe http://www.ghiduldelteidunarii.ro/ atunci cand are nevoie. Cel putin pentru mine personal un asemenea ghid detaliat ar fi fost aur curat daca l-as fi avut acum 10-15 ani, cand bantuiam permanent prin Delta.

Iar despre mojicii care ar putea profita de descrierile tale, invadand locurile si pangarindu-le, nu-mi fac totusi probleme, dintr-un motiv foarte simplu: dintre toti barcagiii pasionati pe care-i cunosc, si care frecventeaza forumurile cu specific nautic, n-am cunoscut inca pe cineva care sa nu fie eco-friendly. Deci despre cei care frecventam forumurile nautice nu-mi voi face vreodata probleme. Nu ma pronunt in schimb despre userii de pe forumurile de pescuit, cu care sa fiu sincer n-am fost vreodata pe aceeasi lungime de unda.

Am deci convingerea ca popularizarea Deltei pe forumurile nautice e benefica, fiindca barcagiii si pescarii pasionati sunt o contrapondere la primitivismul unora dintre localnici, sau la mojicia unora dintre pescarii amatori. Cred ca ar fi o idee buna, daca bineinteles nu ti-e incomod, sa postezi si pe forumul de fata update-urile turelor tale, si news-urile despre accesul in diverse zone din Delta. Multumim inca o data, si sa stii ca suntem pe aici foarte multi cei care-ti apreciem munca :).
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Pupezica

Cu scuzele de rigoare ca sunt asa de scurt...

Eu nu sunt Einstein, sa "dezvalui" principiul sau secretul bombei atomice !!! S-o foloseasca americanii sau rusii... S-o foloseasca ... "in interesul omenirii", fiecare intelegand altceva din "sintagma" asta !!! Eu fac o munca pe care... ORICARE DINTRE NOI, pasionati de ape leganate si de Delta o poate face... Poate fac aceasta munca mai bine, sau poate ca nu... ramane "la voi" sa apreciati ! Sau ... " ca voi" ... ???  ;) ;) ;)

sorin_mh

Buna seara,

Bogdan, sincere felicitari si multe like-uri din partea mea pentru informatiile detaliate referitoare la Delta Dunarii.
Trebuie sa recunosc ca, inainte de a posta, am facut si o mica verificare a veridicitatii acestora.
Ma refer la o zona a deltei, pe care o cunosc mai binisor - Mahmudia, si mai precis, intrarea 4 din bratul Sf. Gheorghe: canalul Filat, conform paginii din site-ul tau dedicata acestei intrari: http://www.ghiduldelteidunarii.ro/?page_id=832
Din informatiile pe care le detineam pana acum o luna-cand am fost ultima data la Mahmudia, confluenta acestui canal cu canalul Litcov era blocata...La ultima vizita la Mahmudia am avut placerea sa-l cunosc pe domnul Carpo (patronul pensiunii cu acelasi nume, din Mamudia), un impatimit localnic al deltei. De la dansul am aflat mai multe amnunte referitoare la acest canal, si anume:
- canalul se numeste Filat; mentionez acest amanunt pentru ca mie personal mi-a generat de doua ori sentimente de jena; prima data, pentru ca nu stiam ca acest canal poarta acest nume; a doua oara, pentra ca numele de Filat este chiar numele bunicilor mei (din partea mamei), care au trait in Mahmudia, in casa care acum este a mea; numele canalului a fost primul element verificat in pagina din site, mentionata anterior.
- cam cu vreo doi ani inainte, comunitatea din Mahmudia a trecut la actiune si a inlaturat digul care era intre canalul Litcov si canalul Filat; in consecinta, acum acest canal(Filat) comunica cu canalul Litcov, si astfel cu intreaga delta. In modul acesta, Mahmudia a devenit un  fel de nod naval pe bratul Sfantu' (acces catre Sfantu Gheorghe-pe Dunare; acces catre intreaga delta, via canal Filat-canal Litcov. Comunicarea canal Filat-Canal Litcov era al doilea punct de verificat in informatiile de pe site-ul tau. Normal ca si aceasta verificare a fost pozitiva  :D
- referitor la canalul Filat si din informatiile primite de la d-nul Carpo: intrarea in canal (dinspre Dunare) prezinta praguri datorita colmatarii puternice din perioada cand acest canal nu comunica cu canalul Litcov; la confluenta canal Filat-canal Litcov exista de asemenea un prag, dificultatea acestuia depinzand si de nivelul apelor-pentru completarea paginii din site dedicata acestei intrari, iti sugerez sa iei legatura cu d-nul Carpo, care iti poate dau informatii reale.
Referitor la intrarea 5 (canalul Uzlina): ca dificultate, ar fi de mentionat intrarea/iesirea in/din lacul Uzlina cand vii/te indrepti dinspre/catre canalul Uzlina; senalul navigabil este destul de ingust si nu este bine conturat; este de recomandat ca sa strabati acesta portiune cu viteza mica, pentru a nu risca o esuare; cred ca la aceasta s-a referit colegul Republicii in postarea: http://forum.capcompas.ro/index.php/topic,787.0.html
Cam atat din partea mea, deocamdata. Sper ca din vara aceasta sa pot participa activ la actualizarea datelor din site-ul tau, macar din aceasta zona.

O seara buna,

Pupezica

Multumesc Sorin_mh... aceasta este genul de interactivitate despre care tot vorbeam, e drept ca nu pe Capcompas !  :) :) :)

Acum, Sorin, apreciind enorm demersul tau, de a completa cu informatie Ghidul Deltei Dunarii, rugandu-te sa nu ma intelegi gresit, multe din informatiile pe care le detin sau le aflu, cum sunt cele de la tine  :) :) :), nu am apucat sa le postez. Nu am apucat nici macar sa-mi extrag toate informatiile din propriul meu post de pe Barcaholic !!! Ce "toate", nici macar 10 % !!! Postul "Barcuta mea de la Decathlon" are 111 pag. x 10 raspunsuri per pagina...

Asa cum am scris in postul acesta la inceput, am vrut sa creez mai intai un framework unitar pe care mai apoi sa-l umplu cu informatie. Cu ceea ce stiu si cu ceea ce contribuie altii, asa cum ai contribuit tu.

In premiera mai divulg ceva: daca ati observat, nici nu am atacat inca "problematica" canalelor si a lacurilor... dintr-un singur motiv: incerc sa_mi standardizez un template accesibil si unitar si un set de cuvinte in maniera "limbaj controlat" (ex: grad de dificultate - 5, trebuie definita mai intai "scala" de dificultati, ce inseamna dificultate "1" si ce inseamna"5", "apa buna"pana la cota "x" la Tulcea... ce inseamna "apa buna", etc.)

Este mult de munca... dar inca o data... Multumesc ! Astept si alte informatii...

Pupezica

Tot in tura http://www.ghiduldelteidunarii.ro/?p=372 - Tura in Delta 09.05.2013 – Delta de Vest cu Sonti nesfarsite si Lacul Nebunu i-am intalnit si pe Stapanii Deltei...

Povestea completa si galeria foto o gasiti aici:

http://www.ghiduldelteidunarii.ro/?p=1795 - 09.05.2013 – Un episod inedit: Delta de Vest cu Sonti nesfarsite si Lacul Nebunu, "Stapanii Deltei..."

P. S. Galeria foto este in  pagina a doua  ;) ;) ;)

Vali

As vrea sa spun cate ceva foarte scurt despre motivatia de a contribui cu informatie pertinenta: din ce mi-a povestit Bogdan, i s-a intamplat de multe ori in Delta sa se loveasca de necunoscut, sau mai rau de reaua intentie a unora dintre "tartorii" locului. Asemenea situatii te pot pune in real pericol. Contributiile lui Bogdan sunt deci motivate de altruism, astfel ca sa nu pateasca si altii ceea ce a patit el. In plus, prin facilitarea accesului oamenilor civilizati in Delta, se mai poate schimba ceva din starea actuala de lucruri.

In acelasi mod suntem motivati si ceilalti forumisti care contribuim. Si mie mi s-a intamplat de atatea ori sa fiu tratat cu aroganta sau "imbarligat" de atatia actori ai scenei barcilor, sau sa mi se rupa cutare barca sub mine. Din cauza asta din 2007 scriu pe net din ceea ce am invatat, dpdv al navalistului, pentru cei care au nevoie. Mi-am luat pentru asta multe injuraturi si chiar amenintari, indeosebi pe barcaholic.ro, dar nu asta conteaza. Din cauza asta ma bucur inca o data ca Bogdan a inceput sa organizeze pe site-ul propriu informatia dobandita in timp, si ii doresc sa nu renunte vreodata, mai ales ca e cea mai valoroasa informatie despre Delta disponibila pe tot webul.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Pupezica

CitatAs vrea sa spun cate ceva foarte scurt despre motivatia de a contribui cu informatie pertinenta: din ce mi-a povestit Bogdan, i s-a intamplat de multe ori in Delta sa se loveasca de necunoscut, sau mai rau de reaua intentie a unora dintre "tartorii" locului. Asemenea situatii te pot pune in real pericol. Contributiile lui Bogdan sunt deci motivate de altruism, astfel ca sa nu pateasca si altii ceea ce a patit el. In plus, prin facilitarea accesului oamenilor civilizati in Delta, se mai poate schimba ceva din starea actuala de lucruri.

In acelasi mod suntem motivati si ceilalti forumisti care contribuim. Si mie mi s-a intamplat de atatea ori sa fiu tratat cu aroganta sau "imbarligat" de atatia actori ai scenei barcilor, sau sa mi se rupa cutare barca sub mine. Din cauza asta din 2007 scriu pe net din ceea ce am invatat, dpdv al navalistului, pentru cei care au nevoie. Mi-am luat pentru asta multe injuraturi si chiar amenintari, indeosebi pe barcaholic.ro, dar nu asta conteaza. Din cauza asta ma bucur inca o data ca Bogdan a inceput sa organizeze pe site-ul propriu informatia dobandita in timp, si ii doresc sa nu renunte vreodata, mai ales ca e cea mai valoroasa informatie despre Delta disponibila pe tot webul.

Multumesc mult Vali pentru cuvintele si gandurile frumoase. Voi continua sa scriu si sa organizez informatiile pe care le am si pe care le voi (mai) dobandi...  ;) ;) ;) Si eu zic ca Delta Dunarii este un loc care merita a fi "destelenit" in vederea practicarii unui turism responsabil, de buna calitate...

Si eu cred ca, daca ar veni mai multi turisti care STIU sau vor sti SA SE COMPORTE cu si in Delta, lucrurile ar putea sa se schimbe, in defavoarea "bizonilor"...

byteworks

Apropo de intersectia Litcovului cu Filat, pe acolo am trecut in 2006 la prima revenire in Delta ca adult, caci pana atunci doar muntele si saptamana de vara la mare au fost prioritatile. Am fost cu o lotcuta cu un motoras minuscul de la Mahmudia, Casa Teo ne-a fost gazda, si pomenita mereu pentru un mujdei nemaivazut, extraordinar de pufos, in vreo sase ore am fost purtati  pe traseul clasic Uzlina Isac Litcov Filat si inchis bucla in amonte pe bratul Dunarii catre Mahmudia.
Pe atunci era un dig zdravan intre Litcov si Filat, am trecut lotcuta la edec cu ajutorul unei echipe de pescari cantonati acolo, care ne-au asteptat de altfel si cu un bors de peste la ceaun care a ramas deasemenea in topul amintirilor de vacanta.
Iata si niste poze de atunci:

Vedere la Mahmudia catre amonte

Casa Teo, iat-o!

Pe canal catre lacul Uzlina

Pe dig la Intersectia Litcov cu Filat

Oamenii Deltei

Si super-borsul de peste

Vedere de pe Bestepe catre zona vizitata, bucla in care bratul Sfantu Gheoarghe parca se razgandeste si vrea sa se intoarca catre izvoare, acum fortat de oameni sa tina drumul catre Mare

Vedere catre sud, se vede insula Popina pe Razelm

Stanci, stepa si ape

Si Mahmudia!