sfaturi restaurare ambarcatiune

Creat de pilu, Septembrie 12, 2014, 12:33:37 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Lacramioara

Buna ziua la toata lumea...

Grundul  de baza pentru vopsea poliuretanica ssau vopsea silicon alchidica monocomponenta(aceasta mai necesita un strat de legatura cu un grund monocomponent) este intradevar epoxidic. Puteti folosi orice grund epoxidic pentru fibra de sticla( de preferinta antiosmotic pentru o protectie completa) dar de preferat atunci cand efectuati o reconditionare totala sau partiala a ambarcatiunii dvs e bine sa folositi produsele din aceeasi gama inclusiv diluantul.

Nu am sa neg ca in anumite  situatii  de urgenta , din lipsa de stoc cantitativ sau diferite alte motive am sugerat clientilor Nautica-shop  sa foloseasca un grund epoxidic  de pe piata(bineinteles  verificat inainte conform fisei  tehnice daca se potriveste cerintelor de aplicare necesare) ca prim strat de aplicare dupa care s-a  folosit vopsea poliuretanica Hempel Ocean Gloss. 

Daca va mai pot fi de folos... cu mare drag.

Lacramioara
Nautica-shop

Lacramioara

Fibra de sticla si rasina cu intaritor gasiti la mine in orice cantitate doriti fie ca e  vorba de 1  kg  sau mai mult...

pilu

multumesc lacrimioara pt raspunsuri , am sunat eu acu' vreo 2 zile la tine si ai zis ca nu mai e pe stoc hempel nuanta dorita de mine.cred ca ma orinentez spre palinal. primerul epoxy am cumparat deja emex. sper sa se pupe.

Vali

Se pupa fara probleme. Am folosit de multe ori acest tandem si am avut rezultate bune.

Exista totusi cateva secrete. De exemplu, mie mi-au sugerat cei de la Palinal sa dau vopseaua direct peste primer, cat acesta e inca umed.
Eu insa nu prea sunt de acord cu acest mod de aplicare (compozitia chimica e diferita), ar trebui sa fac intai niste probe. Asa ca am procedat cum fac de obicei: las primerul sa se intareasca 24 de ore, apoi il slefuiesc la smirghel de apa, pentru netezire si matuirea suprafetei. Dupa care aplic vopseaua, avand grija la acest pas ca stratul a 2-lea sa fie dat imediat ce am terminat de dat primul strat. In felul asta se asigura o priza optima intre straturile de vopsea.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

pilu

revin cu o noua problema ,se pare ca trebuie reparata si oglinda ,lemnul e putred.Am vazut pe youtub o solutie " sea cast for transom" pare a fi un amstec de rasina si" fulgi" de fibra dar banuiesc ca e destul de scumpa si nici nu am gasit-o .

Lacramioara

Buna ziua,

Da intradevar nu am acum pe stoc... Daca nu va grabiti si  daca va  mai este de  folos , pe 7 octombrie primim culoarea dorita de dvs.

Cu drag,
Lacramioara

Fritz

Pentru reparat oglinda trebuie sa folosesti musai rasina poliesterica si fibra de sticla ...stratimat si tesatura.  Pentru ranforsare nu mai baga lemn. Exista  materiale speciale de ranforsare ...si de ingrosare ..cum ar fi COREMAT-ul sau ( si ) fagurele de polipropilena ...care sunt usoare, dau rezistenta foarte mare si nu mai putrezesc.   Citeste un pic si aici.  Cu o placa de 2500x1500 iti faci si oglinda si paiolul beton ..si-ti iese barca super usoara.  Usureaz-o cat poti de mult. Barca aia merge cu 40 de cai foarte bine.

http://www.rompolimer.ro/produse/materiale-ranforsare/

Iar cu combinatiile de grunduri...peste gelcoat sau rasina poliesterica...eu cred ca nu sunt indicate.
Barca e din rasina poliesterica , fibra de sticla si gelcoat... Tot cu aceleasi materiale o repari cel mai bine.

pilu

oglinda e formata din 3 bucati , ca in desen .

pilu

in sfarsit luni am ajuns in posesia materialelor necesare reparatiei , am confectionat oglinda din placaj de 10mm , am lipit 2 bucati , pe toata suprafata si o a treia bucata doar pe mijloc . oglinda originala era confectionata doar pe mijloc din 3 straturi iar lateralele erau separat taiate placaj 8mm . intre straturi am pus si tesatura fibra 300. azi am montat si oglinda la locul ei . am pus cateva foto.

pilu

am chituit pe marginea oglinzii cu epoxy amestecat cu rumegus , apoi am pus fibra peste toata oglinda peste partile care se vad slefuite pe fundul barcii si borduri

pilu

pilu

Intersect

Born to fish,forced to work!!!

ionitzady

ia uite cine va fi primul gata de lansare la anul , super tare a iesit

pilu

multumesc pt aprecieri , vreau sa multumesc in primul rand lui vali pt sprijin dar si celorlalti care m-au ajutat cu sfaturi . mai am de montat parprizul care nu il am si guvernarea . apropo unde gasesc plexic pt parbriz ,as avea nevoie de o bucata de 40cm /100cm.