Kilkruiser 530

Creat de Dbr, Ianuarie 29, 2014, 12:38:13 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Captan

Si cand te gandesti ca eu sunt acum in Rotterdam si nu pot pleca de la nava sa bantui prin marine! Beah.

Dbr

Da dar imi pare complicata ingineria cu motorasul servo pt. far.
Proiectorul l-am luat de la www.trailerandtools.nl de unde cumpar intotdeauna accesorii pt. remorci/rulote sau scule mai speciale si alte maruntisuri deoarece au un raport calitate/pret fooooarte bun !
Ma cunosc cu ei de cativa ani de cand erau mici de tot intr-un fund de curte, si ii admiram cum cresteau de la o zi la alta. Acum au un ditamai depozitul de nici cu mintea nu gandesi ce gasesti pe la ei. De multe ori nici nu sunt pe site produsele pe care le vand. Si bineinteles cand raman cate una doua sunt solduri interesante la pret :)
Uite spre exemplu astia www.floriswatersport.nl de unde am luat Shetlandul 535 de mai sus, au in spate o hala cu acareturi de unde tot gasesti cate ceva de luat: ancore, baloane, veste, diverse saule/parame, colaci,furcheti, urechi,tacheti, inoxarie diversa, panouri electrice, inclusiv piese de pe motoare dezmembrate, cabriokapuri cu diverse defecte dar care le poti repara foarte usor in Ro...ce sa mai zic ...paradisul  ! Misto este ca te lasa sa scurmi pe acolo si apoi dupa ce le aduni pe toate gramada olandezul iti face un pret la gramada la care tot te mai tocmesti in final...sunt foarte negociatori si nu este nici o rusine sa ii oferi pretul pe care tu il gandesti chiar daca el ti-a cerut mult mai mult. Ai 90 % sanse sa accepte :o daca platesti cash 8)
Dar sunt o sumedenie de magazine de acest gen , care toate au ceva in spate , nepus la vedere, un  depozit/hala ceva ce nu este adresat direct vanzarii dar daca intrebi de ceva anume sau ai o lista intreaga de accesorii este imposibil sa nu il starnesti pe olandez sa te duca in spate si sa iti arate acareturile lui ! Eu i-am apreciat intodeauna pentru comertul lor deschis, fara prejudecati in negociere, sau referitor la snobismul produselor sh. Si tot referitor la Shetlandul de mai sus, cand am luat-o, erau toate vestele de salvare cu urme de mucegai pe ele( fusesera stranse ude/umede),dealtfel veste de marca buna si calitate asemenea. Romanu'care era cu mine a avut comentarii ca sunt vestele in stare ,,degradata '' si ca nu pot fi folosite. Olandezul a replicat: ,, Crezi ca nu plutesc?Crezi ca daca ai nevoie de ele te mai uiti ca au mucegai?'' :) Eu ca sa impac spiritele, i-am promis ca le voi curata eu acasa...si asa am facut...le-am facut noi cu  Savo solutie antimucegai!  Scuze daca am fost off topic...
Uite aici un altul: http://www.bootaccessoiresvinkeveen.nl/home.html
Sau altul: http://www.mevowatersport.nl/tweedehands-boot-onderdelen?lang=nl
Se vede din foto cam ce au pe acolo. Repet, nu isi pun pe site-uri tot ce gasesti in realitate...
Stima, Bogdan D.

ionitzady

zi si tu ca te bagi la somn , incarci patura cu perne , pui un fes in coltul unei perne , raportezi pe linie ierarhica  ca nu te simti bine si .....    fuga la bazar  ::) ::) ::) ::)

Dbr

Citat din: Captan din Martie 30, 2014, 01:11:30 PM
Si cand te gandesti ca eu sunt acum in Rotterdam si nu pot pleca de la nava sa bantui prin marine! Beah.

Daaaaa, cunosc sentimentul...Lucram pe TIR in NL si din cauza ca eram agabaritic nu puteam intra pe oriunde (poduri, tunele, viaducte cu limita de tonaj,etc) si muream de oftica stiind ca trec prin apropierea unui port sau zone cu bazine destinate stationarii ambarcatiunilor mici (ligplaats) cu multe pravalii de profil.

ionitzady

Aoleuuuuuuuuuuuuu , ce mi-a facut Bogdan   :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( , da di ce? , eu nu am si eu magaziiiiiiiii dastea ca m-am nascut si eu intr-o tara HIDROGRAFICA   :'( :'( :'( :'( :'( :'(

Dbr

Alta dilema: unde se tine colacul de salvare? Stiu, cat mai la indemana, pe un suport fara prindere rigida si cu acces rapid !
Dar unde sa il pun ca ma incurca peste tot, sub banchete nu intra, in dulap ocupa tot dulapul, il tot mut din stanga in dreapta... Nu vreau sa renunt la el pt ca este frumos foc  :).
Ca sa il prind pe exterior, trebuie sa ii fac un suport si sa gauresc cabina ceea ce nu vreau!
Si cu inventarul asta al barcii, al lucrurilor necesare pe barca, cred ca s-a cam exagerat, cu atatea veste, colac, stingator de incendiu,ancore,vasle, etc, etc...e barca plina deja! Dar de fiecare data cand injur ca sunt prea multe imediat zic ...,,dar Doamne Fereste  sa ai nevoie de ele, lasa sa fie acolo."
In curand foto cu ce am mesterit pe la ea si cum arata in final. Momentan lucrez la schimbarea geamurilor si a chederelor pt. ca cele vechi pareau imbatranite. Geamurile curbate erau cu niste mici crapaturi superficiale in zonele de curbura, asa ca am hotarat sa le schimb.
Stima, Bogdan D.

ionitzady

la stanga sa la dreapta catargului vad doua bare ( torosuri ca la breack-uri)  cu  cordelina elastica  ( am pus eu la prelata in jurul ei ) legi cele doua bare de mana curenta sau cum s-o zice , iar colacul il baji sub cordelina sa stea presat 

Dbr

Am schimbat geamurile si chederele! M-a pus necuratu'sa folosesc policarbonat de 5mm, antiefractie, tratat UV, pentru ca pe ala il aveam de la o alta lucrare de unde ramasese o fractie. Mi-am rupt si oparit mainile degeaba cu toate feonurile mele industriale si alte metode, ca nenorocitu'nu se indoia deloc. In viata mea nu mai lucrez ca asa ceva...  >:(E foooarte rezistent intr-adevar, nu se sparge nici la cele mai tari lovituri de ciocan dar problema lui este ca nu se poate curba. Pe suprafete drepte in schimb este excelent.
Pana la urma l-am dobandit,l-am pus tensionat, prin prindere cu cleme de inox in forma de Z in interiorul chederului. Pana la urma orice problema tehnica are o rezolvare... :)

Dbr

Cateva foto cu geamurile despre care vorbeam. Sper sa nu ma fac de ras :).
Panoul de lemn de la comanda, fusese ciuruit de diverse prinderi, ale altor dispozitive avute in timp( gps, s.a.m.d), asa ca am incercat sa il cosmetizez cat am putut prin acoperirea lor cu alte chestii utile.
Astept pernele banchetelor din pupa sa imi vina de la capitonat si apoi postez foto finale.

Dbr

Va salut,
Am facut si banchetele din pupa. Nu au iesit exact ce am vrut, dar eu sunt multumt si asa. Cea din 3 bucati se pliaza foarte ciudat din constructie, pentru a face loc zonei aragazului si pentru a nu pasi pe bancheta la accesul in barca, noaptea devine pat prin ridicarea partii mici.
In viitorul apropiat cred ca vor fi si cele din cabina recapitonate.
Am intrat si in posesia fanioanelor/stickerelor de la Florio.
Miercuri sper sa fie pe apa in zona Murighiol/ Mahmudia/ Dunavat.
Stima, Bogdan D.

ionitzady

nici-o poza de la marea lansare ???? :P :P :P :P  eu astept

Dbr

Acum am ajuns...am vrut sa stam mai putin dar nu ne-am putut abtine sa nu mai stam macar o noapte in plus ! Prima noapte pe barca a fost de neuitat...si vroiam sa repetam. Voi posta in continuare foto si peripetii ca sa nu deschid alt topic sa ,,poluez'' forumul cu barcazul meu si al prietenilor.

Dbr

Barca prietenilor mei, pe care i-am ajutat , cum am putut mai mult, una nou noutza, luata din Galati. Am avut aventuri multe dar frumoase si de neuitat. Acesti prieteni au o mica pensiune in Sfantu Gheorghe si vor folosi Lotusul in scop turistic. Multumesc Ady Ionita , multumesc Vali , multumesc tuturor pentru sprijinul acordat. Ady mi-a cazat Lotusul in conditii de siguranta optima in Braila, ce sa mai zic....Oameni adevarati !

Dbr

Lansari la apa...oameni multumiti...clipe frumoase...

ionitzady

Cu placere Bogdan , daca se poate ajut cu orice  ;D  sper ca mers '' tratamentul ''