Sonare

Creat de bica77, Februarie 26, 2014, 02:01:09 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Zodiac

Multumesc Bradutzu ! Am vazut si eu preturile de la spinningshop sunt exact ca cele de pe totalfishing , adica foarte bune .
Acum 5 minute mi-a venit o comanda de pe spinningshop , un suport pentru sonda sonarului...idee ''furata'' ;D de pe un alt forum .
S-a livrat foarte repede , nimic de reprosat dar nu am avut timp sa deschid pachetul .
Sonarul l-am primit deja , e un Lowrance HDS 7 Live 3 in 1 .
Pe moment nu ma prea intereseaza pescuitul din barca , eu merg separat la stationar , dar cine stie in viitor ...poate .
Ma intereseza in mod special sa vad adancimea si ce e pe fund , imi e frica sa nu busesc barca si motorul si hartile de navigatie sa nu ma...''ratacesc'' ;D ! Nu stiu daca avem harti batimetrice pentru apele din Romania .

Intersect

Scuze am postat pe celălat topic si cred ca este mai nimerit aici.

Eu îți sugerez ca să te orientezi spre Humminbird  Helix 10 G3N,complet cu gps si hărți Navionics din cate știu.
Sonarul este excepțional împreună cu o sonda dedicată si foarte exactă " MEGA Side Imaging+ Frequencies - Max Range (side-to-side): 455kHz: 440-500 kHz - 800ft (244m), 800kHz: 790-850 kHz - 250ft (76m), MEGA SI+: 1075-1150 kHz - 400ft (122m) "
Frecvențe de 1150 mhz.
Dacă vrei mai mult mergi pe o sonda Humminbird 360.https://www.humminbird.com/learn/imaging/360-imaging
Sau pe un Solix 10 ecran tactil .

LE:Navionics a fost cumpărat de Garmin prin 2018.
Am văzut că ai postat si te-ai orientat spre lowrance 7,bună alegere.
Born to fish,forced to work!!!

mariusm piesenoi111

Nu te baza pe sonar sa te apere de lovituri.....am mare Lowrence 7TI si am rupt doua elicii saptamana trecuta 😜

Intersect

Citat din: mariusm piesenoi111 din August 29, 2019, 09:08:50 PM
Nu te baza pe sonar sa te apere de lovituri.....am mare Lowrence 7TI si am rupt doua elicii saptamana trecuta 😜
Nu am înțeles niciodată care este legătura dintre sonar sau radar și diferitele lovituri ? Ar trebui ca să te avertizeze?
Born to fish,forced to work!!!

Zodiac

@Intersect , acum am luat , asta e , cum o fi ...bun ...rau , o sa ''ma spal pe cap ;D'' cu el .
Poate e eroarea mea am crezut ca vad stanci , pomi , etc. submersi si ma pot feri .
O sa astept sonda forward  ;D , desi la ce preturi am auzit , mai bine schimb 10 elici !

mariusm piesenoi111

Poate dacă mergi cu 3km ora ai putea sa vezi cu condiția sa ai sonda montată în prova.
Nu știu  ce sa zic cu eliciile....pe mine m-au costat doua 1900ron......

Zodiac

Si la mine 2 elici au fost 1800 lei , dar sonda forward am inteles ca pleaca de la 1500 de euro .

https://www.lowrance.com/en-eu/news--videos/livesight-now-available/

gabriel.c

Salutare , deci care e sonarul pe care-l recomandați pret/calitate pt staționar ?

scm_ro

Eu am comandat azi Garmin Striker Plus 7SideVu, sper sa merite.
S-a mai jucat cineva cu el?

@mariusm ai fost norocos daca ai scapat doar cu elicea rupta. Eu am ramas si fara un pic din pinten.
La 30 - 40 km/h nu te mai salveaza nici mama sonarului.

Zodiac

Off-topic ! Oameni buni , ma speriati cu ruptul elicelor si pintenului .
Asta se intampla prin Delta , pe canale sau pe Dunare , mare ?

scm_ro

Delta, atat pe canale cat si pe Dunare.
Eu am patit-o pe un canal pe care am trecut de zeci de ori. Cand mi-am furat-o rau, apa era medie. Inaintea mea a trecut un localnic glisat, cu barca plina si 120cp, iar eu am mers in spatele lui tot glisat si nu foarte incarcat. Nu cred ca m-am abatut 20cm stanga sau dreapta. Ori a pus in miscare ceva pe sub apa, ori pur si simplu ceasul rau, pisica neagra. Am lovit in asa hal ca s-a oprit si motorul. Noroc ca cel mic statea jos si nu a muscat din parbriz.
De atunci desi ma injura toti, merg atat de incet pe acolo indiferent de nivelul apei.  Ma refer la intrarea in Isaccel de pe Uzlina.

gabriel.c

Acolo am atins și eu anul trecut târziu in toamna dar apele erau mici.
Între Hook 2 și elite de la lowrance sunt diferențe majore ?

mariusm piesenoi111

Eu am lovit una noua la ieșirea din Caraorman in Sulina și a doua pe canalul de la Egreta in canalul Dunavat
La fel pe canalul ăla dacă nu stăteai glisat acolo ramaneai

gabriel.c

@scm_ro :la pret Garminul tău este ok .Ai reușit cumva să-l probezi? Sau e vreun coleg care la probat deja?
Am văzut ca la hook2 vs elite lowrance nu prea am primit răspunsuri deci ma reorientez  :)

scm_ro

Abia Marti dimineata il primesc.