INREGISTRARE AMBARCATIUNE IN BELGIA

Creat de deltasub, Ianuarie 22, 2015, 09:24:02 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

cristeache

Salut,

Multumim pentru indicarea petitiei.
Nu reusesc sa-mi fac un cont, E foarte simplu, dar cand selectez Ro- la cetatenie ei Ro la domiciliu, imi raspunde site-ul ca e obligatoriu sa selectez ceva. :o

Cred ca ar fi bine sa ne mobilizam un pic, poate se schimba ceva..macar la ei.

Multumesc,
Cristeache

syRebekah

Este absolut legal ce fac ei, aşa cum e legal ce face ANRul. Poate daca ar exista o inregistrare la nivel european. Însă cât timp înregistrarea este la nivel naţional, fiecare stat are dreptul să stabilească în ce condiţii.

Problema reală o constituie arborarea pavilionului de către indivizii care "salvează" refugiaţi africani de pe Mediterana.
fost ghrt.

cristeache

Va salut,

Tot nu am reusit sa-mi fac un cont ca sa sprijin petitia.

In schimb, am reusit sa "reinmatriculez" barca in BE.
Aveam cumparat  in conditii absolut legale un motor de 3.5 cp. Am facut un contract de vanzare cumparare bilingv cu fostul proprietar .
Am trimis in Belgia in 19 august cu completarea motor de rezerva.(motor #2). In prealabil corespondasem cu ei si mi-au raspuns ca orice modificare necesita o noua inregistrare.
Am completat online, platit la fel si, cu strangere de inima, am trimis prin posta si"lettre du pavillon" cea veche, care expira la anul.

Astazi, am primit "lettre d'enregistrement", nou nouta, valabila pana in 2024, si care a fost emisa in(!) 31.08.2019.
Corecti belgienii, au tratat fair cererea mea.

Urmatoarea cabinata o voi inmatricula in Franta. Studiez problema pana atunci.

Cristeache

momaul

Salut.La anu imi expira si mie inregistrarea in Belgia,mai aveti ceva noutati sau daca a mai expirat cuiva cum a procedat,eventual pentru inscriere in Romania.  Multumesc.

syRebekah

Cu alte cuvinte avem "lettre d'enregistrement" în loc de "lettre de pavilion". La bărcile mici nu mă aştept să fie probleme pe undeva, şi nici ca să mă întrebe statul belgian de ce le arborez pavilionul.
fost ghrt.

stefand600

Din pacate, noua reglementare prevede ca doar cetatenii belgieni sau barcile in coproprietate cu un cetatean belgian pot primi lettre d'enregistrement.
Stefan D

sebba

Cred că voiai să zici "de pavilion"...
In Grecia au fost ceva probleme cu bărci înregistrate pe Olanda la care nu era specificat pavilionul, scria ceva cu "not available" sau cam așa ceva și grecii făceau urât, nu voiau să elibereze Dekpa.
Și dacă nu ai Dekpa nu poți plăti nici Tepai...
Părerea mea e că devine din ce in ce mai restrictivă înregistrarea pe Belgia sau Olanda sau cel puțin va complica mult lucrurile, cel puțin pentru bărci mai mari ce stau in Grecia sau aiurea
Simulatoare Teste ANR - http://anr.end.ro

syRebekah

@cristeache, poţi să pui te rog un scan (cu datele anonimizate) de pe scrisoarea de înregistrare din Belgia? Am căutat pe net dar sunt numai scrisorile vechi, de pavilion.

Nu cred că va deveni mai restrictivă decât până acum, problema este arborarea pavilionului de către diverşi activişti în traficul de migranţi din Med, nu înregistrarea în sine (taxele sunt binevenite).
fost ghrt.

sebba

Pai da, dar lumea a avut probleme in Grecia din cauza "not available" trecut la flag pe documentele olandeze
Simulatoare Teste ANR - http://anr.end.ro

cristeache

Citat din: syRebekah din Ianuarie 06, 2020, 01:45:20 PM
@cristeache, poţi să pui te rog un scan (cu datele anonimizate) de pe scrisoarea de înregistrare din Belgia? Am căutat pe net dar sunt numai scrisorile vechi, de pavilion.

Nu cred că va deveni mai restrictivă decât până acum, problema este arborarea pavilionului de către diverşi activişti în traficul de migranţi din Med, nu înregistrarea în sine (taxele sunt binevenite).

Ai pm, syRebekah.

Cristeache

aditm

Va salut domnilor, ce noutăți mai avantajoase de înmatriculare ați mai găsit?

Vali

Salut Adi, nu stiu sa-ti dau detalii, dar stiu ca s-a infiintat de catre dl. Cristi Ivan o asociatie de proprietari de barci, ale caror barci sunt inregistrate in Belgia. Asta pentru a continua sa se inregistreze sau sa se prelungeasca inregistrarile expirate, in noile conditii legale de la ei.

Desi am fost invitat si am acceptat sa particip in aceasta asociatie ca membru de onoare, nu cunosc detalii, pentru ca in primul rand nu sunt interesat de subiect. In afara de cateva persoane, nici pe membrii asociatiei nu-i cunosc. In plus, acest mesaj nu l-am scris in scop de reclama, ci doar pentru cei interesati de alternativa Belgia. Poate dl. Ivan, care este membru si aici pe forum, va intra si va detalia.

In ce ma priveste, la ce comunitate inchegata avem pe capcompas, nu cred ca ar fi asa greu sa ne facem chiar noi o asociatie (si) in acest scop. Mai ales ca discutii despre asociere au tot fost.

Depinde insa de implicarea si motivarea celor interesati. Eu personal am hotarat sa imi concentrez energia catre constructia de barci si plimbare cu barca proprie, si mai putin in asemenea chestiuni, fiindca de-a lungul timpului m-am tot implicat. Dupa cum se vede, si pe forum intru rar. Daca va fi nevoie, voi participa insa la o eventuala asociere, mai ales ca sunt multe de rezolvat vizavi de interesele noastre.

Daca exista interes, propun sa povestim despre asociere pe un topic separat. Avantajul principal ar fi ca ne stim bine majoritatea dintre noi, stim in cine ne putem increde si care sunt calitatile care ne definesc. Deci mingea e in terenul nostru, cine vrea sa serveasca e invitat :).

"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

aditm

Nu stiu, sunt de acord cu toate asociatiile ce le faceti, ;D particip pe cat posibil la toate  :), dupa ce am intrat pe site-ul taxe si impozite sa vad cat am de plata la stat si am vazut ca aproape m-i s-au dublat pur si simplu taxele fata de anul trecut, am crezut ca o iau razna, mai ales ca dupa ce am doua barci impozate la noi, doream sa mai inmatriculez una vara asta, tot la noi dar se pare ca cea mai rentabila varianta e tot strainatatea, cu parere de rau, cat oi fi eu de roman in Romania se pare ca la noi e prea bataie de joc

deltasub

Pentru Belgia, numai dacă barca e 51 la suta pe numele unui resident în Belgia.
Se pare în  ca Polonia se vor putea înmatricula,  dar deocamdată birourile sunt închise.

aditm

În Polonia m-am interesat și eu, costa 700 euro, certificare pe viatasi la înmatriculare la ei primești și un bonus pentru atestatul VHS SAU MMSI dacă nu ma înșel, ceva de genul, și certificatul e valabil oriunde în lume.