Sonare

Creat de bica77, Februarie 26, 2014, 02:01:09 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

bica77

,fratilor hadeti sa vorbim si de altceva decat de barci, ce spuneti de modele de sonare, sonarul asta il am pe barca, http://www.lowrance.com/en-US/Products/Fishfinder-Chartplotter/Elite4DSI-en-us.aspx ce spuneti ? e in engleza nu prea ma pricep, imi puteti spune cate ceva despre el , e vorba de elite 4 dsi cu gps, merci, pe la noi e mai scumpisor probabil de la gps -ul ala

sopvalentin

Sonarul este bun pt. pescuit la rapitor ,deci te ajuta pt.indentificari de structuri,copaci,praguri etc.
Pt.pescuit la crap ,somn sau la clonc,e recomandat de la Elite 4 HDI in sus,dar cresc si preturile.

Mihaif99

Bica, am tntrebat de adancime, pt ca pentru ape mici, sub 2 m si adapostite, am un tub montat vertical in pupa. Pe acest tub bag o "prajina" pe care on infig in fundul apei.  Foarte efficient si rapid. Exista si varianta electrica ;)

Sonarul cu GPS e foate misto
1- un sonar iti arata adancimea apei, si iti poate salva elicea
2- iti arata structurile din apa, bun ca sa gasesti locuri de pescuit
3- Iti arata substratul, asa ca poti allege prezentarea corecta.
4- Iti arata termoclinele din apa, si multe iti arata si temperatura
5- Daca ai GPS, poti marca structuri si locuri productive
6- nu in ultimul rand iti arata pesti. Am prins ceva bucati stiuca serioasa pe ST Lawrence. Patrula suspendata in apa de 10 m, cam la 3-4 metri adancime ;)

Despre pescuitul la crap nu trebuie sa te invat eu, dar sonarul e o chestie foarte utila in general. Aplicatii poti sa gasesti singur.

bica77

Citat din: sopvalentin din Februarie 26, 2014, 03:14:53 PM
Sonarul este bun pt. pescuit la rapitor ,deci te ajuta pt.indentificari de structuri,copaci,praguri etc.
Pt.pescuit la crap ,somn sau la clonc,e recomandat de la Elite 4 HDI in sus,dar cresc si preturile.
ce ptr crap nu-i bun?, eu cred ca da 

kimi

Mentin si eu off topicul .  ;D
Ce ziceti de asta , pretul mi se pare super in regula !

Vali

Stimati colegi, e al 2-lea topic pe care l-am separat azi din topicul despre SL 410. Va rog sa pastrati discutiile on-topic, si cand aveti un subiect nou, deschideti alt topic. Va multumesc.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Gabytzu

Salutare,

Asta e ok ca si pret dar te rupe la livrat , o scula dinasta la un pret rezonabil as vrea si eu . la noi este 210 e
daca face cineva comanda la asa ceva poate anunta inainte intentia .
multumesc

http://www.cabelas.com/catalog/product.jsp?productId=1540070&categoryId=0&parentCategoryId=0&subCategoryId=0&indexId=0&productVariantId=3310497&quantity=1&itemGUID=&WTz_l=SBC%253Bcat104794380%253Bcat104707080%253Bcat104588280&destination=/user/wishlist.jsp

kimi

Greu cu adusul , stiu ca sunt tipi care se ocupa cu asa ceva .
O optiune ar mai fi si o comanda mai serioasa de la mai multa lume , ar mai scadea costurile , numai ca e greu de organizat .
Pe mine ma mai intereseaza si un motor electric  de pe Cabellas .

Mihaif99

Citat din: kimi din Februarie 26, 2014, 10:06:03 PM
Greu cu adusul , stiu ca sunt tipi care se ocupa cu asa ceva .
O optiune ar mai fi si o comanda mai serioasa de la mai multa lume , ar mai scadea costurile , numai ca e greu de organizat .
Pe mine ma mai intereseaza si un motor electric  de pe Cabellas .

Tocmai mi-am cumparat un Endura Max 50. Dupa rabat, e diferenta de doar 35$ intre 50 si 40, iar consumul pe hartie este acelasi

bica77

Citat din: Mihaif99 din Februarie 26, 2014, 09:14:05 PM
Citat din: kimi din Februarie 26, 2014, 08:50:42 PM
Mentin si eu off topicul .  ;D
Ce ziceti de asta , pretul mi se pare super in regula !

Daca e bal bal sa fie

Asta:
http://www.cabelas.com/product/Boating/Boating-Electronics/Sonar-and-SonarGPS-Combos%7C/pc/104794380/c/104707080/sc/104588280/Lowrancereg-Elite-4-DSI-SonarGPS-Combo/1298537.uts?destination=%2Fcatalog%2Fbrowse.cmd%3FN%3D1100517%26WTz_l%3DSBC%253BBRprd1540070&WTz_l=SBC%3BBRprd1540070%3Bcat104588280#BVRRWidgetID

Sau variant fara GPS, dar e un sonar pe cinste de geberatie noua, cu rezolutie decenta.
asta e ca al meu, eu am si cu gps inca nu l-am folosit, de asta am intrebat de el ce stiti despre acest sonar

Mihaif99

Pai tu sa ne spui Bica.
Citeste manualul, si vezi cum iti place. Pare foarte misto

sopvalentin

Bica,sonarele se impart in mai multe categorii si frecvente de lucru.
1. 2D-vede mai bine pestii si mai putin structuri fixe[pietre ,copaci, epave ,etc]
2. DI-vede slab pestii dar foarte clar structuri fixe
3. 2D+DI-vede bine pestii si structurile
4. 2D+DI+GPS -vede bine pesti si structuri +gps
5. 2D+DI+SS+GPS -varful de gama +ss [structure scan]
Modelul tau este nr.2 dar cu gps.

tiganusmc

Salut Bica ,

DSI lucreaza prin a emite perdele de unde in apa, groase de citiva mm, care iti arata doar structura obiectelor: iarba, pomi, pietre...forma acestora.
Un plus la acest sonar ar fi GPS .Ti-ar trebui un 2D "cu de toate " :) sa se muleze pt orice tehnica de pescuit .
Mihai a evidentiat si alte intrebuintari ale sonarului insa eu m-am raportat strict la pescuit .
Eu unul am strans din fund si am reusit sa-mi iau jucaria din poza , binenteles , adusa din State unde pretul este putin mai jos decat in Europa .
Poti incerca si aici , vad ca deja preturile au scazut semnificativ iar la comenzile peste 100 E , transportul este gratuit : http://www.catfish-fishing-shop.com/
Fishing cheaper than therapy

bradutzu

salut
intr-adevar jucaria pe care ai luat-o este spectaculoasa si isi merita banii! Sonarul se cu DI se preteaza in special celor ce pescuiesc la spinning care au nevoie sa vada in detaliu ce este acolo dar astanu inseamna ca celor care merg la crap nu le este folositor dar nu neaparat necesar!
Magazinul dein link-ul de mai sus este ok! Eu am cont si pe forumul lor de pescuit la somn si Zoran(administratorul) este "un vali" al nostru in domeniul pescuitului la somn!
Eu am un sonar 2 D cu un con de 20 grade si m-a ajutat enorm la pescuit si abia astept sa strng banii ptr unul ca cel de mai sus!
Orice sonar ar fi pana la urma isi face treaba si iti ofera un avantaj substantial!
Sa auzim numai de bine!