Husa stationare

Creat de kimi, Ianuarie 20, 2014, 07:03:12 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

kimi

L-am primit deja , il am la birou , incerc sa fac niste poze maine .

byteworks

Eu as vrea si opinia ta daca ar merge pentru vele fara prea mari pretentii?

kimi

Nu ma pricep deloc la vele , chiar n-am idee cum ar trebui sa fie materialul .
O sa pun niste poze facute macro , sau daca vrei pot sa-ti trimit 2 mostre . :D

byteworks

Pai trebuie sa fie : impermeabil la aer; relativ usor, dar nici prea, undeva cam ca un cearsaf normal de pat pus in doua, merge si in trei; strapuns cu un cutit si apoi supus la tractiune  in diferite directii, si direct in taietura,  sa nu se sfasie; bucata intreaga supus la tractiune in diferite directii sa nu se deformeze prea mult; ud, sa se usuce repede, si sa nu i se modifice calitatile intre timp; sa se poata coase usor cu mijloace normale.
Rezistent la UV daca nu e, nici pentru prelata nu e bun:)

kimi

Citat din: byteworks din Martie 26, 2014, 10:35:48 PM
Pai trebuie sa fie : impermeabil la aer; relativ usor, dar nici prea, undeva cam ca un cearsaf normal de pat pus in doua, merge si in trei; strapuns cu un cutit si apoi supus la tractiune  in diferite directii, si direct in taietura,  sa nu se sfasie; bucata intreaga supus la tractiune in diferite directii sa nu se deformeze prea mult; ud, sa se usuce repede, si sa nu i se modifice calitatile intre timp; sa se poata coase usor cu mijloace normale.
Rezistent la UV daca nu e, nici pentru prelata nu e bun:)
Impermeabil la aer eu zic ca este .
Usor este .
Nu se deformeaza la tractiune.
Rezistenta la UV e marea problema , o sa vad pe la sfarsitul toamnei cum e . :))
Atasez 2 imagini fata - verso .

kimi

Cine imi recomanda si mie niste capse pt. husa de stationare , ceva usor de utilizat , sa nu prezinte risc de desfacere si sa nu fie foarte scumpe ?
Un link catre articol de la un magazin online ar fi grozav .  ;)

Rumpi

In mod normal se folosesc capse tenax sau minax dar sunt scumpe. se gasesc de exemplu aici: http://www.vanzariaccesorii.ro/cleme.htm  Au avantajul ca se instaleaza usor si exista in diferite modele si dimensiuni, plus ca sunt garantate antidesfacere.
Daca folosesti brida rotativa iti trebuie tot setul adica brida, capsa ovala si saiba corespunzatoare plus capuitorul oval. Ca in poza de aici: http://www.vanzariaccesorii.ro/buton_mobili_prelata.htm

kimi

Am optat pt. modelul asta .

Aveam langa mine furnizorul care ma viziteaza saptamanal . :D
La 5 lei/bc. , 25 la punga cu tot cu capsa eu zic ca e OK .
Multumesc pt. raspunsuri .

bbl81

pai si nu ai nevoie si de capse care se monteaza pe prelata? conturul gaurii din prelata..
"O zi proasta de pescuit este mai buna decat o zi buna la munca"

bbl81

fash-ul acela, ca de pe cort, nu este bun de husa de stationare?

ionitzady

la punga se casesc si capsele ce se monteaza pe prelata , adica este sistemul complet . Am luat si eu ceva asemanator cu 6 lei buc dar de plastic .

bbl81

intrebare: eu momentan am o prelata de TIr peste barca. problema este ca apa sta adunata in barca ca intr-o oala. apa nu trece prin prelata dar sta tot in barca.  ce este de facut?

Rumpi

Pui niste bete sub prelata in asa fel incat sa faci panta ca la acoperis ca sa se scurga apa cand ploua. Un bat pe lung in centrul barcii sa faci panta si un bat (sau doua, depinde de lungimea barcii) pe latime peste copastie de sprijin.

kimi

Cam asa ceva mi-a iesit si mie , am folosit drept suport niste bucati imbinate de PPR .