Despre retinerea femelelor

Creat de modi, Ianuarie 14, 2014, 11:31:35 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

rover.marius

Nu stiu care a fost scopul cuvintelelor jignitoare ale "d-lui" ..... dar tot subiectul a fost despre o iesire in delta cu prietenii la o relaxare si pescuit pe sfarsit de saptamana.
Ma voi duce in continuare la pescuit cu sau fara aprobarea " d-lui" .....
Fir intins PESCARILOR.

Vali

Stimati colegi, cu parere de rau vad ca am inceput sa intalnim si la noi in cuibar tipul de discutii contraproductive de pe forumurile de pescuit. Fara a avea nimic personal cu cineva anume, in caz ca se continua astfel de discutii, voi inchide topicul respectiv.

"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

byteworks

Nu te supara Vali, apropo de democratia si impartialitatea forumului - sa inchizi o discutie pentru ca:

1. nu esti de acord cu @ucigasii de 3 dintoase?
2. nu esti de acord cu @modi care apara toate dintoasele?
3. nu esti de acord cu nimeni?
4. esti de acord cu toata lumea?
5. se discuta in contradictoriu? nu e normal?

E greu stiu, eu zic sa lasi sa curga, stim cu cine vorbim, avem responsabilitatea a ce spunem noi insine. E o discutie pertinenta inca!

bradutzu

1. Modi este un tip principial si prefera sa nu faca o concesie in sensul asta ca daca este de acord cu 3 stiuci atunci maine va trebui sa fie de acord cu 4 bucati si apoi cu 5 si urmarind logica va trebui sa inghita in sec si la un sac! in acelasi timp Marius a divedit ca este un OM ok carea prins 20 de stiuci si a oprit 3 asa ca face parte din categoria de oameni ce merita apreciati iar in cazul de fata reactia lui Modi a fost nejustificata si un simplu protest ar fi fost suficient si lucrurile nu ar mai fi scapat de sub control!
Propun o impacare amiabila pentru linistea noastra si a lui Vali care tocmai nea tras de urechi!

2. Dragul meu Modi: ceea ce propui tu si anume sa cumparam peste de la cineva care care i a omorat deja este tocmai cel mai rau lucru pe care il poti face pentru ca daca eu ma duc si cumpar peste de la "o barca, o casa, o cherhana, etc" nu fac decat sa finantez braconajul si dezastrul din delta si de pe alte ape salbatice! apele se braconeaza si se golesc de peste si se distrug ecosistemele datorita acelora care vin si cumpara peste cu 2 lei mai ieftin ca la pescarie asa ca datorita cumparatorilor s-a creeat o piata care trebuie satisfacuta si se satisface intr-un mod salbatic, barbar dus la extrem si ne umple inima de amaraciune cand ajungem pe apa si constatam ca arata si mai distrusa decat am lasat-o ultima data!
Din punctul meu de vedere incurajez toti pescarii sa retina un peste, doi,trei (rezonabil) pentru ca toti iubim un peste proaspat si gustos si sub nicio forma sa nu cumpere peste de la "localnici" pentru ca daca nu ar mai fi cumparatori nu ar mai exista braconaj ca nu ar mai fi cerere si nimeni nu risca puscaria(cel putin teoretic) pentru a bracona un peste pe care nu are unde sa il vanda!
asta este parerea mea si chiar daca nu esti de acord cu ea sunt sigur ca o vei respecta!

3. Domnilor, dragi colegi pescari si de forum va rog sa NU CUMPARATI PESTE DE PE PIATA NEAGRA ci mai bine sa retineti de un bors si o saramura(nu mai mult) din ceea ce ati prins!

4. Crapul de cultura de la hipermarket este doar o gelatina in forma de peste si nu are niciun gust!

Fir intins si nu uitati sa eliberati trofeele sa se bucure si altii de ele si deasemenea sa retineti in limita bunului simt!
Sa auzim numai de bine!

Vali

@byteworks: nu ma supar Cosmin, dar cum nu sunt doctor in management ;), nu-mi permit sa las lumea sa ajunga la felurite dusmanii dintr-un motiv anume, oricare ar fi el. Oricum masura inchiderii topicului ar fi una temporara, cum am mai folosit.

Am invatat un lucru in timp: daca vreau sa determin pe cineva sa-si schimbe in bine unele obiceiuri sau comportamente, cel mai important e sa-mi aleg cu foarte mare grija cuvintele. Astfel ca la sfarsit sa fie castigata toata lumea, inclusiv omul caruia as avea ceva sa-i reprosez. In caz contrar, respectivul in afara ca-mi devine dusman, face si exact invers decat ne-am dori.

"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

byteworks

Sunt total de acord cu ponderarea personala; totusi din cat am bantuit netul in ultimii ani forumurile de pescuit (sunt destule parerea mea) si subiectele de gen au un potential major de inflamare, cred ca s-a introdus o samanta de ferment cam tare acceptand subiectele de gen pe un forum de barcagii. 

bradutzu

Vali
nici eu nu sunt de acord cu inchiderea topicului pentru ca asa se naste progresul!
suntem toti diferiti si nu putem avea aceleeasi conceptii si principii dar sunt sigur ca fiecare dintre noi va respecta la final parerea celuilalt si mai mult de atat pana la urma suntem produsul interactiunii cu tot ceea ce ne inconjoara si la final fie ca vrem sau nu fiecare suntem influentati de fiecare interactiune pe care o avem unul cu celalalt fie ea si intr-un mod digital!
important este sa pastram un ton civilizat si sa venim cu argumente pentru ca pana la urma argumentul este atat sabia cat si caramida cu care putem construi o lume mai buna!
sa auzim numai de bine si sper sa mai vad ceva postari pe topicul asta pentru ca eu unul sunt tare curios ce parere mai au oamenii pe subiectul asta!
Sa auzim numai de bine!

modi

Oameni buni , exact asa cum am intervenit - si-acum imi pare rau - repet si insist asupra a ceea ce m-a deranjat , si nu cred ca ma poate convinge cineva ca gresesc ......

Nu blamez retinerea a 3 stiuci din 10-20 de bucati . Blamez retinerea celor PLINE DE ICRE ! Asta in conditiile in care stiuca mai are putin si va depune ( daca nu a inceput deja ) .
Concret , ce-am vazut eu in poze nu-s 3 stiuci , ci ..... MILIOANE ! Acum intelegeti ?

Da , aveti dreptate cu totii , retinem 2 - 3 baboi la fiecare partida . Nu dam gaura-n cer cu asta . Dar sub nicio forma nu am sa fiu de acord cu retinerea femelelor pline de icre ! Niciodata , sub niciun argument !
Este ferma mea pozitie personala . Iar daca se intampla ca asta sa deranjeze pe cineva imi cer scuze preventiv .

Mai imi cer scuze pentru "deturnarea" subiectului topicului ......

Vali

Acum aproape 3 ani am redactat regulamentul forumului (odata cu lansarea sa online), care are ca baza exclusiv bunul simt. De atunci nu s-a modificat regulamentul, si cred ca nici in urmatorii 3 ani nu se va modifica. Ca sa ne reamintim din el, il mai pun odata aici: http://forum.capcompas.ro/index.php/topic,3.msg4.html#msg4 . A se citi indeosebi punctele 2, 3 si 4.

@byteworks: cred ca suntem suficient de maturi ca sa putem duce inainte si ramura asta a pescuitului, mai ales ca avem foarte multi useri pescari. Ca doar ne-a spus-o un doctor in management ca suntem copii mari si cream probleme mari :P, sa-i aratam care-i adevarul.

Motivatia adoptarii sectiunii despre pescuit este nevoia userilor de a comunica detaliat, intr-un cuibar virtual familiar. Sunt convins ca nu vom intalni la noi "meciurile" din alte parti. Principiul dupa care ma ghidez si ne ghidam majoritatea de pe aici este sa luam exclusiv ce e bun de la ceilalti.

@bradutzu: daca topicul acesta devine un circ neproductiv, in dauna altor topicuri, nu mai are rost. Sincer, imi doresc sa discutam chestiuni placute in miez de iarna, nu sa ne innegrim zilele si asa plumburii.

rover.marius

Imi cer scuze pentru situatia creata, nu cred ca aceasta discutie trebuia purtata aici ci in fata unui pahar cu vin fiert si daca se poate sa fie si in balta.
Cat despre jigniri ........

Vali

Salutare tuturor, am separat postarile conform titlului din topicul despre Holbina-Solomon.
Singura rugaminte e sa nu uitam de punctele 2, 3 si 4 din regulament forumului, amintit cu 2 posturi mai sus.

home made

stiucile pline de icre din guvern,cu ce pot fi prinse?eu nefiind pescar,intreb?

radasous

Citat din: home made din Ianuarie 15, 2014, 07:55:38 AM
stiucile pline de icre din guvern,cu ce pot fi prinse?eu nefiind pescar,intreb?
Alea sunt dintr-o specie invaziva. Din pacate, nici aici nu prea ajuta legislatia, nu s-a dat liber la utilizarea grenadelor defensive.
When people have trouble communicating, the least they can do is to shut up.
-- Tom Lehrer

mustatza

"Blamez retinerea celor PLINE DE ICRE ! Asta in conditiile in care stiuca mai are putin si va depune ( daca nu a inceput deja ) .

@modi

dece nu incepe prohibitia la fiecare specie de peste mai devreme cu 3 luni inainte de depunere?

bradutzu

in acelasi timp sa nu uitam ca icrele de stiuca este un produs comercial foarte apreciat si pentru care se plateste destul de mult! problema este ca ar trebui sa se intoarca in balta o parte din banii obtinuti!
Sa auzim numai de bine!