Vacanta in Sud cu Bouboulaki

Creat de byteworks, Iulie 21, 2014, 08:39:02 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Florio

Am incercat si eu cu o undita, intr-un golf salbatic, pe o insula salbatica: Kyra Panagia. Daca nici in salbaticie nu merge, atunci unde?
Se invarteau pe sub barca niste pesti marisori, de un albastru intens, cu o pata galbena la coada. Nu stiu ce erau, important e ca erau :) .
Ai dracului pesti au tot muscat din bobita de paine pusa de mine in carlig, facea pluta ca toti dracii, insa ei nu se prindeau. Ce tehnica or avea pestii aia nu stiu.

Alta zona, alti pesti: Agios Eftratios.
Acolo ieseau unii seara in capatul digului si dadeau probabil la calamar, fiindca vedeam niste momeli fosforescente. Iar altii dadeau la ceva pesti mai mari ziceau ei, insa n-am vazut nici o captura.
  O cocoana localnica, prindea niste pestisori amarati, intre barcile noastre. Ea saraca de fapt nu prindea, fiindca punea painea prea moale in carlig.
Amicul meu Gabi H. ii explica femeii, ia o bucatica de paine, o umezeste, o framanta nitel in degete si-i da sa o puna in carlig. In cateva momente, femeia prinde un pestisor, primul de fapt.
-Ei? ii zice Gabi cu un zambet.  Better ? Do the same, you'll gonna have some fish.
-Is hard, zice grecoaica renuntand ca lenesul cu posmagii. Si pune painea tot cum stia ea.
:D :D

Asta despre greci  si despre peste :) 

cosfru

Grecia,Turcia,Muntenegru,Bulgaria...am dat si am incercat in toate felurile posibile .Meseriasii prind  chefalii cu paine ( coaja de paine infasurata de un soi de taparina care se arunca de pe un tambur ) sau, cu sticlute (pet) mici de suc - carora li se atasaseza un carlig, sticluta fiind pe post de geamandura...La stavrid e tipic - cu taparina, si merge am incercat si in Turci si in Bulgaria. Oricum, la mare m-am convins - cu cat mai imputita momeala cu atat mai mult se bat pestii pe ea...sau mai bine zis ti-o extrag din carlig mai repede. Ce-a mai buna captura a fost la un soi de capcana gasita in Turcia pe fundul marii in care am asezat toate resturile si imputiciunile gasite :)))
Cum o dai cum o intorci, pescuitul e greu la mare si pot sa spun ca am inteles pe pielea mea de ce este 40-50 de euro kg de peste...



mario38

sa incercati cu inima si , sau pipota de pui  , tinute 24 =48 de ore in sofran alimentar . rezultate garantate 2/3 kg de guvide in ora . partea frumoasa este ca nici nu apuca sa inghita bucata , si o refolosesti . am pescuit 4 ore cu doua pipote facute bucatele de 1 cm 3