Constructie barca din tevi de canalizare

Creat de iulian_cioclin, Ianuarie 03, 2014, 01:04:55 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

modi

Mai baieti , cu timp in urma am gasit un mos la Giurgiu . Era pe apa cu o rapandula pneumatica . De departe vazandu-l eram convinsi ca barca mai are putin si explodeaza . Atat de uzat parea cauciucul . Insa nu doar parea , ci chiar era uzat rau de tot .

Intrand cu mosu'-n vorba aflam ca un pescar , candva , satul de "putregaiul" de barca care ii rasufla prin toate alea , dupa o partida de pescuit i-o da mosului cu indemnul " Ia tata , fa ce vrei cu ea . Io-mi iau alta .... "

Mosul , sa n-o mai peticeasca , a umflat-o cu ........ SPUMA POLIURETANICA ! Doua tuburi .
Flotabilitate "parfum" , conduita exceptionala , manevrabilitate la fel . Singurul inconvenient era faptul ca nu mai putea fi pliata , ci dusa la peridoc . In cazul mosului vorbim despre un carut de butelie cu niscaiva prelungiri din teava de 20 x 20 mm legat de bicicleta .

Nene , .... ne-a umilit !

bluewave

tare ... cand vreau sa nu mai fie demontabil catamaranul ... spuma este rezolvarea !!!!
"No Whistling on Board"

ionpescarul

Citat din: modi din Ianuarie 04, 2014, 08:22:14 PM
Mai baieti , cu timp in urma am gasit un mos la Giurgiu . Era pe apa cu o rapandula pneumatica . De departe vazandu-l eram convinsi ca barca mai are putin si explodeaza . Atat de uzat parea cauciucul . Insa nu doar parea , ci chiar era uzat rau de tot .

Intrand cu mosu'-n vorba aflam ca un pescar , candva , satul de "putregaiul" de barca care ii rasufla prin toate alea , dupa o partida de pescuit i-o da mosului cu indemnul " Ia tata , fa ce vrei cu ea . Io-mi iau alta .... "

Mosul , sa n-o mai peticeasca , a umflat-o cu ........ SPUMA POLIURETANICA ! Doua tuburi .
Flotabilitate "parfum" , conduita exceptionala , manevrabilitate la fel . Singurul inconvenient era faptul ca nu mai putea fi pliata , ci dusa la peridoc . In cazul mosului vorbim despre un carut de butelie cu niscaiva prelungiri din teava de 20 x 20 mm legat de bicicleta .

Nene , .... ne-a umilit !

Pictore ,asa ceva numai tu puteai sa gasesti si doar in lumea a 3-ia se putea intimpla.Fara cuvinte ,mai dat gata cu mosu tau.

dany

am gasit pe barcaholic,''barca modificata pe ici pe colo in partile esentiale'' deschis de BEN PE 11 IAN. 2010  .din pacate nu stiu cum sa dau link-ul respectiv[mai am de invatat cu net-ul :o]    asta apropo de flotoarele montate pe o barca...

iulian_cioclin

Daca bagi spuma piliuretanica si nu este totul etans... cred ca se ingreuneaza ansamblul cu o tona de apa. Daca totul este etans atunci nu se mai merita sa bagi spuma.
Ce zici Dany? pentru lacurile noastre de pe Siret este mai util un rib in genul celui facut de Corsarul, decat o fibra usoara facuta cu simt de raspundre? Cu pneumatica mea pe Siret, nu am avut nici un fel de probleme si m-am dat cu ea pe valuri de 1 m de imi clantaneau dintii.

dany

Multe intrebari si [sau] afirmatii deodata!!!Suntem neplutiti,vorba lui Modi si avem numai prostii in cap :)  eu unul sunt hotarat sa-mi fac o pereche de carnati subtiri la prova de 12cm[D] ,ajungand la pupa de 20cm[aproximativ].Le vad rostul la o barcuta mai mica si mai putin sigura.Ii umplu cu fulgi de polistiren expandat.

kmbh69

Din cate stiu, polistirenul expandat absoarbe apa cu timpul si se ingreuneaza. Cel extrudat se comporta mai bine in contact cu apa (e mai greu, dar nu absoarbe atat de multa apa in timp). Eu zic sa faci o proba: cantareste niste fulgi de polistiren, apoi tine-i in apa un timp si cantareste-i din nou dupa cateva zile.

byteworks

Spuma cu celule deschise sau inchise - o clarificare.

Eu n-am reusit sa gasesc nici macar o poza cu o gonflabila umpluta cu asa ceva, ma indoiesc ca se poate face fara sa arate ca un caltabos prost umplut, sau fara sa crape. Bineinteles, pot fi contrazis cu o imagine!

Florio

Citat din: kmbh69 din Ianuarie 05, 2014, 07:33:43 PM
Din cate stiu, polistirenul expandat absoarbe apa cu timpul si se ingreuneaza.

La fel si spuma.

Eu sunt uimit cata ingeniozitate se creaza pe tema fabricatiei de barci, in afara temelor si proiectelor deja clasice.
Oamenii au incercat de-a lungul timpului sa faca barci dintr-un singur trunchi de copac, din scanduri, din placaj, din fibra de sticla si rasini, din combinatii ale celor deja mentionate, din cauciucuri, PVC-uri, din metal, din ciment si armatura de otel....
Dintre toate astea, s-au dus catre fezabilitate niste tipuri de proiecte. Fezabilitate insemnand  proprietati de navigatie, usurinta in realizare si preturi de cost.
Proiecte sunt cu miile. Unele se cumpara, altele sunt gratuite.
Mai exista si acest Free Ship care ajuta extraordinar in conceptia unui proiect propriu.

Mie imi este destul de clar ca pentru a ma pastra in limitele amintite mai sus ale fezabilului, e bine sa merg pe una dintre variantele de constructie deja rodate.
Altfel risc sa fac lucruri si sa le desfac mai apoi. Risc sa intuiesc niste calitati ale operei mele, iar natura sa le infirme sau sa le diminueze considerabil si munca mea sa devina astfel de prisos. La fel si banii inghititi de aceasta.

kmbh69

Pe site-ul bateau.com am vazut mai demult (prin 2008) ca la modelul AR15 (Alexas Rocket 15) au umplut diferite compartimente cu spuma, pentru nescufundabilitate. Banuiesc ca nu e spuma din constructii, pentru montajul tamplariei (care stiu ca reactioneaza in contact cu apa), dar tot ceva spuma era (din tuburi de spuma, ca un spray).

Stii cumva ce tip de spuma ar fi putut sa fie ?

Din pacate nu am mai reusit sa gasesc contructorul care a postat pozele pe forumul atasat site-ului bateau.com (e atat de vasta lista de subiecte ca iti trebuie mult timp sa mai poti gasi acele poze)

dany

Carnatii perfect etansi din poliplan umpluti cu polistiren extrudat[nu expandat cum am scris din greseala],nu vad cum ar capata apa nefiind intepati sau taiati.

Rumpi

Cica gonflabila asta e umpluta cu spuma poliuetanica de constructii din spray si a ajuns la varsta de 23 de ani. Asa pretinde cel putin pagina asta (cu poza): http://www.yacht.de/schenk/trick/trick43.html

Personal am vazut o gonflabila (cred ca ruseasca) abandonata care fusese umpluta cu spuma. Crapase pe la imbinari (era coapta toata) asa ca garantez ca era PU din spray.

home made

nimeni nu zice ca nu s-ar putea construi asa ceva,dar e pacat ! ;)

dany

INTAMPLARE ADEVARATA:Un tip cu o pneumatica cam imbatranita se apuca de cumparat ipsos la greu.Il cara pe scari la etajul trei.In mijlocul unei camere trona barca umflata pe care tipul o acoperea cu ipsos.intr-un cofraj facut de scandura,sa-i faca mulaj,model,cum numai el credea ca se poate....Dupa ce a terminat trebusoara asta a vrut sa intoarca calupul de ipsos intarit pt. a scoate barca si sa ramana MODELUL!!Vreo3 prieteni care l-au declarat irecuperabil l-au ajutat sa-l intoarca si au plecat la cerea lui sa nu vada careva rezultatul muncii lui.Nimeni nu stie ce s-a intamplat dupa...Dupa 3 zile de carat galeti cu gunoi si smotrul aferent ,caci totul era alb de la intrare pana la camera cu pricina,pana la baie si-napoi...nu se mai stia nimic nici de barca,nici de model.Experientele de genul asta aduc progres ;D ;D ;D

ionitzady