Bricolaj , reparatii , diverse servicii in domeniul nautic .

Creat de modi, Iulie 22, 2013, 10:02:17 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

modi

modi

modi

modi

Si intra la modificari barca lui Gsteph . Modificare oglinda , creare compartiment baterie , etc .
Bilantul zilei :

gsteph

si imagini cu progresul la barca.

primele 3 poze: constructia chiuvetei motor (de taiat si mult de polizat). aici mai purtam discutii daca sa aiba bordura inaltata sau nu... utilitate versus confort... la sezut.  :-\

ultima poza: oglinda cu un adaos de placaj fibrat - rigidizeaza si aduce la grosime. peste va fi aplicata tabla striata de aluminiu 2mm (interior, cant si exterior) care va duce grosimea la ~50mm.

oglinda (inclinata la 13-14°) a fost decupata cam 30mm si acum masoara 400mm. rezulta o inaltime ("transom height") echivalenta de

400 x cos(13.5°) =390mm.

motorul cu cizma scurta are 16.6", adica 422mm => placa antiventilatie cade la ~30mm sub coca adica un pic peste 1". comentariul asta l-am facut ca sa clarificam lucrurile legate de dimensionari si pentru altii.

modi

Citat din: gsteph din Aprilie 04, 2014, 01:03:39 PM
........ constructia "chiuvetei" motor

In pofida temperaturii improprii polimerizarii rasinii epoxy , astazi am purces la confectionarea ( si fib rarea pe exterior ) a "chiuvetei" pupa .
Urmeaza ca maine sa o pozitionez pe barca si s-o fibrez pe interior . Apoi trec la finalizarea interiorului cocii .

corsarul

Si eu mai fac cate ceva... ;D
Confectionarea si montarea unei banchete pentru o barca...
In prima poza apare un sablon din carton....

modi

Citat din: corsarul din Aprilie 06, 2014, 06:28:08 AM
Si eu mai fac cate ceva... ;D

Pai cu alea 20-30 de maini drepte ...... nici n-aveai cum sa nu !  ;D ;D ;D
Respect Corsare !

corsarul

Mai le "bulesc" si eu...dar pe urma insist ! ;D

Candva caneapeaua, a fost un model din lemn....pe urma a ajuns matrita...iar apoi...canapea  ;D

modi

Mai baieti , azi am dat "iama" intr-o cabinata PILAR facuta de ..... Fănel si de Săndel !!!!  ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Doi baieti de-au bagat outboardul ..... inside the board !
Adicatelea un outboard .... inboard ! ( Ptiu , ca ma si incurcasi in tastatura ! )

In fine , am sa mut motorul pe oglinda barcii si sa obturez gauroiul prin care-i zbarnaia elicea pana azi : 

modi

Si dupa ce mi-am luat io cam astea :

- Inima in dinti ,
- Rigla , ruleta si creionul ,
- Un pachet de discuri de flex ,
- "Fo" cinci panze de pendular ,
- Niscaiva diluant si-o pensula ,
- Un pumn de holzsuruburi ,
- Doua cani de rasina ,
- 2 MP de fibra ,
- 2 randuri de placaj de 12 + 1 de placaj de 18 ,

..... am incheiat ziua asa :

modi

Citat din: corsarul din Aprilie 06, 2014, 02:08:27 PM
Mai le "bulesc" si eu...dar pe urma insist ! ;D

Ma enervezi cu nervii nervosi ai capului !!!!!!!
Cum si-n ce fel sa insist ca ACEL STRUNG GALBEN DE LEMN sa ajunga la mine cu statut "definitiv" ?

..................................

Evident , este retorica intrebarea . Stiu ca n-am nicio sansa . Da' voiam si io , asa , sa te enervez nitel !  ;) ;) ;)

corsarul

Am inteles "retorica" intrbarii :D..
Dar, daca ai ceva de lucrat la el, cand ajungi pe la Ploiesti, ti-l pun la dispozitie  ;)

AdrianZUZ

Citat din: modi din Aprilie 07, 2014, 10:35:54 PM
Si dupa ce mi-am luat io cam astea :

- Inima in dinti ,
- Rigla , ruleta si creionul ,
- Un pachet de discuri de flex ,
- "Fo" cinci panze de pendular ,
- Niscaiva diluant si-o pensula ,
- Un pumn de holzsuruburi ,
- Doua cani de rasina ,
- 2 MP de fibra ,
- 2 randuri de placaj de 12 + 1 de placaj de 18 ,

..... am incheiat ziua asa :

Intreb si eu, semi tunelul acela din pupa lui Pilar by F&S nu ar trebui inchis cu desavarsire?
Adica nu incurca, chiar cu un outboard mic pentru deplasament?

modi

Citat din: AdrianZUZ din Aprilie 08, 2014, 09:57:25 AM

Intreb si eu, semi tunelul acela din pupa lui Pilar by F&S nu ar trebui inchis cu desavarsire?

Foarte la obiect intrebarea !

Exact asta am facut pana acum . Am prelungit chila pana la pupa si am fibrat-o la interior . Maine ( probabil ) fibrez exteriorul , chituiesc , completez pupa pe noua configuratie .

Diseara poze .