Motorca

Creat de byteworks, August 12, 2014, 04:20:21 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

byteworks

Motorca va fi o canoe pentru motor dupa planurile lui Paul Fisher de la Selway Fisher Design, a patra barca de-a lui in atelier dupa Lynx14 (facuta in mare parte de Vali, terminata doar de mine), Little Harrier (Broscuta), Lobster 15 (Bouboulaki), si a treia de acest fel in tara, din cate stiu, dupa Babutza lui Moshu si barca lui Modi.

Trebuie sa fie gata pentru tura de Delta in octombrie cand o va insoti pe Bouboulaki.

Placajul e Okoume Combi BFU100 de 6 mm.

Moshu

Sa ai spor stimabile!
Nu vad butt strip-urile pentru imbinarea placilor de pe burta, ai uitat să le tai sau ...?
I'll never ask for forgiveness, my sins are all I have ...

byteworks

Ca sa iasa cat mai usoara incerc sa aplic metoda cu banda de sticla pe ambele fete, metoda descrisa ca varianta in planuri pentru imbinarea transversala a panelurilor, poate va tine si pentru asta longitudinala. Daca iese prea fragila am sa pun intaritura de placaj.

Moshu

Imbinarea cu fibra pe ambele fete cred ca este suficient de rezistenta insa acel butt strip are si rol de rigidizare structurala (in plan longitudinal). Oricum, tu decizi daca renunti sau nu la cele câteva sute de grame in plus ;)
Spor la treaba!
I'll never ask for forgiveness, my sins are all I have ...

byteworks

Nici nu stii cum sutele de grame se aduna in kilograme multe pana la sfarsit, stiu asta pe propria mea spinare  >:(

Cred ca am sa-i pun totusi sipca longitudinala, altfel mi-e ca se frange la legat.

Don Basilio

strong works, stimabile!
tot respectul, 2 barci pe an, ma molipsesti. bafta multa, spor la treaba si felicitari

corsarul

http://www.selway-fisher.com/Mcanoe.htm#OUTBOARD
Frumos !  ;)

Cred ca m-ati molipsit si pe mine  ;D
Cand vad ce "iese" din mana  domniilor voastre, parca as vrea si eu asa ceva !
@byteworks : spor la treaba domnule !  ;)

CrocodiluDiluDilu

Citat din: Don Basilio din August 13, 2014, 01:36:28 PM
strong works, stimabile!
tot respectul, 2 barci pe an, ma molipsesti. bafta multa, spor la treaba si felicitari

Doua barci/an (si anul nu s-a terminat!), dar sa nu uitam si calatoriile cu ele!
î
Life in color!

byteworks

Soata la intoarcere acasa pe seara, exclama cu surprindere "Cand ai mai facut-o si pe asta??" :D
Adevarul ca trecerea in numai cateva ore de la niste fasii de placaj la o aproape barca in 3D are un impact visual deosebit. Mai ales in sufragerie  8)

gvincentiu

Bravo stimabile, de mult ma batea gandul pentru un cartopper cat mai usor. La 55 lbs, cat se spera ca va fi greutatea finala nu e nimic de comentat.
Ganduri bune !

byteworks

Cred ca 55 de livre e posiil doar cu placaj de 4 si cat mai putin imbracata! E totusi o barca de 3,8 m ...

Recunosc ca am trisat: i-am latit si aplatizat pupa:

Comparatie cu originalul:

gvincentiu

Is curios la ce greutate va ajunge in final. Presupun ca placajul de 6 mm este doar pentru fund, iar cel de 4 mm pentru bordaj.
Ganduri bune !

byteworks

N-am decat placaj de 6  :( Ar fi fost si mai costisitor cu doua dimensiuni de placaj cred, ar necesita mai multe foi.
Nu am curajul sa fac nicio estima de greutate!

cristiantutuianu

Citat din: byteworks din August 16, 2014, 12:55:15 PM
Recunosc ca am trisat: i-am latit si aplatizat pupa:

Felicitari !
Imi aduce aminte de sora ei... :'( de la Constanta
Foarte tare chestia cu aplatizat pupa ! Probabil vei avea o pozitie de mars mai buna ,nu va fi prea apupata  ....ai inaltat si bordul?

byteworks

'neata!
N-am inaltat bordurile, probabil am sa o fac doar inspre pupa vreo jumatate de metru doar cu file inclinate inspre interior asa cum e taiata oglinda.