Lungul drum de la proiect la realizare .....

Creat de modi, Iunie 20, 2014, 01:28:33 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

modi

Citat din: Moshu din Iulie 24, 2014, 10:02:34 PM
Modi, 6 zile sau saptamani? :P
Spor in continuare!

Mersi , om bun !  ;)
Sunt FIX sase zile de munca , si .... da , ne apropiem de saptamana a VI-a de la inceperea lucrarii .

Citat din: Moshu din Iulie 24, 2014, 10:02:34 PMcunoscand in cel mai mic detaliu atat proiectul ;) cat si comportamentul produsului finit iti sugerez sa mai lucrezi la rigidizarea structurii ...

Mizam mult pe o interventie de la tine in acest sens .
Evident , si mie-mi pare acum o nevinovata coaja de ou . Exact din acest considerent facem o proba pe apa cu barca nevopsita . Decid abia dupa aceea daca recurg la stringheri si crivace-n plus .
Insa fata de Babutza asta are o ramforsare longitudinala din chila proeminenta si intarita cu mult chit de "faina" . Adevarat , ii lipsesc nervurile in sectiune .

Plecand de la necesitatea unei punti libere , cu posibilitatea dormirii la bord , deloc intamplator am renuntat la astea . ...... Momentan .

Proba o facem cu un 4 HP ( mi l-a promis astazi Bogdan Buciu pe-al lui ) si cu un 6 HP . Evident veti vedea ce si cum .

.........................................

;) ;) ;) Inca odata , mersi mult !

Moshu

Stiu contra-chila exterioara pe care i-ai montat-o (apropos, in plan e doar optionala, nervurile/redanele longitudinale sunt in schimb obligatorii ...) insa nu cred ca e de ajuns mai ales ca e si cam scurta (daca nu ma insel incepe undeva in zona "fermoarelor" si se termina la oglinda).
Cat despre crivace, nu uita ca tu i-ai inaltat si mai mult bordurile ;)

"Plecand de la necesitatea unei punti libere , cu posibilitatea dormirii la bord ..." - o saltea pneumatica semi-umflata si habar n-ai ca ai (si) crivace ;) 

N.B. Babutzei i-am pus atat contra-chila exterioara (pe toata lungimea ei), desi era optionala, cat si redanele longitudinale obligatorii ... Si i-am mai pus ceva ce-i asigura rigiditatea longitudinala si rezistenta atunci cand pasesti in ea, tot conform planului, un butt stripp de 10 cm latime pe toata lungimea imbinarii placilor de pe "burta"

P.S. as aprecia enorm sa nu se mai pomeneasca de babutza decat daca si cand e vorba de barca mea. Multumesc pentru intelegere.
I'll never ask for forgiveness, my sins are all I have ...

ionpescarul

Pictore ,pune bre un clip ,ca am aflat ca ati fost in probe.

Spinoza

Sper ca astazi, Modi sa aiba lucruri mai bune de facut, decat sa afiseze clipuri de pe youtube, avand in vedere ca e ziua lui.
Asadar, la multi ani, Modi!
...si petrecere frumoasa!
"Curata ograda ta, bucura-te de curatenie si lasa gunoiul vecinului acolo unde vecinul insusi l-a pus."
Nicolae Steinhardt

felicimond

Ei, daca-i asa, atunci La Multi Ani, frate!

bbl81

"O zi proasta de pescuit este mai buna decat o zi buna la munca"

ionitzady

LA MULTI ANI MODI  sa traiesti si sa ne bucuri pana ne-om  satura noi de CAP COMPAS  :o

modi

modi

Sambata trecuta barcuta a fost data la apa . Probe ......

Trag urmatoarele concluzii :

- sub nicio forma nu este o barca de glisaj . Cu un 4 HP ( prin amabilitatea lui Bogdan Buciu ) s-a comportat ca si cu un 2,5 sau ca si cu un 6 HP . Glumeam spunand ca daca-i punem eleroane ..... decolam ! Cert este ca nu am depasit 14 - 15 km / h orice i-am facut .

- Inca nu sunt foarte sigur ca are imperioasa nevoie de stringheri , barca fiind foarte robusta ( raportat la gabaritul ei ) . Urmatoarea lasare de apa - proba de foc - va avea loc la Dunare . Atunci decidem . Insa are nevoie de redane ( fiind si foarte dificil de strunit pe directie ) .
In loc de stringheri mizez mult pe bancheta de mijloc care , prin sistemul de agatare de copastii , va suplini mult din sarcina acestora .

- Este o barca pentru doi oameni + bagaje , si nu va trece vreodata de regimul de deplasament . Cu un singur om se cere imperios prelungitor de mansa . La vasle se comporta excelent !

- Inca nu este slefuita . Textura fibrei de sticla din rasina este posibil sa o infraneze . Am convingerea ca odata slefuita , chituita si vopsita vom simti o imbunatatire a conduitei acesteia pe valuri .

Mihaif99

Citat din: modi din Iulie 31, 2014, 02:31:55 PM
Sambata trecuta barcuta a fost data la apa . Probe ......

Trag urmatoarele concluzii :

- sub nicio forma nu este o barca de glisaj . Cu un 4 HP ( prin amabilitatea lui Bogdan Buciu ) s-a comportat ca si cu un 2,5 sau ca si cu un 6 HP . Glumeam spunand ca daca-i punem eleroane ..... decolam ! Cert este ca nu am depasit 14 - 15 km / h orice i-am facut .

- Inca nu sunt foarte sigur ca are imperioasa nevoie de stringheri , barca fiind foarte robusta ( raportat la gabaritul ei ) . Urmatoarea lasare de apa - proba de foc - va avea loc la Dunare . Atunci decidem . Insa are nevoie de redane ( fiind si foarte dificil de strunit pe directie ) .
In loc de stringheri mizez mult pe bancheta de mijloc care , prin sistemul de agatare de copastii , va suplini mult din sarcina acestora .

- Este o barca pentru doi oameni + bagaje , si nu va trece vreodata de regimul de deplasament . Cu un singur om se cere imperios prelungitor de mansa . La vasle se comporta excelent !

- Inca nu este slefuita . Textura fibrei de sticla din rasina este posibil sa o infraneze . Am convingerea ca odata slefuita , chituita si vopsita vom simti o imbunatatire a conduitei acesteia pe valuri .

+1    Felicitari. Eram sigur ca asa se va comporta. Este un dinghy superb de mers la vasle. Cred ca atinge "hull speed" si cu motor electric. Imi place FOARTE mult.  Vezi ce faci sa nu o mai ingreunezi.  15 km/h inseamna ca merge in semideplasament.

cristiantutuianu

Salutare  bravos modi (trebuie redane  ;)
Mihaif99  nu este dinghy iti spun sigur ! este motor canoe

Mihaif99

Citat din: cristiantutuianu din Iulie 31, 2014, 07:24:00 PM
Mihaif99  nu este dinghy iti spun sigur ! este motor canoe

Thumbs UP

.... adevarul e ca oscilam intre cum sa ii zic dinghy sau sqare back canoe.  Daca avea bordurile mai joase ar fi fost similar cu un Quessy

home made

bravo picture!urmeaza sa o colorezi acuma,trintestei o vopsea cu modele dupa mintea lui Radio!ar iesi ceva fain!bravo!

modi

Citat din: home made din Iulie 31, 2014, 09:25:31 PM
bravo picture!urmeaza sa o colorezi acuma ......

Tineti-va bine ! O "mazgalesc" dupa mintea mea , nu dupa a "celovecului" acela ........  ;)

Ajungem si-acolo . Insa pana atunci o mai asteapta o scalda pe Dunare ...... Inca nu mi-e limpede ce-i mai trebuieste - constructiv vorbind . Abia apoi spoiala !