Puntita - o barcuta "punt" dintr-o foaie

Creat de byteworks, Februarie 05, 2014, 08:13:36 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

byteworks

Am o barca mare (Lobster 15 - Bouboulaki) transportabila pe peridoc careia ii trebuie echipaj dar il si cara bine apoi pe apa, una mijlocie (Little Harier - Broscuta) pe care pot sa o duc pe masina cu ajutorul unui secund sau singur cu peridocul, m-am gandit sa fac o barcuta mica de o persoana pe care sa o pot manui singur la o plimbare la rau sau lac, si sa fie de ajutor la iesiri diverse pentru plimbare, sau pescarilor la dezgatat monturile, trecut garla pe locul mai prinzator de dincolo etc.

Trebuie sa fie ieftina, usor de construit, usoara si solida. Este "One sheet punt" - barca dintr-o foaie (Okoume de 6 mm ramasa de la Lobster).

O cheama Puntita, combinatie intre numele englezesc al acestui tip de barca "punt" si luntrita, caci asa era, la o scara mai mare, in copilarie, luntrea pe Siret care trecea pe un otgon metalic priponit intre maluri, ferry-boat de servici al satenilor.

Foaia de placaj deja trasata.

Decupata.

Ca o dovada a priceperii desenatorului Flo-Mo iata singurele bucatele nefolosite din toata placa.

Piesele lipite.

Am primit transport proaspat de la B-Tools, am luat de la ei de aceasta data din cauza de magazin online rapid, cu livrare a doua zi.
Rasina epoxidica Neukadur EP-202 cu intaritor T3, tesatura de fibra de sticla 5 mp (1 x 5 m), banda de fibra de sticla de 3 cm (de 5 cm nu mai au), umplutura TH720.

cristiantutuianu

Sunteti multumit de produse?Sunt foarte curios sa aflu.......am intrebat despre rasina asta anul trecut ....dar nu cred ca a lucrat cineva cu ea .......pana acum

byteworks

Am sa raportez desigur, deocamdata lipiturile le-am facut cu un rest de Epiphen de la Polydis.

De ce ma iei cu ... "sunteti" :o ??

cristiantutuianu

Citat din: byteworks din Februarie 05, 2014, 09:15:17 PM
Am sa raportez desigur, deocamdata lipiturile le-am facut cu un rest de Epiphen de la Polydis.
:)
De ce ma iei cu ... "sunteti" :o ??
Din politete   ....serios !
Abia astept raportul .

byteworks

Montata, cusuta si filetata partial.

Imi place umplutura asta TH720, e foarte foarte usoara, trei linguri la 150 g de rasina si se face ca o vaselina groasa. Sa vedem cum se intaresc lipiturile, cu acelea de ieri cu Epihen de la Polydis am asteptat cam mult caci placile au stat pe podea unde nu e chiar foarte cald, abia dimineata le-am ridicat mai sus.

Imi place forma barcutei, chit ca-i dintr-o foaie pare sa care mult (125 kg zice Flo-Mo, cel mai mult dintre barcutele de o foaie), chiar daca planul pare ca e facuta doar din linii drepte e chiar surprinzator de rotunjoara.

cristiantutuianu

Simpatica Puntita
Chestia asta TH720 este agent thixotropizare ,inteleg ca esti multumit de el  ...vaselina groas ...poti sa " modelezi " cum vrei daca  seamana cu consistenta vaselinei  .Cu TH720 nu cred ca se m-ai scurge la filetat

byteworks

Am scos firele si am pus filetele permanente cu banda de fibra de sticla.
Rasina asta Neukadur este mai vascoasa decat Epiphen, prevad ceva treaba la pus fibra pe exterior.

byteworks

Voalata si rasinata. A mers greu cu tesatura de fibra de sticla si rasina dar nu cred ca din cauza vascozitatii rasinii ci pentru ca (pentru prima data si ultima) am pus fibra pe placaj fara sa fi dat o mana de rasina inainte. Nu pare sa aibe ochiuri ramse fara rasina in fibra si nici nu balteste, mai sunt cateva imperfectiuni in tesatura asa ca oricum ii mai dau un slefuit si o mana de rasina zilele urmatoare.

bogdanbuciu

mai Cosmin, mie imi pare enorma din poze. Tre sa faci o proba cu tine in ea :D
De ce oamenii îşi pierd timpul cu lucruri care nu le folosesc după moarte?

byteworks

Trebuie sa conving un personaj mai fotogenic  ;D Nu e asa mare, modelul lui Flo-Mo e la scara si iti poti face o parere.

cristiantutuianu

Salut byteworks
Pot spune sa o stapanesti sanatos.Ai de gand sa o vopsesti?
Pune un link te rog cu  banda de fibra ......pe site ....nu am reusit sa dau de ea
Multumesc

byteworks

Nu mai au banda! Oi fi luat ultima rola  :o

Nu vopsesc Puntita, o las asa natur.

byteworks

Am slefuit putin, am dat o mana de rasina si am montat curentii de copastie exteriori.

cristiantutuianu

Salut byteworks
Nu pot  sa nu zic  Imi place ce vad ;) Abia astept sa vad urmatorul "episod"

dany

A fost la mine un prieten cu sotia si au vazut barca lucrata in sufragerie.... am'' linistit-o ''pe d-na spunandu-i ca lucrezi barca intru-na dintre ele[sufragerii] ;D.  VAI L-AS DA AFARA CU TOT CU BARCA!!!!=vorbele d-nei ,la care eu i-am raspuns;N-AI TU TREABA!!!!....Sa lasam in urma asta si  te intreb:unde gasesc clame[menghine]la un pret mai bun si cat de cat bune?    Iese misto puntita...felicitari!!!