INREGISTRARE AMBARCATIUNE IN BELGIA

Creat de deltasub, Ianuarie 22, 2015, 09:24:02 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

pauli

Citat din: Bogdan din Martie 04, 2019, 10:49:30 PM
La expirarea Certificatului se plateste doar 140 de euro. Deci in total ar fi cam 1000 de euro pe 10 ani cu MMSI. Daca vrei fara MMSI, la prima inmatriculare platesti 290 euro . ar fi 850 de euro fara MMSI. Avand in vedere ca se scapa de absolut toata birocratia si ca nu se plasteste nici un fel de impozit in Olanda pe ambarcatiunile de agrement...faceti voi socoteala. La o barca mare s-ar putea sa fie un avantaj. La una mica poate ca nu. Eu stiu ca la Macgregor aveam un impozit de 700 lei pe an. Asta inseamna ca pe 10 ani ar fi ajuns 7000 lei plus inmatricularea vreo 1500 , cam 2000 euro rotund.
Din pacate incepand din 2018 ICPul olandez nu iti mai confera dreptul de a arbora pavilionul tarii, s-a golit practic de continut. De altfel scrie si pe document. Inca mai este acceptat in UE dar nu se stie cat timp. Cat priveste calculul costurilor pe 10 ani nu luati in considerare reinnoirea anuala a MMSI care e vreo 600 de euro (60 euro/an) plus cei vreo 850 de euro. Dar marele avantaj este lipsa birocratiei, inclusiv ITP-ul absurd care te obliga practic sa tii barca in tara

mariusm piesenoi111

Just my 2 cents:
De abia am înmatriculat barca în Romania(înainte am avut barca în Belgia).
Inspecția a constat 1150ron pe 5 ani.
Restul actelor 595ron.
5 ani peace of Mind

timberland0910

Citat din: mariusm piesenoi111 din Aprilie 28, 2019, 08:21:22 PM
Just my 2 cents:
De abia am înmatriculat barca în Romania(înainte am avut barca în Belgia).
Inspecția a constat 1150ron pe 5 ani.
Restul actelor 595ron.
5 ani peace of Mind
[/quote

Si cum ai trecut barca in acte ?? Barca cu motor sau de agrement ???  Conteaza la impozit

pauli

pai 1750 de lei nu prea e piece of mind..la care se adauga impozitul vreo 700 anual. in Olanda fara intermediar totul costa 30 euro/2 ani..cat o mai tine

mariusm piesenoi111

De Olanda habar nu am...
1750 a fost cu tot cu inmatriculare si inspecția ANR.
Peace of mind pt 5 ani.
Nu ma refeream la pret

crysty

Chiar pentru 5 ani?
Nu cumva trebuie sa mai faci o inspectie intermediara la 2,5 ani?

mariusm piesenoi111

scm_ro

Nu mai faci nimic 5 ani. Si eu am reinoit certificatul de ambarcatiune in toamna, inainte sa o vand si tot 5 ani de valabilitate am primit.

mariusm piesenoi111

Certificatul de Ambarcatiune arextrecut termen :nelimitat
Revizia trebuie refăcută cincinal (ca sa folosesc un termen demult apus:)

aditm

Neața,  poate ajuta cineva? Cum pot obține un certificat de conformitate ambarcațiune? Am trimis actele pentru inmatriculare la belgieni și îmi cer și certificat de conformitate al bărcii, cum potop as putea obține unul? Mulțam de ajutor!

Christo

Ce marca si model de ambarcatiune aveti? Luna si anul de fabricatie?

aditm

Ockelbo b16 s an 2012, barca a fost adusa din Suedia, nou nouță, eu am dat jos de pe ea ambalajul de protecție pus de fabricant și tot eu am băgat-o la apa prima dată, numai ca omul de la care am cumpărat-o nu a avut sa îmi dea certificat de conformitate

Christo

Barca este fabricatie 2012 si a fost adusa cand? Acum sau atunci, in 2012? Va rog sa-mi spuneti ultimele patru caractere ale numarului HIN.

aditm

Barca cu tot cu motora fost cumpărată din Suedia în 2012 de noua și adusa tot în acea perioada în România dar nu sa circulat cu ea deloc pana am cumpărat-o eu anul trecut.
Acele caractere ce spuneți-i dv., unde le pot găsi, pe barcă nu am găsit vreo serie sau plăcută cu ceva date

deltasub