Ambarcatiune rigida, mica si rapida

Creat de darius, Ianuarie 18, 2015, 10:56:08 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Fritz

De evitat ...Probabil omul ia din ,,parcul rece" o barca ..doua ...mai pune in ea vreo 3..4 motoare luate fara proba ...si le aduce in tara.
In privinta barcilor ...eu prefer fibra de sticla.  :)

darius

Poate din anumite prejudecati....... sau poate datorita temperamentului meu teuton (cum afirma prietenii) .. ;D. sunt adeptul achizitiei de lucruri NOI.
Imediat ce voi avea ocazia voi testa la Tulcea acel Mikro 400ș
Voi vinde probabil motorasul de 5 cp, voi mai pune ceva si voi lua altul  ..... nou...  ;D  ... de 9.9 sau 15.

Oricum
multumesc pentru bunele intentii si pentru atentia acordata

Darius

PS
voi reveni dupa ce voi testa barca

bradutzu

si eu prefer fibra din mai multe considerente dar in principal pentru ca aluminiu distosioneaza sunetele cloncului si in al-IIlea rand ca dk nu te porti cu ea ca cu oul incepe sa lacrimeze pe la nituri si nu in cele din urma iti ingheata picioarele ceva de speriat in sezonul rece.
Dk poti trece peste cele de mai sus atunci sunt smecherie !

si totusi in caz de furtuna cu fulgere cum este sa stai intr-o bucata de metal sau fiind pe apa este ok?
am urat cu pasiune electrica si electronica!
Sa auzim numai de bine!

darius

Inca ceva

Referitor la optiunea de a monta pe prova acelui Mikro 400 un suport pentru motorul electric .... ce parere aveti? merita luata in calcul?

bica77

Citat din: bradutzu din Ianuarie 19, 2015, 07:48:56 PM
si eu prefer fibra din mai multe considerente dar in principal pentru ca aluminiu distosioneaza sunetele cloncului si in al-IIlea rand ca dk nu te porti cu ea ca cu oul incepe sa lacrimeze pe la nituri si nu in cele din urma iti ingheata picioarele ceva de speriat in sezonul rece.
Dk poti trece peste cele de mai sus atunci sunt smecherie !

si totusi in caz de furtuna cu fulgere cum este sa stai intr-o bucata de metal sau fiind pe apa este ok?
am urat cu pasiune electrica si electronica!
cred ca si orele de fizica intocmai le-ai urat, pai frate daca e sa te prinda un fulger si in aia de fibra te arde nitelus a? ce zici?

Fritz

Ti-am zis ...Lotca cu motorasul de 5 cai merge perfect.
Daca-ti iei motor nou ...uita 9.9. Esti la limita glisarii .
I-ati 15 cai sau mai bine 20 de cai. Are aceeasi greutate cu cel de 15...aceeasi capacitate cilindrica ...
Despre motorul electric...Eu as renunta si la el si la acumulatorul ala imens de 90Ah ...Poti merge la relanti si da la trena cu un motor in 4 timpi ore in sir.

iulian_cioclin

Eu mi-am comandat o barcuta 3.50x1.40x55 bordaj, la userul modi (mihai chirtu) Barca este facuta prin metoda strich&glue si are o greutate finala de 50-60 kg. Are carena de glisare iar modi sustine ca acesta barca gliseaza in 5 cp.
O parere personala nu am ca inca nu am testat barcuta.

PS: daca esti interesat il gasesti pe facebook cu numele Mihai Chirtu. Are vreo 3 albume cu acesta barcuta ( skiff 350x1.40 x 50 cam asta este denumirea lor)

bradutzu

Citat din: Fritz din Ianuarie 19, 2015, 08:19:26 PM
Ti-am zis ...Lotca cu motorasul de 5 cai merge perfect.
Daca-ti iei motor nou ...uita 9.9. Esti la limita glisarii .
I-ati 15 cai sau mai bine 20 de cai. Are aceeasi greutate cu cel de 15...aceeasi capacitate cilirica ...
Despre motorul electric...Eu as renunta si la el si la acumulatorul ala imens de 90Ah ...Poti merge la relanti si da la trena cu un motor in 4 timpi ore in sir.
nu a zis nimeni ca nu exista riscul si intr-o barca de fibra, sau pe mal dar totusi metalul ar trebui sa prezinte un risc mai mare, sau nu?
in mod normal fulgerul ar trebui sa se descarce in cea mai inalta structura din zona, copac, etc
Sa auzim numai de bine!

ionitzady

dar de ce sa fie vre-o diferenta intre Aluminiu care este cel mai bun conductor electric , exceptand aurul si argintul , si fibra de sticla care ar fi un izolator ?
  Pai daca  doua barci sunt apropiate , una de aluminiu si alta de fibra , prin care se descarca fulgerul in apa ?  ::) ::)

Mihaif99

Citat din: darius din Ianuarie 19, 2015, 07:53:14 PM
Inca ceva

Referitor la optiunea de a monta pe prova acelui Mikro 400 un suport pentru motorul electric .... ce parere aveti? merita luata in calcul?

Da, din ala cu comanda la picior, mai ales daca vrei repozitionari (pescuiesti la rapitor).  La o adica merge si unul normal(cu comanda la mina), cred ca am citit undeva ca se poate demonta si roti capul la 180 grade. Ia-ti un minn kota cu maximizer.

dany

Ma bag si eu in seama..Daca te hotarasti la MIKRO400,cere producatorului sa-ti inchida bordul de la prova si eventual cu un capac etans.Eu am patit pe valuri mari sa-mi bage apa in barca pe la pupa si in momentul cand am coborat de pe val toata apa s-a adunat sub bordul de la prova si mai mai sa ma'' infing'' in val de tot....L-am tras imediat  spre mine pe cel ce statea in fata mea ,pe bancheta din mijloc pt. a echilibra barca.....Ma ingalbenisem efectiv.Am povestit candva la cum nu se face.....

bradutzu

Citat din: ionitzady din Ianuarie 19, 2015, 10:29:34 PM
dar de ce sa fie vre-o diferenta intre Aluminiu care este cel mai bun conductor electric , exceptand aurul si argintul , si fibra de sticla care ar fi un izolator ?
  Pai daca  doua barci sunt apropiate , una de aluminiu si alta de fibra , prin care se descarca fulgerul in apa ?  ::) ::)
tocmai asta era si ideea mea!
ma simt mai in siguranta intr-o barca de fibra!
Sa auzim numai de bine!

Mihaif99

Cred ca mai multe sanse ai intr-o barca de AL decat intr-una din fbra. Pericolul se amplifica mai ales cand ai catarg neimpamintat in barca de fibra. Daca barca din Al e prevazuta cu copertina pe schelet metalic, si cu podina din plastic sau placaj, s-ar putea sa fie exact ambarcatiunea in care ai vrea sa fii

Dar in fine, fiecare sa isi ia barca in care se simte mai sigur.

Eu am trait furtuna cu traznete pe apa. Am trait momente in care undita imi vibra in mana si mi se ridicase parul pe cap. Stiu ca poate fi inspaimantator.

Daca frica de traznet e mare, o barca de Al poate fi convertita intr-o cusca Faraday cu cheltuieli minime.

Mihaif99

Citat din: iulian_cioclin din Ianuarie 19, 2015, 09:29:11 PM
Eu mi-am comandat o barcuta 3.50x1.40x55 bordaj, la userul modi (mihai chirtu) Barca este facuta prin metoda strich&glue si are o greutate finala de 50-60 kg. Are carena de glisare iar modi sustine ca acesta barca gliseaza in 5 cp.
O parere personala nu am ca inca nu am testat barcuta.

PS: daca esti interesat il gasesti pe facebook cu numele Mihai Chirtu. Are vreo 3 albume cu acesta barcuta ( skiff 350x1.40 x 50 cam asta este denumirea lor)

Salut Iulian. Exact la asta ma gandeam sa ii recomand si eu initial. Dar nu am vazut inca barcuta lui Modi  testata.
Poate postezi niste video cu ea dupa ce o primesti. 

iulian_cioclin

Voi posta indata ce o voi testa. Pe pagina lui modi de facebook are si el niste filmulete, dar era in teste.
Userul Alexdav detine o astfel de barca. Poate ne da el mai multe detalii.