Visul de vara al unui placaj...

Creat de cristi_pescar, Iunie 09, 2013, 10:42:38 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Vali

Mi s-a mai intamplat sa depasesc cantitatea de intaritor epoxidic, iar singura problema a fost ca suprafata rasinii polimerizate a devenit mai unsuroasa, din cauza intaritorului care a ramas "pe dinafara" reactiei. Calitatile mecanice in stare polimerizata au fost aceleasi ca ale rasinii cu cantitatea corecta de intaritor.

Din experienta mea cu rasinile epoxidice de uz comun, neaditivate in vreun fel, raportul rasina-intaritor e de obicei 2/1, deci la 100 grame rasina trebuie 50 grame intaritor. Cel mai bine fa o proba cu o cantitate mica, aplicand acest raport 2/1,  si daca e ok, continua-ti treaba cu incredere la redanele de pe fundul barcii.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

cristiantutuianu

Salut cristi_pescar daca ai suficienta rasina si intaritor incearca variantele de mai jos (e clar faci cantitati mici )
(1:1)
Rasina A= 100%
Intaritor B= 100%
(2:1)
Rasina A= 100%
Intaritor B= 50%
uz comun
(3:1)
Rasina A= 100%
Intaritor B= 30%
(4:1)
Rasina A= 100%
Intaritor B= 25%
(10:1)
Rasina A= 100%
Intaritor B= 10%

si poate reusesti sa gasesti varianta optima
salut vali ai postat inainte  ;D

byteworks

#17
Exemple reale:

Epiphen RE4020/DE4020 / Polidys: 100:30
Neukadur EP202/T3 / BestTools: 100:17
Top Epoxi Amorsa / Europlastic: 100:50 (de verificat) (edit: verificat de @cristiantutuianu, multumesc!)

cristiantutuianu

Citat din: byteworks din Aprilie 30, 2014, 04:57:24 PM
Exemple reale:
Top Epoxi Amorsa / Europlastic: 100:50 (de verificat)

Am folosit  exact 100:50 si e OK

byteworks


Florio

Eu am folosit doua feluri de epoxidica. Una in proportie de 2:1 (rasina/intaritor) si una in proportie de 3:1 .
Intr-adevar cea mai simpla metoda e sa verifici experimental pe o cantitate mica si la o temperatura adecvata.

cristi_pescar

Va multumesc tuturor pentru sfaturi! O sa fac experiente si o sa gasesc eu varianta optima.
Top epoxi amorsa e intr-adevar 2+1 si e o rasina foarte ok. Cred ca si asta pe care o am ar trebui sa fie cam la fel, ca e tot pentru pardoseli. Ceea ce m-a indus in eroare este ca cel care mi-a dat-o mi-a cerut pentru rasina un recipient de 4-5 ori mai mare decat pentru intaritor, si mi le-a umplut pe amandoua. Din asta mi-a rezultat mie un raport de aproximativ 4(5)+1. In mod clar concluzia a fost gresita. O sa experimentez cu 2+1 si daca e ok merg pe varianta asta.
In alta ordine de idei: Ce fibra pot folosi ca sa se plieze bine pe redanele astea? Ca asta de 350g/mp pe care am folosit-o la corpul barcii nu cred ca se pliaza prea bine.

cristi_pescar

Salutare colegi!
Dupa ce am primit atatea sfaturi din partea voastra, ma simt dator sa va impartasesc experientele mele cu barcuta mea. Am o oarecare strangere de inima cand ma gandesc ce capodopere au creat colegii nostri (tango, babutza) - a mea e o simpla barcuta utilitara pentru pescuit.
Am adaugat redanele longitudinale pe care le vedeti in imagine, ceea ce a condus la schimbarea radicala a comportamentului barcutei mele. Intre timp am schimbat si motorizarea. Daca inainte aveam un Evinrude 6cp si imi era cam frica sa fac viraje cand eram singur in barca, acum cu Johnson 10cp 2T barca merge ca un tren pe sine. Se simte foarte sigura si in linie dreapta, si pe viraje. Cu vechiul 6 cai si fara redane era destul de nesigura la viteza mare chiar si in linie dreapta. Aveai tot timpul un sentiment ca ar putea s-o ia pe cai gresite. Acum intra in glisaj instant cu doi oameni la bord (martor e colegul Iulian cu care m-am intalnit pe malul Siretului si pe care l-am incantat cu o plimbare) si se simte foarte stabila. Nu am incercat de unul singur ca timpul era scurt, dar la iesirea urmatoare iau si un GPS ca sunt tare curios.
Ideea pe care incerc sa o impartasesc si celorlalti care-si vor face o barca cu fundul plat, sau ceva de genul(cum e a mea), cu forme de glisaj, este ca niste redane longitudinale pe fundul barcii imbunatatesc foarte mult comportamentul acestui tip de barca.
Va urez ape linistite si zile senine!


Moshu

Salut Cristi si felicitari pentru barcuta! Sa te poarte cat mai mult, lin si in siguranta pe ape! Si, ca de la pescar la pescar, fir intins sau slabit, cum preferi ;)

Cat despre o "oarecare strangerea de inima" chiar nu cred ca ai motive cum nu cred nici ca e cazul sa faci / facem comparatii atata timp cat visele (dorintele), preferintele, nevoile (necesitatile) si posibilitatile fiecaruia dintre noi sunt (total) diferite. Prin urmare eu zic sa fi mandru de faptul ca ai reusit transformarea in realitate a "visului de vara al unui placaj".
I'll never ask for forgiveness, my sins are all I have ...

iulian_cioclin

In week am avut ocazia sa ma plimb cu barcuta lui Cristi. E o barca car portable excelenta.
Cu 10 cp in 2 oameni gliseza in 3 m si zic eu ca ajunge la turatie maxima motorul, cu elicea cu pas de 10 estimez un 35 km/ora.

Ca si o sugestie daca imi permiti ar fi sa prelungesti cele 2 randane de pe laterale (exterioare) , mi se par ca lovesc cam brutal apa si stropesc in laterale.

cristi_pescar

#25
CitatCa si o sugestie daca imi permiti ar fi sa prelungesti cele 2 randane de pe laterale (exterioare) , mi se par ca lovesc cam brutal apa si stropesc in laterale.
Am observat si eu fenomenul, dar sincer, mai trebuie sa-l studiez, pentru ca apa vine de undeva de pe la jumatatea lor. Nu cred ca varful redanelor laterale are contact cu apa. Si inainte arunca apa in parti, si dupa ce i-am pus redanele , la fel. Poate ca trebuia sa le fac mai proeminente? O sa fac si un film, si sunt sigur ca specialistii de pe forum imi vor explica fenomenul.
E posibil ca apa sa urce pe peretii laterali din cauza ca sunt prea verticali?