Barca Motocraft SF 490 T

Creat de ovidiu66, Septembrie 12, 2014, 12:29:00 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

ovidiu66

Citat din: gabos din Septembrie 25, 2014, 04:46:53 PM
De ce la vasle? Nu mai ai motoru de 10 cp? Daca il mai ai sunt sigur ca se descurca cu barca chiar daca nu da un randament foarte bun.

Motorul de 10cp, avea cizma scurta, am fost nevoit sa renunt la el.
Motocraft  SF490T, are oglinda proiectata pentru cizma lunga, barca are borduri inalte, este diferita fata de SL410.
Cred ca un motor de 20cp se potriveste bine cu SF490T, dar nu o sa ma grabesc sa cumpar motorul, poate reusesc sa probez diferite motorizari.Pana la cumpararea motorului, raman pedestras(vaslas), dar am nevoie de niste vasle mai lungi, cred de 2,5-3m.
Nu prea am idee cum sa le confectionez, in comert se gasesc doar vasle scurte,...poate imi da cineva o solutie.

bica77

vrei din lemn sau aluminiu? am din lemn de tei , cel putin asa mi-a zis flacaul de la care le-am luat ,

gabos

in tulcea se fac rame pescaresti traditionale la comanda, parerea mea este ca sunt cele mai bune. Trebuie doar sa ii spui dimensiunile barci (latime si inaltimea bordajului in zona unde vaslesti si daca vrei sa vaslesti mana peste mana(traditional) sau mana langa mana.
Ca eficienta cel mai bine e mana peste mana dar e nevoie de ceva mai multa experienta

Sosoktm

Ovidiu, 2,5 m ar trebui sa fie suficient (poate chiar prea mult) daca vrei sa vaslesti mana peste mana. 3 metri e enorm. Fa o proba cu ceva stinchie sa vezi cam cat ar trebui. Daca ai de unde, iti recomand sa iei rame lipovenesti, sunt foarte rezistente. Sa ne spui pana la urma ce lungime alegi, eu cred ca peste 220 nu va fi cazul

Mihai, nu am avut nici o problema cu yamaha de 15 cai, indiferent de benzina. Intr-o saptamana imi ajunge 25 cai, tot yamaha 2t, 2 carburi , revin cu feedback daca am neplaceri. Nu am gasit apa sau corpuri straine in filtrul de pe furtun si cred ca am ars macar 100 litri de benzina din delta.

ovidiu66

As prefera ca vaslele sa fie din aluminiu(la fel ca si barca).
Barca are 170 latime, 490 lungime, cred ca vaslele ar trebui sa aiba vreo 3m lungime.
Furchetii sunt la banca din mijloc, as adapta strapazane in suportul pentru furcheti, imi lipsesc doar ideile constructive si meseriasul.
Am gasit la Tulcea vasle din lemn la un magazin, dar erau scurte si cam badaran lucrate.
Se gaseau si vasle din aluminiu, dar erau scurte si acestea.
Ma gandeam la varianta cu vasle pentru skiff, am observat ca sunt foarte lungi si ma gandesc ca as avea un randament bun.

ovidiu66

Citat din: Sosoktm din Septembrie 29, 2014, 04:50:37 PM
Ovidiu, 2,5 m ar trebui sa fie suficient (poate chiar prea mult) daca vrei sa vaslesti mana peste mana. 3 metri e enorm. Fa o proba cu ceva stinchie sa vezi cam cat ar trebui. Daca ai de unde, iti recomand sa iei rame lipovenesti, sunt foarte rezistente. Sa ne spui pana la urma ce lungime alegi, eu cred ca peste 220 nu va fi cazul

Mihai, nu am avut nici o problema cu yamaha de 15 cai, indiferent de benzina. Intr-o saptamana imi ajunge 25 cai, tot yamaha 2t, 2 carburi , revin cu feedback daca am neplaceri. Nu am gasit apa sau corpuri straine in filtrul de pe furtun si cred ca am ars macar 100 litri de benzina din delta.

Asa o sa fac, o sa incerc cu o stinghie din lemn pentru ca sa imi dau seama de dimensiunea de care am nevoie.

Multumesc tuturor pentru interventii!

Ciby

Citat din: ovidiu66 din Septembrie 29, 2014, 05:02:30 PM
As prefera ca vaslele sa fie din aluminiu(la fel ca si barca).
Barca are 170 latime, 490 lungime, cred ca vaslele ar trebui sa aiba vreo 3m lungime.
....
Sa nu cumva sa plangi dupa vaslele lipovenesti atunci cand vei avea intradevar nevoie de ele.
Sunt mari, sunt dintr-o bucata, sunt prea greu de ascuns si de folosit pe o barca, dar sunt cele mai bune. Secolele de folosire exclusiva in Delta le recomanda de la sine. Noi turistii mai mergem cu aluminiu cu pale de plastic, nu stiu cat de rezistent (?!?), (am si eu o pereche de rezerva, multumesc Domnului ca n-am avut nevoie de ele), dar experienta lipovenilor din balta, dintre care unii poate au inconjurat globul cu barca la rame, ne trimite obligatoriu la o pereche de vasle lipovenesti si la o pereche de strapazane.
Parerea mea!

Sosoktm

2,2 au vaslele mele, mergeau 20-30 cm mai lungi fara probleme

Sosoktm

am fost deci la o tura prin delta cu tabla mea impinsa de 25 cai frumosi, distantele s-au scurtat estimez cu aprox 25-40% comparat cu ce era in varianta motorului de 15 cai, consumul raportat la distanta parcursa probabil cam cu 25% mai mare.

Bigger is better :D

ovidiu66

Citat din: Sosoktm din Noiembrie 11, 2014, 04:35:41 PM
am fost deci la o tura prin delta cu tabla mea impinsa de 25 cai frumosi, distantele s-au scurtat estimez cu aprox 25-40% comparat cu ce era in varianta motorului de 15 cai, consumul raportat la distanta parcursa probabil cam cu 25% mai mare.

Bigger is better :D

Motorul l-ai cumparat din tara?...nu se gasesc motoare ca al tau.

Sosoktm

Ovidiu,am cautat modelul asta pe aici mai bine de 2 luni, fara succes. A fost unul singur pe care l-am vazut tarziu iar cel care il cumparase nu a vrut sa il dea cu 400 euro castig fata de pret. Sunt extrem de rare. L-am cautat pe subito.it si l-am cumparat prin cel care mi-a intermediat si barca, daca vrei te pot pune in legatura. La italieni se mai gaseste, insa destul de rar doar motorul. Daca are pret bun se da imediat. Gasesti si cizma lunga asa cum iti trebuie tie.
Eu am avut un fix, am vrut neaparat acest model astfel incat am oferit un pret atractiv pentru a convinge vanzatorul sa dea doar morisca (era la pachet cu un zodiac de 380). M-a costat 1250 motorul acolo si 1400 aici. Am mai bagat 100 euro in revizie si pus la punct. Cu siguranta la pretul asta gaseam 20 cai 4t in stare buna, dar sunt foarte multumit cu alegerea facuta, in mers nu e mai zgomotos decat un 4t iar comparand consumul la aceeasi viteza de deplasare, nu e asa de gurmand cum s-ar crede.
In plus, nu mai exista disconfortul amestecului de ulei cu benzina in rezervor, este model autolube. Parerea mea insa pentru ce spuneai tu ca vrei sa faci cu barca este ca te poti uita f bine si la 15 cai 2t, ala chiar e portabil la 36-38 kile. Din astea mai apar si pe la noi cu cizma lunga. Ai renuntat la ideea cu mercury nou?
atasez o poza si in varianta "detunata"   :))

Sosoktm

Scriu aici in speranta ca poate mai sunt si alti interesati astfel incat sa gasim o varianta mai buna financiar.
Pentru barci de luminiu genul motocraft/starcraft, cred ca un astfel de scaun e un plus mare de confort. E rotativ, pliabil si foarte usor detasabil, cu siguranta util atat la plimbari cat si la pescuit. Se muta stanga dreapta pe flotor fara probleme.

http://www.cabelas.com/product/Boating/Boat-Seats/Pedestals-Bases|/pc/104794380/c/104705280/sc/104492880/Springfield-Seat-Clamp-with-Swivel/1547486.uts?destination=%2Fcatalog%2Fbrowse.cmd%3FN%3D1100617%26WTz_l%3DSBC%253BBRprd699906&WTz_l=SBC%3BBRprd699906%3Bcat104492880

Scaunul in sine se alege conform preferintelor, cred ca ceva cu spatar mai inalt e mai comod, preferabil modele cu balamale mai zdravene. Ca idee, am pipait in magazin asa ceva si nu mi-a placut, spatar prea jos si cam flexibila structura de plastic.

http://www.cabelas.com/product/Boating/Boat-Seats/Fold-Down-Boat-Seats|/pc/104794380/c/104705280/sc/104341680/Cabelas-Molded-Fold-Down-Seat/1323122.uts?destination=%2Fcatalog%2Fbrowse%2Ffold-down-boat-seats%2F_%2FN-1100614%2FNs-CATEGORY_SEQ_104341680%3FWTz_l%3DSBC%253BBRprd699906%253Bcat104705280&WTz_l=SBC%3BBRprd699906%3Bcat104705280%3Bcat104341680

Mai intereseaza pe cineva asa ceva? Poate facem o comanda la cabelas ori poate gasim prin europa tot la pret apropiat.

ovidiu66

@Sosoktm
Nu am renuntat la ideea sa cumpar un motor nou,nu ma pricep la mecanica iar un motor in garantie imi ofera liniste, dar observ ca sunt variante care imi deturneaza gandurile.
Felicitari pentru achizitie, 25cp la o greutate sub 50kg....super!

Sosoktm

multumesc Ovidiu, era singura varianta acceptabila pentru mine. Exista si alte varianta insa mult mai vechi. Un 25 cai oldtimer avea sub 40 kile.
Este insa foarte ok si 20 cai 4t, suzuki sau honda "fara optiuni" sunt la 44 respectiv 47 kile. Eu am ramas pe 2t tocmai pentru a evita eventuale complicatii mecanice inutile.

kimi