Pescuit in conditii " extreme "

Creat de tiganusmc, Aprilie 28, 2014, 09:12:34 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

tiganusmc

Salutare domnilor ,

Cred ca multi dintre noi se gandesc la ziua de 16 mai , atunci cand se deschide sezonul pe zonele de frontiera asa ca, as vrea sa discutam putin despre modul in care abordam  o partida de pescuit la crap , pe Dunare , atunci cand avem cote mari , cu tendinta de crestere si apa tulbure (am luat in calcul cel mai rau scenariu )  . Alt aspect de luat in seama ar fi faptul ca pestii pot fi ocupati cu perpetuarea speciei .

Ce momeli folositi , cu ce naditi , ce zone abordati ( intinsura , praguri x metri , etc ) ? Orice detaliu ne va fi de folos ....

@Modi , profesore , esti primul vizat :) sa ne incanti , sfatuiesti , cum numai tu stii s-o faci .

Personal , n-am pescuit in perioada asa extrema ,insa din ce am mai citit inteleg ca ar trebui sa renuntam la clasicul porumb sau boilies ( eu unul folosesc pe Chilia bile cu arome de crustacee , cu rezultate bune ) . Inteleg ca rama neagra si mamaliga ar fi primele optiuni .


Daca vom prinde perioda cu cote in scadere sunt sigur ca balanta se va inclina in favoarea noastra ....

Marius
Fishing cheaper than therapy

bradutzu

chiar dk trebuia sa raspunda Modi am sa incerc eu o parere pe acest subiect!

Intotdeauna se incepe cu aceeasi dilema: localizarea asa ca avand in vedere ca apele au fost mici pana saptamana trecuta avem 3 variante:

Varianta 1: pestele inca este la depus asa ca este pe balti, japse, si ape mici asa ca este cea mai proasta situatie pentru ca nu va manca
Varianta 2: apa incepe sa scada si pestele deja pleaca din balti si il gasim pe canale si in general in tranzit catre Dunare asa ca il incercam peste tot pana dam de el si practic vom face un pescuit activ, de tatonare
Varianta 3: apa scade puternic si pestele deja a fugit in Dunare

Cum il prindem: avand in vedere ca este un "pescuit extrem" cu ape mari si tulburi vom cauta pestele pe ape mici sub 6-7 m, chiar in ape de 1 m, adica primele 2 praguri pentru ca cel mai probabil gropile si apele foarte adanci nu vor tine peste in perioada asta

Momeli: in perioada asta si eu prefer rima neagra si mamaliga pe momitor cu 1 patratel de mamaliga langa, cu toate ca bomba(ariciul) este mai eficienta dar eu nu pescuiesc cu asa ceva ca e contrar principiilor mele!

referitor la pescuitul somnului nu pot da prea multe detalii pentru ca inca invat si eu pe tema asta. Din ce am citit cica in perioada asta cea mai buna varianta ar fi sa il cautam la suprafata ape cu monturi legate de copaci sau smocuri de iarba in maluri

Cam atat.......

Sa auzim numai de bine!

tiganusmc

Auch ,

N-am vrut sa sune asa, in sensul ca numai Modi poate raspunde primul :) ... sper ca m-ati inteles .

Bradutu ,
am notat/luat in calcul cele spuse de tine  ... btw , esti in zona ( Chilia ) pe 16 ?
Referitor la somn , mi-am propus sa-l incerc la clonc desi poate nu-i asa curios/activ in aceasta perioada . Oricum voi incerca , avand in vedere si faptul ca  vreau sa-mi testez sonarul ;) si poate pana atunci imi voi lua  cloncul Tilo Ebro 2 .
Fishing cheaper than therapy

bradutzu

eu voi fi in delta dupa 31 pe Sf Ghe
pe chilia nu am fost niciodata dar as vrea sa ajung si pe acolo anul asta!
sa ne tii la curent cu ce ai facut pe acolo!
Eu as incerca tiparul la somn in perioada asta si gasesti tipari la Tulcea cu toate ca sunt cam scumpi!
si eu vreau sa imi comand un clonc din asta de la Zoran!
salutare
Sa auzim numai de bine!

tiganusmc

Sigur , va tin la curent .Totusi ,poate ne vedem pe 31 , pe Sf. As vrea si eu sa ajung in perioada aia .
Daca vrei sa ne cuplam la transport , pt clonc , eu dau comanda cu un prieten undeva pe 5 mai .

Tinem legatura .
Fishing cheaper than therapy

bradutzu

pai vreau si eu un clonc!
unde vrei sa mergi pe sf ghe? noi coboram undeva pe la km 29 pe bucla!
dau un pahar de vin cu placere!
Sa auzim numai de bine!

sopvalentin

Salut baieti,ma bag si eu la un clonc Ebro 2.

Betto

Salut, desteptati-ma si pe mine ce sunt cloncurile astea Ebro 2, ce calitati are, cu ce se face deosebite ?. Dati-mi si mie un link, niste detalii informative, sau link-ul paginii de forum unde sa vorbit despre ele, va rog !

modi

Citat din: tiganusmc din Aprilie 28, 2014, 09:12:34 AM


@Modi , profesore , esti primul vizat :) sa ne incanti , sfatuiesti , cum numai tu stii s-o faci .



Hei , ma magulesti pe nedrept .
Dupa niscaiva zile de n-am putut sa accesez forumul vin totusi cu parerea mea , care , evident , nu-i decat o parere si nu "face legea" , supunandu-se ca oricare alte pareri acelor .... exceptii ce intaresc regula :

La vremea asta , in timpul sau imediat dupa depunere , la temperatura apei , eu n-as pune mare pret pe momelile parfumate , aromate , sau chiar imputite , acele momeli consacrate pentru pescuitul la somn .
Dupa cum este stiut din batrani , somnul nu haleste la momeala pana la "floarea teiului" . Insa este mult mai vulnerabil pana atunci la monturi de spinning sau la orice "bazaitoare" ( de ex. coropisnita ) ce-i poate tranzita zona in care a depus si-si pazeste cuibul . Un jig echipat cu o giugea enervanta va avea - cred eu - o eficienta mult mai mare decat un buchet de rame borsite ce-si lasa miasmele purtate de apele calde ale verii .

Concret : acum somnul nu "loveste" din foame , ci din teritorialism si agresivitate .
Totusi la momeli consacrate somnului as incerca la vremea asta ..... somotelul .