Barcuta de dat pe Mures.

Creat de Mircea_63, Octombrie 17, 2013, 02:30:29 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Mircea_63

Citat din: felicimond din Octombrie 17, 2013, 12:27:54 PM
Ma bucur sa pot ura bun venit unei persoane care scrie atat de frumos. Citind postarea, ma intrebam daca Muresul nu e prea mic pentru o barca cu motor (poate obisnuit fiind eu cu Dunarea). Oricum, bun venit pe acest "fluviu" virtual si doresc cat mai placuta acostarea in "porturile" diverselor topicuri!

Uite, cam asta e Muresul meu. :) Mures Alfa-Faleza Sud
Pe cinstite...nu e chiar asa peste tot. Am tras la padela incat aveam palmele batatorite si parea ca merg la sapa zilnic. Pot spune ca sunt kilometrii pe care i-am facut "la pas". Sunt locuri cu apa mica, praguri, surprize, incat pe anumite portiuni e treaba de pilotaj, adica trebuie sa cunosti locul daca nu vrei sa ai surprize.
  Pe de alta parte se formeaza ochiul si cunosti de departe cum e apa, unde sunt praguri sau locurile cu apa mica, unde e senalul navigabil.

Mi-ar place sa descopar planul barcii ideale:
- Usor transportabila;
- Sa tina bine directia; manevrabila din scurt;
- Risc minim de a o distruge lovind ceva pe sub apa;
- Economica...un consum rezonabil;
- Comoda in caz de valuri;
- Sigura...
- Sa o pot construi cu mana mea.
- Rapida la nevoie;

Sunt constient de putinatatea cunostintelor tehnice in domeniu, nici macar termenii tehnici nu ii stapanesc, dar asta e doar o provocare nu va face altceva decat sa ma ambitioneze si ma mult.

Orice sugestie e binevenita! Mai e mult pana departe, dar intr-o buna zi voi avea barcuta mea. :)

cristiantutuianu

Fain  Mures
poti spune ceva despre barcile  :o vazute in filmuletz imi place aia galbena serios

Mircea_63

Eu am vazut doua galbene, dar dupa notiunile mele ambigui, cea din care se filmeaza o numesc salupa si galbena care navigheaza pe langa o numesc barca. Daca la aceea te referi, cam asa ceva vreau si eu sa fac una.
Din pacate nu stiu nimic despre ele, e doar un filmuletz luat de pe YouTube...

cristiantutuianu

Ok credeam ca sti ceva despe ele
Multam fain

byteworks

Uite planurile uneia care seamana cu acelea doua lungi, galbena si verde, foarte usor si ieftin  de construit, de la proiectantul meu favorit.

16' Curley Motor Punt

Mircea_63

Woow, multumesc byteworks! Este foarte aproape de ceea ce imi doresc. Poate chiar mai buna.

Acum sa vezi! ;D  Urmeaza sapaturile:
-din ce fel de lemn:
-cum il curbez;
-cum fac imbinarile;
-cu ce il tratez;

Apoi calculele...ce greutate sa iau in calcul, ce dimensiuni sa aibe barca ca sa duca acea greutate in mod onorabil si economic, ce motor sa-i pun ca sa gliseze...mi-ai dat de lucru, dar tocmai asta-i partea frumoasa. ;)

Fritz

Frumos pe Mures.
Mie imi place barca portocalie !!! Cu doua locuri !!! Este Piraya 16 sau Fugitive... folosite in Europa ( tarile nordice) la curse .   :)

modi

Citat din: Mircea_63 din Octombrie 17, 2013, 02:30:29 PM
Uite, cam asta e Muresul meu. :)

Mirceo , splendid segmentul de Mures pe care s-a facut filmarea !!!! Eu m-am indragostit de raul asta !  :o :o :o Tre' sa ma dau odata pe el . Musai ! Si din ce stiu io ..... tine mreana si salau "la greu" !
Este asemenator pana la confuzie cu cateva brate ale Dunarii ca Papadia , Ara , Fara Nume , Lungu , etc .

Si ceea ce-ti sugereaza Byteworks este - cred eu - exact ceea ce trebuieste p-acolo . Recte o barca plata , cu pescaj mic , fara chila proeminenta . Sa nu uitam ca multe obstacole zac perfid imediat sub suprafata apei .

Captan

Aveam planuri de la cea, gen portocalie printr-un Tehnium veeeechi de tot. O sa-l caut sa-l pun aici pentru cei interesati.

Ciby

Citat din: Captan din Octombrie 17, 2013, 08:40:06 PM
Aveam planuri de la cea, gen portocalie printr-un Tehnium veeeechi de tot. O sa-l caut sa-l pun aici pentru cei interesati.

Daca ai putea sa te grabesti putin, ca deja salivez dupa astfel de planuri! Sau macar spune ce numar este, avem de unde descarca. In colectia mea, tot veche, nu stiu sa fie.

Si apropos de barcuta portocalie, se vede ca este supramotorizata dupa cum sare pe apa. Acest fenomen poarta denumirea de "porpoising regime".
Cine cunoaste FreeShip si a incercat anumite calcule pentru rezistenta la inaintare a intalnit acest termen.

cristiantutuianu

Captan ia sa te uiti prin colectie nu ai si ceva cum zice modi  ...?
E asa de curiozitate ;D

Fritz

Ciby...Barca portocalie sare ca i-a dat trim-ul prea mare , intentionat sa sara asa ,si are pas prea mic la elice. Cu o elice de viteza si trimul foarte putin pozitiv , nu mai sare ..adica nu mai are demaraj ...dar se intinde la drum. Se vede pe la sfarsitul filmului cum arunca o perdea de apa in spate ...dar prea sus ...ceea ce face sa afunde pupa in apa , iar viteza nu prea are !!!
Barca aia merge cu motoare intre 50 de cai (V50)  si maxim 90 de cai ( 1.3L offshore) . Am atasat o poza.

Adaug un link...E Piraya 18 ...Am fost aproape cu ,,ghicitul". 
Piraya 18 Mercury 1250 BP

Ciby

Informatie de pus la dosar! Dar indiferent de cauza, fenomenul se numeste la fel. Barca merge in salturi, sau bate apa, iar acesta este un regim anormal pentru ea.
Multumim Fritz!

Captan

@ciby. imi pare rau,dar maine plec putin din oras si revistele nu le am aici, saptamana viitoare cred ca rezolv. Si PC mare sa stricat ,nu mai pot sa scanez, dar rezolvam cumva.
@cristian. Era o vreme cand stiam pe  dinafara fiecare numar ce contine, dar a trecut ceva timp, asa ca trebuie sa le rasfoiesc una si una......si sunt vreo 35-40 buc.

Ciby

Nu este nicio problema. Colectia Tehnium este scanata si postata undeva, se poarte descarca nu-i problema, doar sa stim numarul.
Stii, eu mai salivez si de pofta, da' mi trece!  ;D