All Is Lost, 2013

Creat de byteworks, Decembrie 15, 2013, 07:57:54 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

byteworks

All Is Lost, 2013, cu Robert Redford pe un velier de 39 de picioare in necaz pe oceanul Indian. Pare promitator!

Florio

Citat din: byteworks din Decembrie 15, 2013, 07:57:54 PM
All Is Lost, 2013, cu Robert Redford pe un velier de 39 de picioare in necaz pe oceanul Indian. Pare promitator!

Da, dar nu :)

Florio

Am raspuns si eu in ton cu filmul, de n-ai inteles nimic, Cosmine :) .
Hai ca detaliez si am sa incerc sa fiu cat se poate de obiectiv, fara exagerari in bine sau rau. Desi aprecierea mea fata de Redford ar trebui sa imi duca impresiile inspre bine.

Am vazut filmul in cadru restrans, la o avan-avanpremiera, in cinematograf. N-a fost un spectacol cu public, ci unul pentru cei apropiati navigatiei, Sorin Drugan si Ovidiu Drugan au initiat asta. Ne-am intalnit, ne-am bucurat, am discutat, am intrat in sala cu mari sperante.
Eu eram cu Romeo - Skipper. Am si spus impresiile de mai jos, pe Eurosail.

Am avut asteptari mari de la acest film, dupa ce vizionasem trailer-ul . Am fost convins ca e un film foarte realist. Nu e.
Are cateva scene frumos facute, dar nimic pe de-a intregul realist.
Omul, cu o gaura in tribord la linia de plutire, sta o zi si o noapte cu apa in barca, fara sa o scoata. Apoi a doua zi vede ca vine o furtuna, intra in barca, se barbiereste,isi prepara ceva de mancare si dupa ce manaca simte ca l-a ajuns furtuna, ii cade ploaia prin tambuchiul deschis si incep sa il zguduie valurile.
Fara graba se uita despre ce e vorba, decide sa schimbe focul cu unul de furtuna si pleaca in prova, batut de valuri .
Aici e maturat de un val si tarat prin apa de viteza barcii. Reuseste sa se ridice in maini (cum naiba, la peste 7 nd ?!?) si se intoarce in barca.
Evident ii intra si mai multa apa in barca, dar nu e o problema, intinde un hamac si se culca.
Important e ca se barbierise :) .

Ne-am intrebat noi dupa ce am vazut filmul : pentru cine o fi fost facut? Care era publicul tinta ?
Cei care nu au o legatura cu navigatia n-au sa se uite la un asa film.
Cei ce au cat de cat o legatura cu navigatia... isi pun multe intrebari. Nici pentru ei nu e facut.
Filmul asta nu e pentru nimeni.

P.S.
  Desigur, am impresii mai multe, m-au intrigat multe aspecte, multe actiuni ale personajului principal. Dar n-o sa le spun acum, sa nu stric placerea celor care vor sa vada filmul. Singurul mesaj ce poate razbate din acest film mut (un film mut, cu sonor :) ) este ca nu trebuie sa dezarmezi niciodata. Adica speranta moare ultima, cum s-ar spune. Dar asta e cam tot.

byteworks

Mersi Florio, iata ceea ce se poate numi un spoiler ... de profesionist :)

Florio

Citat din: byteworks din Decembrie 15, 2013, 11:04:20 PM
Mersi Florio, iata ceea ce se poate numi un spoiler ... de profesionist :)

Ca sa raman in ton as putea spune :  I don't want to spoil your expectations, with this "spoiler" :) .

Eu unul,  chiar daca as fi citit recenzii negative, cu siguranta tot m-as fi dus sa il vad. Sunt atat de putine filme de profil, incat merita oricum.
Dupa ce il vedeti, impartasim opinii impreuna . Asta o sa fie distractiv si poate educativ :)

x_petrolist

mie mi-a placut filmul foarte mult si-l recomand calduros. mai incolo putem sa si dezbatem ce, cum, unde si din ce motiv.

tiganusmc

Citat din: x_petrolist din Ianuarie 01, 2014, 08:48:59 PM
mie mi-a placut filmul foarte mult si-l recomand calduros. mai incolo putem sa si dezbatem ce, cum, unde si din ce motiv.

Salut ,

N-am avut rabdarea sa-l vad pana la final .M-a enervat teribil reactia personajului . Omul era in slow motion indiferent de ce se intampla .
Daca arata ce spuma de ras folosea ,m-as fi gandit ca este o reclama  :P
Fishing cheaper than therapy

Spinoza

N-am vazut filmul si nu sunt "velist", insa reactiile voastre imi amintesc parerile unor colegi genisti dupa vizionarea "The Hurt Locker" - citez:
- Daca p-asta nu-l omorau irakienii (cu referire la eroul principal), il impuscam noi!
"Curata ograda ta, bucura-te de curatenie si lasa gunoiul vecinului acolo unde vecinul insusi l-a pus."
Nicolae Steinhardt