sfat elice 4 pale

Creat de adygyb, Februarie 08, 2015, 04:51:21 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 7 Vizitatori vizualizează acest subiect.

dany

Intreb si eu:Ai verificat dublu fund al barcii?Posibil sa fi patruns apa acolo si daca ai spuma plina cu apa s-ar putea sa tarai dupa tine cateva zeci de kilograme bune in plus.Scuze de intrebare,poate nu e cazul la barca ta,si totusi n-ar strica o verificare.

adygyb

Citat din: dany din Februarie 09, 2015, 09:56:04 AM
Intreb si eu:Ai verificat dublu fund al barcii?Posibil sa fi patruns apa acolo si daca ai spuma plina cu apa s-ar putea sa tarai dupa tine cateva zeci de kilograme bune in plus.Scuze de intrebare,poate nu e cazul la barca ta,si totusi n-ar strica o verificare.
Salut Dany!Ma gandesc de ceva vreme si la chestia asta...Trebuie sa vad si practic cum realizez asta.Sunt in Iasi,barca e in Tulcea...

bradutzu

de verificat e simplu!
eu am cumparat un dop de la magazinele specializate, am dat o gaura cu un borghiu mare si am lipit dopul in gaura rezultata! la mine era uscata 8)
Sa auzim numai de bine!

adygyb

revin totusi la elice...oricum trebuie sa cumpar una de rezerva cel putin...Sa merg pe varianta cu 3 pale cu un pas de 13 sau cu 4 pale?Cu care as avea sanse mai mari sa mai adaug ceva viteza? ;D

Fritz

Cred ca o elice cu 4 pale si pas mai mic ...ar fi mai potrivita ...
1 Afla mai intai daca motorul are toti caii ...adica daca merg toti cilindri ok ...fa-i un test de compresie ...verifica bujiile.
2 . vezi ce scrie pe elicea actuala 
3. Cantareste barca . In functie de greutatea totala ...putem afla la ce viteza ar putea ajunge , daca va glisa sau nu , si ce pas i-ar tebui la elice.
  4. usureaza barca  ( vezi sa nu fie plina cu apa in fundul dublu) ...

rover.marius

Salut.
Din curiozitate, unde tii ambarcatiunea in Tulcea? Si la ce greutate se ridica ambarcatiunea ?Eu sunt din Tulcea si mai merg la parc sa verific ambarcatiunile pe care le conduc. As putea sa arunc o privire la ambarcatiune (bineinteles cu aprobarea ta ) sau sa ma duc cu un meserias sa vada despre ce este vorba.
Momentan merg pe o ambarcatiune Cobia de 6.50 m greutate de 1500 kg cu 150 cp iar elicea este de 21 in 4 pale si cu 6 pers glisez. Deci undeva la ambarcatiunea ta exista o problema. Asa cred, este posibil sa ma insel dar o privire la fata locului spun eu ca nu strica.

ziuamarinei

Citat din: Gabytzu din Februarie 09, 2015, 08:23:48 AM
era o elice de mercury  diam.10 x 14 Si acum folosesc o elice de 11.4 diam. X 14(15 doar la incarcatura mare 4 pers si bagaj  ) .

Esti din Galati cumva? As proba si eu daca e posibil elica cu pas de 15. Am pe motor una de 13 dar simt ca se poate mai mult.

adygyb

Salut Rover! Barca o tin intr-o hala pe langa hotel Delta...am impresia ca cei de la Fan Curier au sediul pe acolo si este si un magazin cu accesorii barci in acea incinta.Iti multumesc pentru intentie si cred ca in momentul cand voi veni spre Tulcea cu siguranta te voi solicita...Ca si dimensiuni si gabarit cred ca avem barci apropiate si din cate inteleg motorul de 150 cp+elicea in 4 pale isi fac treaba.Feelingul meu este ca al meu motor de 100cp este prea mic ca sa o fac sa gliseze...ori va glisa doar cu mine si fara bagaje...Din experienta ta crezi ca pasul de 21 la elica de 4 pale e ok?sau 19 ori mai mica?La urma urmei tot ce vreau este un salt de viteza de la 16-17 km/h in prezent la un 23-25 km/h...cu un consum decent bineinteles :-\

mariusm piesenoi111

Poate sunt eu nebun sau poate nu am citit cu cea mai mare atenție acest thread dar....chiar are peste 2-2.5 tone barca? Ca forma de glisare am inteles de la guru Fritz ca ar avea.WTF?

Gabytzu

Citat din: ziuamarinei din Februarie 09, 2015, 04:30:45 PM
Esti din Galati cumva? As proba si eu daca e posibil elica cu pas de 15. Am pe motor una de 13 dar simt ca se poate mai mult.

Nu din Constanta . Si pe mine ma bate gandul sa pun testez una de 13 . Poate ne vedem cumva

bradutzu

deltaaaaaaa......................cel mai bun loc de intalnire!
Sa auzim numai de bine!

rover.marius

Salut Adi.
Nu stiu cum ar fi la tine o elica de 21 dar pe alta barca un jeanneau 640 cabin cu o greutate de 1100 kg un  motor 140 cu elica de 21 si tot 6 pers si bagaje are un consum de 18-22 l/h si o viteza de 42-44km/h la o turatie de 4000-4200.
Nu stiu ce inseamna la tine un ,,consum decent'', acel motor de 100 cp pe care il detii este bun ( cu conditia sa functioneze corect ), am prieteni care au acelasi motor dar de 115 cp si nu barci asa grele, undeva la 600kg ( corsar 700 ) si merge la 4000-4200 rotatii cu multe pers ( 6-12 pers ) cu un consum de 20-25l/h iar pe un corsar 550 dar cu 6 pers un consum de 15-17l/h cu elica de 19 dar in 3 pale. Iar barca ta cred ca are peste 1200 kg si nu cred ca va glisa cu mai multe persoane chiar daca schimb elica ( chiar daca pui si trim-tab ).
Eu zic sa nu investesti in elica si altele, incearca sa vinzi motorul actual si cumpara unul de 130-150 cp pentru ca vei putea sa mergi in deplasament, semiglisare si glisat daca vei dori. Asta este parerea mea, tu faci cum doresti si cum iti ,, dicteaza " buzunarul. Daca vii la Tulcea poate te fac o tura cu o barca cu motor peste 140 cp tot grea si cabinata si vei simti diferenta.

ziuamarinei

Citat din: bradutzu din Februarie 09, 2015, 10:00:50 PM
deltaaaaaaa......................cel mai bun loc de intalnire!

Pacat era bine sa fi fost aproape faceam schim de elici si ne dadeam seama.
Vreau sa schimb elica si cred ca am sa iau una de 15 sau chiar pas 16" , dar sa fac rost si de un turometru.
Sau ne gasim prin Delta cu Bradutu ca arbitru impartial ca vad ca e statut rau. ;D ;D ;D

bradutzu

sunt terminat nervos, in prag de depresie!
vine atat de greu vara si trece atat de repede..................
Sa auzim numai de bine!

Gabytzu

mai sunt si altii in starea lui bradutu .... hai vara