Fraga 4 - Izvor RB 1

Creat de gvincentiu, Septembrie 20, 2014, 12:47:53 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

gvincentiu

Ma gândeam eu că nu are cum să treacă un an fără să lucrez ceva. Stăteam așa și așteptam să treacă anul și cheful de muncă. Dar poți să te odihnești? Nuuuuuuu, byteworks construiește, Vali la fel, unii îmbunătățesc, alții lasează la apă, unii colegi fac proiecte și eu nimic, doar stau... Ce bine... Aș vrea eu.. Deci, să revenim: e barcă dar nu e, se proiectează ca ea dar nu e pentru apă... Un roof box, că tot am nevoie
DUpă dimensiunile plafonului mașinii am schițat câteva în Carene și importate ca XYZ in Free!Ship pentru ajustări minime, apoi am facut prima machetă a lui Izvor R(oof)B(ox) și a ieșit ca naiba. Apoi a doua, a treia și mi-a plăcut așa că am purces la treabă. Placaj de 4 mm plop am luat, epoxy mai am, fibră de 160 gr/mp se găsește.
Cheful de muncă? Ne facem rost cât mai țin zilele calde pentru polimerizare.
Ganduri bune !

Betto

"Dedeman-Tulcea"! - Esti din zona mea!,.. Despre barca...Cea mai urata barca vazuta in viata mea! seamana a cosciug!.

ionitzady

o fi , dar nu este barca  este un porbagaj pe plafonul masinii  , nu ? :o

gvincentiu

Yeap, azi am trasat pe placaj toate desfășuratele, luni tai și le cos. Partea de jos a porbagajului va fi un sandviș din doua foi de 4mm, cu stinghii de brad intre ele la distanta de 10 cm una de alta. Sa aibă rezistență la invconvoiere dar să fie și ușor, așa cum am învățat la școală și mi-a fost amintit de Rumpi, pe aici pe undeva pe forum.
Intrucât magazinele îs după același plan, probabil Dedemanul din GL seamănă cu cel din TL.
Și ce, nu pot să pun partea de sus pe apă și să dau la padelă/pagaie?  :D
Ganduri bune !

ionitzady

nu stiu , dar mi se pare cam non aerodinamic partea din fata . Cred ca ar trebui mai turtita sa taie vantul ...  asa cred  ???

ss

Cred ca ideal ar fi ceva care sa tina ceva bagaje, dar sa fie si barca, pentru iesiri scurte, fara complicatia peridocului sau cu lansare din zone neamenajate, din placaj http://www.campingfreebies.com/images/camp6_lg.jpg , sau fibra http://www.riku.sk/en/fishing-boat/boatbox/tech.-data/

gvincentiu

Are baiatul asa ceva in cap, dar nu acum. Pana una alta, ma intereseaza o achizitie de remorca cort. Stiu ca pe afara sunt 400-500 euro (sau mai putin), poate gasesc asa ceva la un pescar, sa o dau la schimb cu barca mea.
Ganduri bune !

gvincentiu

Am terminat de taiat toate bucatile. Cand mergi cu proiectarea în paralel cu realizarea, e mai greuț oleacă, in sensul că îți ia mai mult timp decât ai programat: având un joint de făcut, am tot învârtit pe toate părțile problema, până când cel mai deștept a cedat. Am rezolvat patru iepuri dintr-o lovitură:
1. am pus mai multe traverse, din care una pe joint-ul plăcii de bază
2. am redus deformarile laterale ale cutiei.
3. formează niște denivelări pentru a nu aluneca bagajele spre in față.
4. de ele vor fi prinse niscaiva inele pentru plasa/elasticele ce vor ține bagajele fixe in cutie.
Pentru asta mai aveam niște okoume de 10mm de la Fraga 3. Acu' aștept să am puțin timp liber și să trec la lipit placa de bază.
Ganduri bune !

lipan

Fii atent cu remorca-cort că un prieten, coleg de serviciu, şi-a luat o ţeapă în Germania de vreo 2000 de euro. Neamţul luase banii în avans prin nişte prieteni ai colegului meu, din Germania. Când s-a dus colegul să ia remorca, la vreo două luni, vede că neamţul locuia într-o casă superluxoasă, pt. imagine, dar nu avea acte la remorcă (numere de înamtriculare, etc.), şi nici nu putea să o ia din curte, deşi neamţul nu s-a opus. Acum se agită cu avocaţi nemţi, să ia banii înapoi şi nu ştie cu ce şanse, pentru că se pare că neamţul este insolvabil. 
Să vă țină Dumnezeu obiceiul!

gvincentiu

Multumesc, colegule, o sa caut inmatriculata la noi, in Romania. Am gasit vreo doua in GL, dar sunt aduse din UK si nu stiu daca au acte de vanzare cumparare. Acolo nu se inmatriculau astea mici, purtau nr. de la masina si nici nu au CIV, normal. Nu stiu ce trebuie la RAR in cazul asta.
Ganduri bune !

ionitzady

nu ma pricep , dar acest subiect a fost discutat si la peridocuri provenite din UK referitor la inmatriculare

gvincentiu

Inainte, cu câteva cuvinte: am lipit coastele de placa de baza cu epoxy ingrosat, dat cu pensula. Pierderi minime, adica 0, ca tot e scumpa rășina.
Apoi am pus fibra pe verso si am lipit curentii longitudinali de placa (ultimele stripuri ramase de la Fraga 3). Ma uitam azi la ea si parca iese placa de kite :).  Am ornat-o cu flori sa stea presata si o las cateva ore la lipit. Prima impresie: sandvișul din placaj armat cu fibra pe toate părțile impreuna cu curenții longitudinali și coastele e al naibii de rezistent la îndoituri. O să am un portbagaj beton!
Costuri pana acum: 114 lei placajul, rasina 400 g iar tesatura doar 1 mp.
Ganduri bune !

AdrianZUZ

Citat din: gvincentiu din Septembrie 21, 2014, 10:51:11 PM
Are baiatul asa ceva in cap, dar nu acum. Pana una alta, ma intereseaza o achizitie de remorca cort. Stiu ca pe afara sunt 400-500 euro (sau mai putin), poate gasesc asa ceva la un pescar, sa o dau la schimb cu barca mea.

Cauta Alpen Kreuzer Super GT - am avut si este absolut geniala (daca vrei dezvoltam). Ca idee am cumparat cu 450 eur si am vandut cu acelasi pret 3 ani mai tarziu (in 2 zile). Sa ai grija sa nu fi intrat mucegaiul in material.

gvincentiu

Si dăi si coase...
Azi am avut un deja vu, concluzia fiind ca subconstientul de mult imi clocea sa-mi fac un roof box.
E un pic mai dificil când nu ai filele tăiate la CNC, insa cu atentie treaba iese. De ce prefer sarma pentru coasere: pot sa fac un umar pe care sa se sprijine placajul ce vreau sa-l ridic, sau pot face o bucla la un capat, astfel incat sa mentin distantele cu sipculite intr-o singura sârmă fără a incomoda coaserea. M-am incurcat putin, deoarece am inversat filele intre ele, crezând că asamblez o barcă  :D. Semne, semne! Si sunt superstitios!
Ganduri bune !