Despre retinerea femelelor

Creat de modi, Ianuarie 14, 2014, 11:31:35 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

modi

(minim) 6 kg de icre inseamna milioane de alevini . Ce cauta stiucile alea-n bucatarie si icrele-n castron ?

No offence , fiecare cu viziunea lui . Dar niciodata nu vom putea petrece impreuna vreo iesire la pescuit .

bradutzu

aici este o intreaga filozofie de dezbatut!
nu zice nimeni sa facem jaf dar nici sa ne impacientam ca cineva a retinut 3 stiuci dupa 2 zile de pescuit in delta!
si eu eliberez dar si retin de osaramura si un bors! nici sa devenim paranoici acum!
Sa auzim numai de bine!

rover.marius

modi

modi

Citat din: bradutzu din Ianuarie 14, 2014, 12:12:31 PM
aici este o intreaga filozofie de dezbatut!
nu zice nimeni sa facem jaf dar nici sa ne impacientam ca cineva a retinut 3 stiuci dupa 2 zile de pescuit in delta!
si eu eliberez dar si retin de osaramura si un bors! nici sa devenim paranoici acum!

Alea trei stiuci ar fi lasat in balta , cum spuneam , ..... milioane de alevini ! Ce era daca erau retinuti masculii ?
Vrei sa-l faci pe fii-tu pescar ? Minunat ! Va pescui la viata lui ...... sticleti si scatii ! Prigorii si cotofene ......

Iertati-mi virulenta , dar pe segmentul asta de dialog .... nu negociez !

bradutzu

baiatul meu se face ce vrea el eu oferind doar optiuni de unde el va alege daca vrea sau va avea propriile alegeri de care eu nu sunt constient acum!

repet: 3 stiuci retinute dupa un pescuit de 2 zile nu mi se pare absurd!

sa nu imi zici tu mie ca nu mananci o saramura si un bors de peste pe malul apei cand mergi la un pescuit de wekend! sau este scuzabil sa omori pestii cand esti pe malul apei dar mai putin scuzabil sa omori pestii si sa ii mananci cu familia?
Sa auzim numai de bine!

rover.marius

Sa inteleg ca esti vegetarian. Presupun ca nu mananci carne, cred ca traiesti numai din legume si fructe.
Cat despre fiul meu nu trebuie sa ii porti tu de grija, momentan.
Si mai cred ca te certi cu cine nu trebuie, nu cred ca eu am distrus milioane de pesti. Esti absurd.

bradutzu

se referea la baiatul meu!
eu cu Modi ne cunoastem si si-a permis sa faca comentarii ce includea baiatul siind ca nu voi intelege ceva gresit!
in acelasi timp il cunosc si stiu ca nu este absurd dar pe o platforma ca asta(forum) prefera sa nu faca concesii pentru a intari ceea ce doreste sa promoveze(protectia mediului si un pescuit de bun simt) dar in rest este un baiat ok si cerebral!
Sa auzim numai de bine!

modi

Citat din: rover.marius din Ianuarie 14, 2014, 03:21:03 PM
Esti absurd.

Un motiv in plus ca niciodata sa nu ne straduim sa ne petrecem macar o ora impreuna ..........

Vali

Eu cred ca adevaratii daunatori ai ecosistemelor acvatice sunt cu totul altii decat pescarii amatori de weekend, care iau cativa pesti acasa. Am vazut de-a lungul timpului adevarate masacre piscicole din partea unor indivizi fara vreun scrupul. Un exemplu este doar pescuitul profesionist cu autorizatie speciala in timpul prohibitiei, ca sa nu mai spunem de electricieni etc.

Din cauza asta m-am si lasat definitiv de pescuit, cand mi-am dat seama ca reversul unui castig material de moment este un impact ecologic serios. Multiplicat cu brigada de pescari profesionisti sau braconieri, acolo e buba, nu acolo unde un pescar lansetar ia acasa cateva stiuci.

Nu am scris aici in contra cuiva anume, ci din propria experienta. Daca vreti sa continuam discutia, mai bine o facem pe alt topic, nu la Holbina-Solomon. Chiar ma uitam la filmul de pe topicul cu pescuitul la cotete, si mi s-a facut asa un dor de copchilarie, parca am vazut exact locurile si vremurile in care m-am crescut :).
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

rover.marius

Acelasi lucru am incercat sa il explic si eu dar se pare ca nu ai cu cine sa te intelegi.
@Modi
Nu cred ca este cazul sa fii asa drastic. S-a intalnit munte cu munte dar om cu om. Si mai cred ceva : tot omul greseste. Intelelege cum vrei.

modi

Citat din: rover.marius din Ianuarie 14, 2014, 03:21:03 PM
Sa inteleg ca esti vegetarian. Presupun ca nu mananci carne, cred ca traiesti numai din legume si fructe.

Voiam sa dau pace situatiei create , dar nu pot ......

Prietene , sunt foarte "carnivorian" ! Si cand poftesc neaparat la o stiuca ...... ma duc si-o cumpar p-aia asasinata de altii .
Ce legatura are orientarea mea culinara cu a asasina cu buna stiinta niscaiva marle bubuind de viitoare drill-uri ? Te duci in delta de foame ? Atat de rau stai material ?
La cat ai cheltuit p-acolo .... sigur nu-ti poti permite inca trei kile de peste de prin cherhana ?

Nu-i mai spune lui Vali ca nush ce te-ai straduit tu sa-mi explici mie iar eu n-am inteles , de parca as fi vreun handicapat ! Stai perfect linistit , inteleg MULT MAI MULT di postarile tale decat las sa se inteleaga .

Te intreb eu pe tine , si este imbecil de simpla intrebarea : DE CE , daca aveai neaparat pofta de carne de peste , N-AI RETINUT MASCULI ???

..........................................

Uite , hai sa incercam sa delimitam sensurile discutiei respective :

- Care-i diferenta intre pescuit si retinere abuziva a pestelui ?
- Ce cautam in delta ? Senzatii , drill-uri , sau contribuim la genocidul piscicol national ?
- Cand retin o stiuca fara scrupule ? Inainte de depunere , sau dupa ?
- Elementar , ce presupune retinerea acesteia plina de icre ?

Toate intrebarile fac referire la moral , nu la prevederile legale care oricum sunt de tot kkt-ul ..... La moral domle , la moral !

Vrei in continuare sa extrapolam afirmatia ta precum ca :
Citat din: rover.marius din Ianuarie 14, 2014, 04:42:19 PM
Acelasi lucru am incercat sa il explic si eu dar se pare ca nu ai cu cine sa te intelegi.

Eu mai niscaiva zeci , poate sute de argumente cu care sa continui discutia . Tu ? Pana acum nu mi-ai adus decat o poza jalnica , facuta in bucatarie ..... Argumente ?..... Cantitativ sub zero , rational si mai rau de-atat .

mustatza

@modi

sa inteleg ca daca lege-mi permite sa retin o cantitate...x de peste/zi,eu ar trebui sa eliberez tot pestele si la intoarcere acasa trec pe la metro sau piata?

asa cum a spus si bradutu pe tema aceasta putem scrie un roman in 12 volume cu argumente pro si contra.

daca pe ape salbatice nu o sa mai poata pescui nepotii mei datorita faptului ca pestele va fi doar la antipa sau in carti,cu siguranta nu este vina pescarilor amatori. totul tine de sistemul care ne oranduieste viata.

ce s-ar intampla daca anpa-ul ar scote o lege a pescuitului care sa sune cam asa(din punctul meu de vedere):

- taxa anuala pt permis anpa 200 lei/an(30lei/an este o suma f modica)
- obligativitatea ca toti pescarii sa detina permis anpa chiar daca pescuiesc pe balti private.
- administratiile baltilor/concesiunilor private sa verse o suma X in contul anpa
- obligativitatea ca cei care detin ferme piscicole concesionate in habitat natural sa elibereze in natural un anumit nr de indivizi din speciile pe care le detin in ferme
- cu banii din aceste taxe + ceva bani de la bugetul statului anpa-ul sa poata infiinta si intrtine cateva ferme piscicole pt repopularea apelor salbatice.
- obligativitatea pescarului ca la iesirea din balta sa sune la un nr de tf unde sa spuna cate kg de peste a retinut si din ce specii.in italia in anumite regiuni prin care trece raul po pescarii sunt obligati sa faca acest lucru,pt a tine o evidenta a iesirilor de peste pt repopulare.

o fi rau?
mai degraba este greu.

"- Care-i diferenta intre pescuit si retinere abuziva a pestelui ?

- daca pestele retinut este in limitele dimensiunii si greutatii.......nu este niciun abuz

- Cand retin o stiuca fara scrupule ? Inainte de depunere , sau dupa ?

- daca o prind pana in depunere se numeste pescuit scrupulos? :)

"- Ce cautam in delta ? Senzatii , drill-uri , sau contribuim la genocidul piscicol national ?

- cautam relaxare,o ciorba din peste proaspat nu cumparat de la metro,driluri,vise cu monstri iar cu........ genocidul piscicol ai cam dat-o de garduri.

cat depre moral...................sa arunce primul cu pietre cel care nu a pacatuit

totusi incearca sa dai pace situatiei create.

modi

capitanu

Dragii mei, cred ca aveti prea mult timp liber sa va certati pe 600 de grame de icre care nu au reusit sa eclozeze, Din toate timpurile au fost mancate icre de peste si pestii care le purtau, bineinteles, Asa cum s-a mai spus, problema baltii este curentul electric, pentru ca el sterlizeaza masculii, deci daca nu mancam noi icrele o sa le manance un somn mic sau un avatzel sau un salaiash, pentru ca nu mai pot fi fecundate, Si ca sa fiu on topic eu caut in balta placerea navigatului, cu toate acestea mananc pesti si icre si toti dracii mai mult decat imi trebuie, pentru: fiti atenti,,,, ca sunt deja morti cand imi sunt oferiti cu sacii in schimbul unui pachet de tigari sau pe bani, Asa ca pofta mare domnule pescar, din partea mea, Si pentru modi un mesaj: Tocmai a vorbit Nicu  7 metri cu cineva care era incantat ca saptamana trecuta au fost dou baieti la stiuca si au plecat acasa cu cate doi saci, Acolo este problema, cand omori mai mult decat poti manca tu si prietenii tai, Daca te-am suparat, iti promit ca pe urmatorii pesti pe care ii mancam din balta iti arat un bon de metro, si facture daca trebuie, (intelegi tu gluma si substratul)

Fir intins la toata lumea si "cacat in traista"