Intrunire de toamna in Bucuresti

Creat de pelicanul, Septembrie 29, 2014, 08:32:39 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

pelicanul

Nu eram hotarit daca sa scriu sau nu, dar m-am hotarit cind am vazut postarea lui Nicu de aici: http://forum.capcompas.ro/index.php/topic,300.msg23182/topicseen.html#new Poza e de acolo si personajele sint cele de mai jos.

Totul a inceput cu un mesaj de la Vlad (Kir Gutzakis): "Vrei sa mai facem o iesire cu 420-ul pina nu il bag la iernat?" Am raspuns "Da, normal!" si a ramas ca ne vedem duminica 28 septembrie pe la noua in Herastrau.  Eu deschisesem  deja anul universitar simbata dimineata cu ceva reparatii de dulapuri si prize in camin la fiul meu si simbata seara aflu ca a venit si Vali in Bucuresti. Cu atit mai bine.
Duminica dimineata eu i-am sunat pe Florio si Bluewave si de aici incolo totul a decurs natural. Nu mai stiu cine pe cine a sunat dupa aia, dar cred ca la un moment dat eram vreo 6 - 7 oameni care ne dadeam cu rindul in 420-ul lui Vlad. Nu vreau sa nominalizez pe nimeni, ca sa nu uit pe cineva! :) Poza pusa de Nicu e de pe mal, unde, intre doua ture, se faceau planuri cu harta in fata pentru alte iesiri, mai lungi! :) Pe la 3 sau 4 ne-am mutat la un gratar la Capitanu' asa ca pina la urma a iesit un chef in toata regula. Nu stiu cine a mai facut poze pe acolo, dar asteptam... :)

Spinoza

Pacat ca nu ati anuntat aici, pe forum, initiativa.
Cu siguranta ar fi existat si alti amatori de o ultima tura - eu fiind unul dintre ei.
Oricum, sa va fie de bine!
"Curata ograda ta, bucura-te de curatenie si lasa gunoiul vecinului acolo unde vecinul insusi l-a pus."
Nicolae Steinhardt

Ciby

Am mai aflat si noi cate ceva de la intalnirea de la Capitanu. Chiar asa a fost, n-ati avut decat doua feluri de pahare, "mici" si "foarte mici"?  ;)

Florio

Citat din: Ciby din Septembrie 30, 2014, 05:44:11 AM
Am mai aflat si noi cate ceva de la intalnirea de la Capitanu. Chiar asa a fost, n-ati avut decat doua feluri de pahare, "mici" si "foarte mici"?  ;)

Nu stiu exact, eu am nimerit prost. Paharul meu era fisurat pe undeva, se golea mereu ;) .
Si credeam ca in timp, amicilor mei de barci le-a mai venit mintea la cap, dar de unde? Pai iar ne intalnim dimineata si se termina petrecerea dupa miezul noptii ? Se zvoneste ca ultimii  s-au despartit dupa ora 2 dimineata. Luni :) .
  Eu ma dezic de asemenea fapte reprobabile .

Florio

Citat din: pelicanul din Septembrie 29, 2014, 08:32:39 PM
Nu eram hotarit daca sa scriu sau nu, dar m-am hotarit cind am vazut postarea lui Nicu de aici: http://forum.capcompas.ro/index.php/topic,300.msg23182/topicseen.html#new Poza e de acolo si personajele sint cele de mai jos.

Totul a inceput cu un mesaj de la Vlad (Kir Gutzakis): "Vrei sa mai facem o iesire cu 420-ul pina nu il bag la iernat?" Am raspuns "Da, normal!" si a ramas ca ne vedem duminica 28 septembrie pe la noua in Herastrau.  Eu deschisesem  deja anul universitar simbata dimineata cu ceva reparatii de dulapuri si prize in camin la fiul meu si simbata seara aflu ca a venit si Vali in Bucuresti. Cu atit mai bine.
Duminica dimineata eu i-am sunat pe Florio si Bluewave si de aici incolo totul a decurs natural. Nu mai stiu cine pe cine a sunat dupa aia, dar cred ca la un moment dat eram vreo 6 - 7 oameni care ne dadeam cu rindul in 420-ul lui Vlad.

Cam asa e.Telefonul meu are suta de numere de la prieteni cu ambarcatiuni sau aspiranti :) .
De aia si raspandeste zvonurile asa repede :) .

Dimineata imi spune Pelicanul ca vine cu Gutzakis sa dea 420-ul la apa. Gata, sunt pe drum spre Herastrau!
Il sun pe Bogdan Buciu ca e de-al baltii, dupa care n-apuc sa vorbesc cu multa lume, ca pe la Charles de Gaulle, am primit telefon de la X_Petrolist:  a venit in Romania si se indreapta spre Bucuresti.
Pai trebuie sa ii facem un comitet de primire, ca de obicei,  asa ca raspandesc vestea.

Ajung la clubul de canotaj "al lui Buciu" in fata lacului si nu vad nici tipenie. Flacaii mei erau tot acolo, pe drumul interior . Nu stiau ca accesul fusese inchis.
Nu-i nimic, mai e  un punct de acces la lac, pe la celalalt club de canotaj, din capat.
   Nu stiu cum am facut ca eu pe jos am ajuns inaintea lor care erau motorizati. dar am profitat deocazie sa mai inspectez tarmul, sa vad cel mai bun punct de dat barca la apa.
   Apar baietii, ne revedem cu veselie ca de obicei si nu pierdem mult vremea; ducem 420-ul pe tarm si incepem asamblarea, dupa cum se vede in poze.

(Ca de obicei , pe mine n-o sa ma vedeti. Cine face fotografii, nu apare in cadru, e lege :) ! )

Florio

Apoi cu arborada ridicata, am pus sfarleaza aia de barca imediat pe luciul apei. Usurica foc !
Batea vantul de rupea. Adica ne rupea nervii in doua. 
Abia se simtea o adiere, dar undeva mai pe mijlocul apei, unde se iveau cateva creturi pe luciul ei.
Totusi barcuta e atat de manevrabila si sensibila, incat se deplasa chiar si asa.
Dupa ce s-a plimbat primul "echipaj", eu ramanand sa le fac poze, apare si CristiZZ pe care il sunasem anterior.
Ei bine, de aici lucrurile nu mai sunt usor de povestit fiindca au inceput sa decurga in cascada.
Vali a aplecat cu Cristi sa-i vada MacGregor-ul, eu am urcat cu Gutzakis in 420 sa ne facem damblaua cu velele, a aparut si Nicu 7m, a aparut si Blue Wave, ulterior Bogdan Buciu cu toata "famiglia" si tot asa....

Lasati la apa, eu am preferat sa ies din cotul ala lipsit de vant, taind lacul catre pontonul cu vaporase. Ei deja s-a schimbat socoteala. Vantul a inceput sa adie mai frumusel, barca sa se deplaseze sustinut :) .
Era o bucurie pe noi, nici nu mai conta ca turul pantalonilor mei mustea flescait de apa din santina. Care parea ca nu-i , dar dupa cateva volte s-a adunat din balans, suficienta cat sa ma mureze. Dar cui sa-i pese ? :)
  Ulterior, s-a adunat gashca mare, am adus barca la mal si am plecat sa-mi recuperez fetele din oras.
Reintalnirea a fost la Razvan Capitanul, unde ne-am adunat in curte o multime, facand bisericute organizate pe interese : vele, pescuit, povestiri din RAID, etc...
Gratarul sfaraia non stop, berile se goleau alarmant, romul lui Aurelian (ala in pahare mici) s-a volatilizat rapid lasand o aroma faina in urma....
Alte poze de la chermeza o sa va puna Capitanul, ca eu n-am mai facut.
Eram ocupat cu vorbitul, in jurul unui foc "de tabara" facut intr-o janta de camion specializata pe incalzit ceaune de tocanita :)

Ciby

Ce sa mai, sunteti "tari"! Bravo voua! Data viitoare mai puneti un numar in agenda! Poate aflu si eu si ne vedem pe balta!
PS
Tsipouro la care am "lucrat" sambata si duminica, a iesit tot Tescovina!
Asa ca in afara de Feteasca, nu pot onora intalnirea decat cu ce am scris mai sus! Eventual fiarta, cu piper si zahar, sa ne desmorteasca oasele!

Don Basilio

ultimii sapte "fantastici" au plecat spre 3 dimineata, a continuat cu un episod in trei oameni (eu, Aurelian si Modi) + militia si un omulet care vincea pepeni pe la 3 si 50 minute, apoi au cu Aurelian in Titan... am pierdut sirul

Dbr

Bravo oameni buni... Si eu  care ma gandeam sa il sun pe Florio duminica sa ii pun cateva intrebari legate de ,,vele'', dar m-am gandit sa nu deranjez omu' in weekend si voi hai hui pe Herastrau cu 420-ul !!! Bravo ...frumos din partea voastra...si eu pe al meu il admir ,il mangai, ii mai trag cate o poza, ma mai uit pe net la cate o filmare cu 420-uri si voi cu el pe apa. Frumos va sta. Nu vreti sa repetam figura si cu al meu? Poate ajutati un biet incepator sa se initieze in ale velelor macar un pic. Altfel toata iarna o sa stau cu gandul la el. Habar nu aveam ca se poate pune barca cu vele pe Herastrau,ma gandeam ca cine stie ce autorizatii speciale imi trebuie.
Weekendul 03-05 Oct. sunt hai hui prin Delta dar weekendul 11-12 Oct putem sa il dam si pe al meu la apa ! E cineva dintre voi dispus sa ma initieze si pe mine un pic in ,,manevra ambarcatiunii cu vele''? Evident ca nu vor lipsi pahare mici si mari ,etc etc ;)...
Stima tuturor. 

dany

Scuze de interventie,dar am vazut acum 2-3 saptamani un 4,20 identic  de mai mare frumusetea[rosu] ,echipat complet.Propietarul s-a gandit sa-l modifice ,ca pt. vasle si motor si a vandut tot[catarg,vele,derivor,carma,accesorii].....Mare pacat de barcuta.O cumparase pt. nepoata care are numai 3 ani :o.O cumparase cu 1500 lei!!!Pomana!!!Adusa din Olanda de unul care habar n-avea de barci...

Florio

Citat din: Dbr din Octombrie 01, 2014, 06:30:19 AM
Bravo oameni buni... Si eu  care ma gandeam sa il sun pe Florio duminica sa ii pun cateva intrebari legate de ,,vele'', dar m-am gandit sa nu deranjez omu' in weekend si voi hai hui pe Herastrau cu 420-ul !!! Bravo ...frumos din partea voastra...si eu pe al meu il admir ,il mangai, ii mai trag cate o poza, ma mai uit pe net la cate o filmare cu 420-uri si voi cu el pe apa. Frumos va sta. Nu vreti sa repetam figura si cu al meu? Poate ajutati un biet incepator sa se initieze in ale velelor macar un pic. Altfel toata iarna o sa stau cu gandul la el. Habar nu aveam ca se poate pune barca cu vele pe Herastrau,ma gandeam ca cine stie ce autorizatii speciale imi trebuie.
Weekendul 03-05 Oct. sunt hai hui prin Delta dar weekendul 11-12 Oct putem sa il dam si pe al meu la apa ! E cineva dintre voi dispus sa ma initieze si pe mine un pic in ,,manevra ambarcatiunii cu vele''? Evident ca nu vor lipsi pahare mici si mari ,etc etc ;)...
Stima tuturor.

Poti veni duminica la Giurgiu, facem o parada a ambarcatiunilor la clubul SanGiorgio, cu petrecerea aferenta. Poti "scoate fata in lume" direct la un eveniment :) .
Dar inteleg ca ai organizat deja o plecare, Delta primeaza.
Oricum, te ajut eu daca doresti sa-i uzi coca si sa-i faci o proba.
De principiu in fiecare sfarsit de saptamana voi fi 3 zile pe apa, tot la Dunare: Giurgiu.
60 km . Rampa. Prieteni.
Tot ce trebuie.

Dbr

Salutare,
Am reusit si noi sa o dam la apa ! Tot pe Herastrau in aceeasi locatie. Bineinteles ca fara experienta lui Kir_gutzakis, Pelicanul si Bluewave nu eram in stare sa montez nimic. La inceput totul imi parea o incalceala de nedescris dar pe masura ce oamenii imi explicau cu rabdare , treaba incepea sa se clarifice si nu mai era asa de speriat.
Mi-a placut si faptul ca nimerisem in mijlocul unei regate, si ca nu paream iesiti din comun. Vantul a fost cam zgarcit cu noi dar de ajuns incat sa ne dam seama de ce poate barca.
Le multumesc inca o data si pe aceasta cale tuturor celor prezenti. Ati mai facut un om fericit  :)
Stima tuturor!
p.s.
Prima foto: ,,Ganditorul de pe Herastrau'' !

kir_gutzakis

Cred ca din peisaj nu trebuie sa lipseasca "sufletul" lansarii adica armatorul si    cel care isi gaseste intotdeauna timp sa vina de la Constanta sa ajute niste visatori mai diletanti.Multumesc si eu pentru iesire....Se pare ca incet, incet, o sa avem o brigada de iole, cum ar zice Vali....
"Cea mai buna barca e cea pe care o ai sau daca inca nu ai una, cea pe care ti-o poti permite azi; nu pierde timp asteptand sa-ti poti lua barca visurilor. Ia-ti o barca si pleaca azi. O barca de 8 m azi e mai buna decat una de 20 peste 5 ani."-Romeo zis Skipper