Lobster Boat 15'

Creat de byteworks, August 05, 2013, 11:41:20 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

byteworks

Barca va fi dotata cu 20 CP cu comanda la distanta (sper).
Eu pot doar sa fac comparatie cu pocket-cruiserul care l-am avut, Lynx 14, care cu 15 CP, greutate proprie cel putin dubla si forme de velier deci nici pe departe de glisaj totusi mergea cu 3 persoane cu 18 km/h. Lobster-ul are vreo 120 kg, 3 persoane 220 kg (pasageri de sex usor :) ), ceva bagaj, ne ducem la cifrele tale.
Important e si pe mare, pe valuri la dimensiunile astea glisajul e exclus, motorul va merge relaxat.

byteworks

Azi am incheiat carena, am o (forma) de barca intreaga!

Fritz

Ai luat viteza deja !!! Maine ..poimaine o imbraci in fibra. 
Inainte cu tupeu...ca vin ploile.  Chiar sunt curios s-o vad pe apa. In privinta glisajului nu-ti fave griji...Daca ai sub 20 kg pe cal...si velierul gliseaza...
Uite-l pe omul asta ...
Cu un fost velier Crescent 510 Skipper ..si un Yamaha 25 (30) in 3 cilindri 2 timpi la 24 de noduri ... :o
Første tur men min ombyggede Crescent SKIPPER 510

http://badarensnavis.blogspot.ro/2011_02_01_archive.html

gvincentiu

Frumos, pregateste-te moral: de abia ai facut primul pas dintr-un drum de 10.
Ganduri bune !

byteworks

Nici chiar asa, munca indelungata a fost cu sipcareala; poate un pas din 7 :)

Tinta e(ra) sa pun fibra pe interior si exterior pana vine frigul, apoi pana in primavara am timp sa ma joc cu amenajarea interioara. Se pare ca sunt in grafic, ba chiar binisor inaintat.

byteworks

Iata barca slefuita, chituita si cu primul strat de rasina pe ea. Pentru slefuitul din gros, adica scos diferenta dintre sipci unde era cazul, am folosit si m-am inteles foarte bine cu SurForm Stanley, slefuitor orbital si putin slefuitorul cu banda; la 3 perechi de maini (deja stranut non-stop si am ochii plini de rumegus) a durat cateva ore bune. Am chituit cu rasina+rumegus fin, +pensulatul am consumat deja pe la 2 kg de rasina. Noroc ca am primit azi butoiasul de la Polydis :)

gvincentiu

Nu stiu ce spune cartea, insa eu am dat cu rasina "primul strat peste tot" de abia dupa ce toate spatiile au fost acoperite cu chit (nu am avut prea multe) si dupa ce am adus totul la nivel. Din cate vad eu, inca mai ai spatii intre sipci, iar rumegusul imi pare cam grosier. La mine era mustar, omogen. Cu granulatia mare, mai mult iti dai de lucru la slefuit. Din primul strat de epoxy, pentru saturarea lemnului, nu mi-a curs nicio picatura in interior. Recomand si un al doilea strat pentru saturare, inainte de a aplica fibra.
Ganduri bune !

byteworks

Sunt spatii, ca asa sipci am avut si asa le-am putut trage la pozitie, dar unde se vede mai golas  de fapt e umplut cu aracet, plin adica. Ce n-a fost s-a umplut cu chit din asta, cu cel mai fina pilitura de lemn de la slefuit dat prin prin sita ... de bucatarie nu ma spuneti va rog.
Ma astept si eu ca lemnul sa suga tare, oricum la mine s-a racit deja considrabil si nu stiu daca maine pot sa pun fibra  :( E moale ...

byteworks

Ieri n-au fost mai mult de 20 de grade ziua asa ca am cam somat, chitul nefiind destul de tare pentru slefuire. Ca sa-mi fac de lucru am chituit cat de multe fisuri si gaurele cu chit de rasina si talc, dupa cum mi-a recomandat un prieten forumist.
Azi de dimineata cu spor si elan am dat un slefuit din gros cu banda (iesea fum la epoxy mai gros!), apoi a urmat slefuitul fin cu orbitalul (colegul mai rabdacios). Dupa amiaza am pus fibra de 300 gr/mp, rasina Epiphen + catalizator am intins-o pe suprafetele mai plane cu spaclu de plastic si pensula in rest. A iesit super, n-au iesit bule nicaieri, toate suprafetele sunt convexe si muchiile la oglinda pupa si etrava rotunjite corespunzator.
Consumul de rasina a fost de 4,3 kg rasina + intaritor la o suprafata calculata grosier la 10,5 mp (mana de rasina anterioara a fost undeva la 2,5 kg).

Vali

Uite de aia sunt eu maniac dupa lucrul in lemn la barci, cu toate ca am din ce in ce mai putin timp sa lucrez in lemn: nu se poate ceva mai frumos decat un corp rotund in strip, carvel sau chiar in clinuri. Intamplarea face ca barca din topic sa fie motorizata, insa cred ca la fel de frumos ar fi iesit si un velier de dimensiuni similare.
Maxime felicitari, si spor in continuare :).
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

byteworks

dany

Felicitari pt. lucrare.O MINUNATIE!!!!.Sper sa ma apuc si eu de una mai mica,sa o folosesc la'' stiucareala'' pe lacul din apropiere. Nu e programata curand ,dar odata si-o data o s-o fac!!!.Spor la treaba !

byteworks

Desi astazi n-aveam de gand sa fac nimic la barca, in pauza de productie pentru intarirea rasinei de pe fibra, dar nu m-am putut abtine si am montat primul rand din curentul de copastie extern, in lipsa de lemn tare am pus sipci de rasinoase de 7x36, lipite cu chit de rasina +talc. Mai pun inca un rand peste, saptamana viitoare.

In urma lucrului cu rasina de ieri bineinteles ca m-am umflat, arat ca un broscoi testos.

Ciby

Barca arata bine, fara umflaturi vizibile, dar am fi curiosi sa vedem efectul epoxidicii asupra tesuturilor umane!
Asa, ca sa stim la ce sa ne asteptam!

byteworks