"Ecologistii" de pe Capcompas

Creat de Pupezica, Septembrie 16, 2014, 02:35:32 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

republicii

BAUUU! Cand am scris intr-un post anterior despre intalnirea din toamna ca este o mare problema pe forum intre cei care merg cu motor si cei fara ,Vali m-a contrazis ca nu este asa si ca pe acest forum ne iubim toti si ne avem ca fratii daaaar NU este asa ecologistii fara motor au o problema cu ecologistii cu motor chiar daca si cei cu motor aduna gunoaie si nu sunt primiti la raid asa ca problema ramane si cum am mai spus fiecare trebuie sa mearga in Delta Dunarii cu cine se aseamana si sa-i lase pe ceilalti in durerea lor si poate se va reinstaura pacea pe forum.

Vali

Forumul capcompas.ro s-a infiintat acum 3 ani jumate, in urma unui scandal similar de pe barcaholic.ro.
La infiintarea forumului, a fost alcatuit un regulament care a urmarit exact evitarea acestui gen de escaladari a discutiilor, de care avem parte in prezent.

Acest gen de conflicte e alimentat de comunicarea impersonala caracteristica platformelor online. Tocmai din acest motiv, personal m-am implicat foarte mult de-a lungul timpului in cunoasterea fata in fata a celor cu care comunic online. Acest lucru m-a facut sa aflu o multime de lucruri noi despre useri, complet invizibile in comunicarea pe forum.

Cea mai importanta conditie de participare la discutiile de pe capcompas.ro este RESPECTAREA REGULAMENTULUI FORUMULUI. Cine nu e in stare de acest lucru, cu tot respectul dar nu are ce cauta pe forum.

In urma repetarii incalcarii regulamentului, colegul Modi are accesul suspendat pe forum timp de 30 de zile.
Am incercat in timp tot ce mi-a stat in putinta ca sa-l determin pe colegul nostru sa-si schimbe modul de comunicare pe forum, fara rezultate. L-am considerat prieten, l-am tolerat continuu, dar totul are o limita.

Nu e vorba de alegerea mea intre un user sau altul, cum tocmai mi-a reprosat colegul nostru, ci strict de regulament. Asa cum si eu si aproape toti userii activi suntem in stare sa comunicam civilizat si constructiv, si colegul nostru ar trebui sa inteleaga o data pentru totdeauna acest lucru. Temperamental sau nu, nu e datoria noastra sa-i suportam continuu toate mizeriile.

@ Bogdan: cand am inchis topicul despre intrunire, am subliniat ca oricine va incalca regulamentul va avea parte de toleranta zero. Din partea ta, incalcarea regulamentului a inceput din chiar titlul topicului de fata, numindu-i scelerati pe niste oameni pe care nu-i cunosti personal. Si chiar daca i-ai fi cunoscut, nu ii e permis nimanui sa arunce cu noroi in alti useri pe capcompas.ro.

Citeste te rog ce scrie la primele puncte din regulament: http://forum.capcompas.ro/index.php/topic,3.msg4.html#msg4 , si apoi ia-ti la rand ceea ce ai scris mai sus, ca sa vezi daca e ok ceea ce ai postat dpdv al regulamentului:

1. Discutiile pe Forumul Cap Compas vor avea un ton respectuos, fara a fi insa rigid. Exprimarea familiara e recomandata, pentru a defini un mediu de comunicare primitor si prietenos.
2. Exprimarea trebuie sa fie concisa si echilibrata, evitandu-se crearea de tensiuni in cadrul discutiilor. In caz de polemica, trebuie pastrat un ton protocolar, argumentandu-se afirmatiile.
3. Nu se vor tolera nici un fel de atacuri la persoana sau postari defaimatoare, arogante, mincinoase, sau care irita spiritele etc, userul respectiv fiind imediat sanctionat. Exista o multitudine de moduri civilizate de a formula o postare fara a deranja inutil comunitatea.
4. Orice postare considerata ofensatoare se va raporta moderatorilor, fara a se continua disputa. Atmosfera placuta si echilibrata, alaturi de informatiile utile de interes sunt cele care definesc Forumul Cap Compas.
5. Toti participantii la discutiile pe Forumul Cap Compas sunt considerati egali in drepturi, indiferent de pozitia sociala. Oricine va desconsidera alti membri ai comunitatii va fi sanctionat.

Iti spun eu, nu e deloc ok ceea ce ai scris dpdv al regulamentului. Daca nu reusesti sa-ti dai seama unde ai gresit, am sa te ajut eu, dar nu acum, ca sunt rupt de munca. La fel cum am scris si mai inainte, tovarasia e tovarasie, forumul e forum.

Am avut cred sute de nopti nedormite in care scriam pe barcaholic.ro, aducand continut pe acel forum, pana am ajuns sa-mi spuna unul ca rolul meu pe acel forum a expirat si forumul merge singur si fara mine plus ceilalti contributori valorosi din acea vreme.

Am infiintat capcompas.ro pentru comunitate, nu pentru mine. Sincer, cel mai linistit am fost timp de 2 luni jumate in 2011, cand n-am mai avut nici o treaba cu vreun forum. Daca n-ar fi fost prietenii barcagii, nici n-as mai fi facut forum.

M-am bucurat foarte mult cand ai hotarat sa-ti faci site-ul propriu, in care sa-ti impartasesti experienta si cunoasterea Deltei. Cu atat mai mult cu cat cei de pe barcaholic incercau iar sa profite de continutul adus de useri de buna credinta, infiintand "Ghidul Deltei Dunarii Wiki".

Ce sa spun Bogdan, nu mai am acum putere sa-ti enumar incalcarile regulamentului de mai sus, plus din alte postari anterioare. Nici n-am sa segmentez comunitatea prin partizanat fata de un user sau altul. Sunt obosit, sunt dezamagit, si de cand am venit din Delta mi-am stricat iar tot feng-shui-ul.

In afara strict de regulament, mai e o problema in ceea ce scrii: nu reusesti sa-ti dai seama ca postarile tale nu ajuta pe nimeni, si mai ales pe tine. Esti unilateral in exprimare, dai verdicte despre oameni pe care nu-i cunosti: scelerati ecologisti, semidocti etc etc.

Iti spun un lucru: cu toate ca in seara asta m-am certat telefonic cu Modi, pentru mine Modi ramane acelasi om fascinant, inimos si indragostit de natura, la fel cum sunt si eu si multa lume de pe aici. In momentul cand ii spui lui Modi "scelerat", "strungar", "semidoct" etc, tu dai in toti userii care la un moment dat ne-am regasit in povestirile copilariei lui Modi. Pentru mine Modi ca om este la fel de valoros ca si tine, ca si Florio, ca si toti ceilalti useri, in ciuda faptului ca e badaran si nu se poate controla.

Despre Capitanul din pacate nici macar nu ti-ai dat seama cu cine stai de vorba. Omul asta, alaturi de Legendarul, a scris istorie in fenomenul nautic din Romania, facand integral traseul TID, organizand expeditiile Raid, Acartar si atatea alte actiuni importante. Este pentru noi unul din cei mai valorosi prieteni, un monument de buna dispozitie si altruism, si in plus stie si o gramada de cantece, mai ales cu prostii :P.

Problema ta Bogdan, e ca prea judeci pe toata lumea dupa standardele tale. Ca toti contributorii valorosi ai segmentului nautic din web-ul romanesc, ai valoarea ta incontestabila, dar nu ai capacitatea de a intelege decat ceea ce "te coafeaza". Nu-ti cerem sa ne intelegi, dar nici tu nu caracteriza lumea dupa "tunnel-vision" tau.
Capcompas.ro este ceea ce este tocmai din cauza varietatii celor care il formeaza. Nimeni nu poate reduce aceasta varietate la sintagme precum "scelerati ecologisti" sau "semidocti".

In incheiere spun doar atat: in prezent ai un avertisment, precum a primit si colegul Modi duminica. Nu-mi face nici o placere sa scriu asta aici, mai ales cand e vorba de un prieten cum esti tu. Daca nu as proceda asa, as fi acuzat de partizanat, si in plus s-ar crea un precedent nedorit.

Nu o lua totusi in tragic cum a luat-o Modi, ci incearca sa-ti acordezi modul de comunicare la standardele forumului. Si eu am calcat in strachini pe vremuri pe barcaholic, am fost sanctionat si nu m-am mai suparat. Supararea mea finala acolo a fost cauzata de cu totul altceva.

Daca tonul si calitatea discutiilor vor fi in continuare inadecvate regulamentului, voi merge mai departe, indiferent de user, pana se va calma situatia.

Si mai e un lucru: nu reactionez la ultimatumuri. Din partea nimanui. Respect pe toata lumea, dar nu ma obliga nimeni la lucruri care sunt contrare spiritului forumului capcompas.ro. Prin urmare, in momentul cand se va incalca din nou regulamentul, daca va fi nevoie voi inchide topicul. Nu voi sterge vreodata postarile nimanui, daca doreste cineva asta, si le poate sterge singur.

Cam atat deocamdata, nu vreau sa supar pe nimeni, dar nici nu pot lasa sa se duca pe apa sambetei munca atator oameni timp de 3 ani jumate. Respect tuturor, Vali, Galati.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Intersect

@Spinoza si la mai multe actiuni de genul asta,cred ca majoritatea dintre noi care pastreaza un minim de decenta curata malul dinainte murdarit.Sa ne implicam la actiuni de genul asta trebuie organizat si mergem cum sa nu.Ultima oara au curatat malul de la Sfantul inclusiv 2 cehi,am bagat gunoaie si in cabina dar nu asta este important.
Cum a spus Vali si a spus de atatea ori toate diferentele se rezolva fata in fata,nu crezi ca era mai bine daca ne omeneam pe balta.Cred ca scapa mai multi neuroni vi decat dupa discutiile astea.Iar trebuie sa il dau exemplu pe Vali cel mai bine este sa ne cunoastem fata in fata apoi putem vorbi de realizarile fiecaruia.
Foarte multi dintre noi il cunosc pe Captan poate nu toti personal dar stim ce a facut si ce face in continuare din cauza asta este respectat.
Majoritatea nu il cunosc pe Pupezica este catalogat drept unul care aduce Delta in calculatoare,nu este asa multi novici pot sa iti spuna acest lucru.
Cei mai multi nu stiu proiectele de viitor multe dintre ele in discutii ferme ale Pupezicii si daca se concretizeaza o sa aiba un adevarat impact pentru Delta si locuitorii ei.
Cel mai bine ar fi fost sa ne cunoastem.
Born to fish,forced to work!!!

capitanu

ecologistii fara motor au o problema cu ecologistii cu motor chiar daca si cei cu motor aduna gunoaie si nu sunt primiti la raid

La Raid se merge si cu motor, Gabitzu a fost alaturi de noi imblanzind cei 50 de cai ai sai si ne-am simtit bine, Nicu 7m strunnind cei 15 si toti ceilalti care au bazait motoare mai mari sau mai mici pe traseul ales, Este postat public ca la Raid 2014 a existat clasa de mers doar cu motor, fara insa a face turbioane, pentru ca nu plac nimanui din grup, Singura problema este ca eu de exemplu am facut prima zi la rame integral, alti cativa au mers si la rame dar s-au ajutat si de motoare, unele motoare fiind mici au asigurat o viteza mica a grupului, ca atare participarea cu o barca avand motor mare si carena configurata pentru glisaj este improprie participarii datorita faptului ca nu poti merge cu grupul, Daca intelegi treaba este bine, daca nu, este la fel de bine, nu este loc de suparare, la fel cum Dunarea este mare si nu este numai Delta, fiind la fel de frumoasa pe tot parcursul sau, eu l-am facut la rame acum cativa ani, oferind loc pentru toata lumea care vrea sa iasa din casa cu grup sau fara, cu barca sau caiac,

O noapte buna tuturor,

Ps, Bauu-l acela are o semnificatie aparte, daca te-a deranjat ignoral, este posibil sa fi inteles altceva,

Spinoza

Citat din: Intersect din Septembrie 16, 2014, 11:21:24 PM
nu crezi ca era mai bine daca ne omeneam pe balta.
Cronologic eram al treilea care adera la propunerea lui Vali, chiar daca formularea a fost putin ambigua: "mi-ar placea sa pot figura printre participanti, ocazie excelenta sa-i fac botezul deltei noii mele barci...
La buna vedere!"
In continuare cred ca o sa vina ziua in care vom imparti, daca nu berea sau vinul, macar gaura covrigului sau cotorul de mar... ;D
Domnule draga, eu nu contest realizarile nimanui si pe ale Pupezicii mai putin decat oricare, insa as vrea sa fii constient ca nu tin loc de soclu, asta o data si a doua, ca fiecare, in felul lui, face umbra pe pamant cu un anume scop, chiar daca nu la fel de vizibil sau mediatizat.
Pe mine un lucru m-a surprins neplacut: faptul m-a acuzat de "rea vointa" atunci cand am propus tabara, aducand drept argument motorizarea mica si/sau viteza redusa, ori eram ultimul om din lume care sa nutreasca asemenea intentii.
Nu-i bai, sanatosi sa fim, apa sa fie, barcile sa ne pluteasca si sa speram ca intr-o buna zi ne vom recunoaste pe valuri.
Apropo: cum intru in posesia unui ecuson sau abtibild Capcompas?
"Curata ograda ta, bucura-te de curatenie si lasa gunoiul vecinului acolo unde vecinul insusi l-a pus."
Nicolae Steinhardt

bogdan iulian

Buna dimineata la toata lumea.Asta este ghinion curat.Eram in al noulea cer ca in octombrie voi participa pentru prima data si eu si barcuta mea alaturi de Maestri ai apelor la o expeditie in Delta.Dar, ma repet,cand e sa am ghinion.,...,.

Vali

Stai linistit Iulian ca in balta o sa se mearga. Sa se mai linisteasca intai lumea pe aici, ca iesiri au fost si vor fi permanent.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

cristiantutuianu

Dragilor nu imi place ce se intampla (parerea mea ...sigur nu conteaza)

Citat din: Spinoza din Septembrie 17, 2014, 12:20:56 AM
Apropo: cum intru in posesia unui ecuson sau abtibild Capcompas?
Verifica mesajele personale Spinoza
Citat din: Vali din Septembrie 17, 2014, 08:36:45 AM
Stai linistit Iulian ca in balta o sa se mearga. Sa se mai linisteasca intai lumea pe aici, ca iesiri au fost si vor fi permanent.
Ai dreptate Vali
bogdan iulian nu fi suparat!
Cand am auzit de iesire si locatie Mahmudia am fost super incantat ! In perioada 3-4-5 oct  super .Nu participam pentru ca de.... era stabilit de mult timp sa merg cu familia in perioada 3-4-5 octl a la Murighiol .Dar cat era... sa dau o fuga... aveam sansa sa cunosc si alti colegi ............
Pacat

byteworks

Eu unul, cu o probabilitate de 95%, sunt in Delta  de pe 2 pe 5, cu Bouboulaki si Broscuta (barci amandoua, nu gagici).

CrocodiluDiluDilu

Citat din: Vali din Septembrie 16, 2014, 11:02:30 PM

M-am bucurat foarte mult cand ai hotarat sa-ti faci site-ul propriu, in care sa-ti impartasesti experienta si cunoasterea Deltei. Cu atat mai mult cu cat cei de pe barcaholic incercau iar sa profite de continutul adus de useri de buna credinta, infiintand "Ghidul Deltei Dunarii Wiki".

Eu am propus varianta de Ghid al Deltei Wiki :)
Life in color!

Vali

Kirule, stii istoria unor relatii din trecut intre unii care am scris pe barcaholic si admin. Iti dai seama ca ultimul lucru pe care l-as intentiona ar fi sa te acuz tocmai pe tine de ceva. La vremea respectiva am avut o discutie cu adminul, terminata ca de obicei in obtuzitatea cunoscuta.
In urma experientelor trecutului, raman la parerea ca e cel mai bine ca fiecare sa-si aduca aportul informational pe site-ul propriu. Am facut tot ce am putut ca Bogdan sa-si publice experienta pe site-ul propriu. Am pus banner pe capcompas, si l-am rugat si pe adminul barcaholic sa faca schimb de bannere cu Bogdan, pentru popularizarea GDD. Am citit si citesc GDD cu mult mai multa placere decat am citit subiecte echivalente pe barcaholic sau chiar capcompas.
Repet, daca am deranjat pe cineva, imi cer scuze. Dar la vremea respectiva atitudinea conducerii barcaholic a fost exact cea pe care am scris-o, cel putin asa am perceput-o eu.

CrocodiluDiluDilu

Vali, daca m-as fi simtit atacat, puneam mana pe telefon, ca am numarul tau, sau scriam vreo doua de-alea de scelerati, ca aici le e locul. Dar am pus doar un icon :)
Life in color!

radasous

Haha, chiar s-a deraiat de la ideea initiala a forumului, atat pe topicul asta, cat si pe cel cu poluarea. Eu le-as muta la bancuri...e prea complex amestecul de informatii utile, copy/paste de pe net si injuraturi. Este trist ca se ajunge la faze din astea, mai trist este ca sunt implicati oameni cu contributii personale consistente la "sufletul" forumului, oameni dispusi sa isi impartasesca experientele iubitorilor de baltoace.
When people have trouble communicating, the least they can do is to shut up.
-- Tom Lehrer

bluewave

Putin Off topic .

Ce de motoare la RAID .... Poze cu insula plutitoare din timpul "scaldatului".
"No Whistling on Board"

radasous

:) initial am crezut ca se fumeaza printre barci
When people have trouble communicating, the least they can do is to shut up.
-- Tom Lehrer