Rodbuilding.

Creat de Intersect, Februarie 18, 2015, 04:41:03 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Intersect

Born to fish,forced to work!!!

bradutzu

Dk vrei ceva custom te trimi la cineva care nu mai pescuieste cu lansete de serie de ceva timp ptr consiliere
Sa auzim numai de bine!

ziuamarinei

Am dat eu cu una de cast imprumutata facuta de Sava. Sunt lansete misto dar nu o vad trantita prin barca 300 zile din an.
La o lanseta ca astea deja te uiti si la mulineta de vreo 200 E. Sunt pentru cei care urmaresc doar o singura specie sau un singur stil de pescuit. Sunt de calitate dar personal nu ma atrag. Prefer ceva de calitate ca si Daiwa sau Cormoran dar de care sa nu-mi fie mila.

Intersect

Este de discutat în preajma subiectului, am un bat custom dar băieții ăștia fac o treabă de apreciat.
Sunt curios dacă a pescuit cineva cu betele făcute de ei cum se comporta și cum se pretează locurilor noastre de pescuit.
Fiind români ar trebui sa cunoască dificultatea pescuitului la răpitor și sa creeze bețe pe măsură.
Scuze scriu de pe telefon dacă am omis ceva.

ziuamarinei

Daca vrei luam leagatura cu Octav si facem un brainstorming , de o sa ne doara capul.
Acum fara gluma, sunt customizate f bine si sunt de calitate.
Depinde de fiecare si de preferinte.

Intersect

Luam cred ca este un subiect de interes general. Mulțumesc

WBF

Salut

Am bete facute de Ene si de Sava.
De la Ene am ceva de stiuca, sticla de la Lamiglas Skeet Reese, bat de casting, construit perfect din punct de vedere tehnic.
M-am ales cu batul ala pentru ca nu gaseam niciunde blank-ul. E ok
Marea majoritate a betelor le am facute la Andrei Sava, lucreaza extraordinar baiatul ala.
Am bete de jigging pentru salau, facute pe blank MHX de care sunt extrem de multumit, lucrate impecabil si conform cerintelor.
Tot Sava mi-a facut prin toamna un bat genial de biban/clean, ultralight, de data asta de spinning.
De asemenea recomand cu caldura alt roadbuilder, ULK din Cluj care lucreaza extrem de ingrijit si de bibilit.
Taman ce mi-a facut un bat de cast, spiralwarp, care o sa vada apa in primavara/vara, la salau pe dunare/delta.
Inainte foloseam bete stock de la Skeet Reese/Wright & McGill , Daiwa sau Cormoran.
Cu timpul am inceput incet incet sa-mi fac bete custom pentru diverse aplicatii/specii. Costa ceva dar e mai ok.
Nah, custom e custom, facut pe mana mea, pe lungimea bratului meu...etc
Acum astept de la Sava un pret pentru blank-uri de crap, vreau sa-mi fac niste bete ceva mai scurte de 3.6 care sa se preteze mai bine la pescuitul din barca.

bradutzu

eu am pescuit cu un Lamiglas facut de Laurentiu Andronic dar care nu mi-a placut, nu datorita lucraturii care era impecabila ci datorita faptului ca nu mi se potrivea pe mana(cotorul scurt, inelele prea mici ptr ce am eu nevoie, etc). lanseta era a unui prieten dar a fost un factor de stres permanent cand era prin barca pentru ca pur si simplu era atat de frumoasa ca nu puteai decat sa umbli cu ea "cu manusi" fata de "gioarsele" mele care nu se plang dk stau prin barca in orice pozitie!
Fiecare pescuieste cu ce se simte bine si bineinteles ce isi permite!
Am mai pescuit cu o lanseta de-a lui Octav pe nu stiu ce blanc si care efectiv m-a fermecat(a-si fi dormit cu ea in pat) dar tot pretentioasa dpdv a transportului. protectiei inelelor, etc asa ca ma simt bine cu ale mele deocamdata!
Sa auzim numai de bine!

ziuamarinei

Citat din: bradutzu din Februarie 19, 2015, 05:02:38 PM
lanseta era a unui prieten dar a fost un factor de stres permanent cand era prin barca pentru ca pur si simplu era atat de frumoasa ca nu puteai decat sa umbli cu ea "cu manusi"

Ha ha, acelasi sentiment l-am avut si eu. Nu zic ca nu am grija de inventarul de pescuit dar nu sunt asa de grijuliu cu ele. Sunt intradevar cu mult deasupra celor stock.
Dar ce te faci cand dai peste un prieten, cu degetele ca niste p..i care de altfel ascundea in palma volanta de la Veterok, amabil de felul lui si care a vrut sa mute doua lansete din barca pe uscat. Va dati seama ca au sarit aschii din carboane  :-X :-X.
Ce sa-i spui ca e custom si sa nu puna mana. Stiti vorba aia despre cuiul ruginit.....
Tot atunci un personaj din grup a infipt maceta direct in copacul de care stateau sprijinite patru mandre pregatite de spining. Au fost scurtate iremediadil cam cu 6 cm.

Din punctul meu de vedere spun pas, e prea mare stresul, mai ales la un sprit  ;).

WBF

IMHO

Betele custom is foarte ok.
Cand poti sa-ti permti sa dai un 1400 ron minim pe el. Sau ceva...
Si asta multiplici cu x aplicatii sau x specii.
Sau cand vrei neaparat sa fie croit exact pe cerintele tale, fie ele tehnice sau estetice.
Pitic pe creier, hobby...etc
Daca ai nevoie neaparat de custom?
Nu.
Deloc.
Nu-ti aduc capturi fenomenale si nu fac o diferenta acuta.
Doar acorda confort optic, emotional si oarecum tehnic.

ziuamarinei

https://www.youtube.com/watch?v=rV4w8CBVc3k

minutul 10.35  undita custom  si  minutul 12.26  dril   :)

Mihaif99

Parerea mea e ca merita sa iti cumperi batz custom atunci cand se intampla una din urmatoarele:

a) stii exact ce ai nevoie. Sau vrei sa adaptezi un blanc care iti place astfel inacat sa il faci perfect.
SAU
b) ai o relatie buna cu constructorul, poti sa incerci, si intelegi ce ai nevoie.

Reconosc ca nu am batz custom, dar am cateva betze ultra senzitive pentru pescuit bass si altele pentru jigging. Pot sa citesc fundul apei cu ele fara probleme. Stiu exact ce face montura. Am alte bete care se simt.... "moarte" Am avut noroc sa descopar niste betze ultra misto, si sa pot incerca alte betze consacrate, asa ca stiu cu ce imi place sa pescuiesc fara sa fie nevoie sa chetuiesc pt St Croix. Sunt altii mai pretentiosi. Nici nu ar pune mana pe un batz din 2 bucati.
Pe de alta parte nu sunt un pescar care se pricepe prea bine cu nalucile. Daca ar fi sa aleg un batz pentru naluci de x grame, nu as avea idee ce inseamna un batz bun.

Sosoktm

cred ca merita un custom atunci cand sti deja foarte clar ce vrei, ce te-a nemultumit de la joardele pe care le-ai folosit pana atunci dar mai ales, cand esti suficient pe apa.  WBF a punctat foarte bine ca un custom este cel mai uzual dedicat unei aplicatii specifice, nu este pentru un pescuit generalist.Pot exista diferente notabile intre un bat facut de fabrica si acelasi blank aranjat altfel (componente, pozitionarea lor, etc).
Folosesc frecvent 4 joarde custom(de la 4 bodbuilderi diferiti, ca sa nu fie discutii) si vreo 4 din comert, sunt foarte multumit de toate.  Preturi de la 100 la 500 dolari /bucata. Mai am parcate vreo 8 bete de serie pe care nu le-am mai pescuit de mult, am inceput sa donez din ele :D.
Daca exista buget, un bat custom va fi mai placut in pescuit decat varianta de serie, facuta pe acelasi blank, sau poate fi mai potrivit cerintelor pescarului. De confortul piticului de pe creier nu mai spun, la spinning e o problema reala asta cu upgrade-ul sculelor.
@ziuamarinei....am lesinat inchipuindu-mi filmul cu maceta....cred ca faceam apoplexie sa patesc asa ceva, 4 dintr-o lovitura doare rau :)))
cat despre mulinete, cred ca pe customuri stau de obicei piese mai scumpe de 200 euro, indiferent ca-s de cast sau spin ;)

ziuamarinei

Citat din: Sosoktm din Martie 04, 2015, 11:15:43 AM
@ziuamarinei....am lesinat inchipuindu-mi filmul cu maceta....cred ca faceam apoplexie sa patesc asa ceva, 4 dintr-o lovitura doare rau :)))
cat despre mulinete, cred ca pe customuri stau de obicei piese mai scumpe de 200 euro, indiferent ca-s de cast sau spin ;)

Eu si acum cand imi aduc aminte am un gol in stomac si doua vinisoare se zbat discret pe tampla stanga. Dar hai sa intelegi de fapt ce sa intamplat, chiar daca divagam de la subiectul topicului, Vali si colegii nu cred ca se vor supara.
Prin Noiembrie 2007 daca nu ma lasa memoria, impreuna cu cinci tovarasi de pescuit hoataram o escapada de vreo zece zile in Delta, vizata fiind stiuca. Cred ca era pentru prima si ultima data cand plecam cu o singura lanseta de spining, gandind ca nu are ce sa se intample, renuntand la a cara doua, trei lansete de stationar cu toate trusele aferente. O sa fiu atent si ....
Ce dracu, eram numai profesionisti, echipajele pe barci erau facute si rodate de multi ani, fiecare stiam exact ce poate celalalt si treaz si beat cui. ;D.
Vina mea a fost ca am adus in tabara o achizitie noua dintr-un surplus militar, o maceta Tramontina de la mama ei din Brazilia, lamina en carbon, antrenata si ascutita, vibra lama numai daca te uitai la ea.
Stramba lemne desemnat cu aprovizionarea  stocului de material lemons, nu avea nevoie de maceta dar fiind o jucarie noua ii straluceau ochii ca la pisici noaptea. Sa vezi si sa nu crezi, in adoua seara stand la foc si la un rachiu, depanand amintiri se gandeste personajul sa mai traga o tura la lemne bineinteles cu maceta sa nu-l violeze cineva prin liziera de salcii. Vine cu ditamai cioata dupa el si din mers arunca maceta in salcia unde stateau sprijinite frumos patru lansetele pregatite de atac. Au fost cateva secunde de tacere in tabara dupa care au inceput sa zboare carnurile prin aer, ce mai ....  Eram in mijlocul Deltei cu lanseta taiata, ma si vedeam a doua zi la Tulcea la shopping . Am avut totusi noroc taieturile au fost curate fara aschii, am recuperate inelele de varf si le-am lipit cu superglue,  deci am facut rodbuilding  in Mirifica.
In zilele urmatoare seara ascundeam lansetele prin stuf de ne trebuia harta a doua zi sa le gasim.
Acum lasand gluma, am suplimentat inelele la o lanseta de stationar pt somn Ron Thompson Hardcore II si cam asta a iesit. Nu e la un nivel maxim de finisaj, dar ma intereseaza utilitatea ei.
Tot rodbuilding este, mai home made dar este nu?

Sosoktm

doamne, cu toata compasiunea pentru pierderea voastra, inca nu ma pot opri din ras, chiar si cu circumstantele atenuante pentru spadasin, conferite de retezarea de la distanta si in cele mai bune conditii a joardelor. Dar o baie pe zi tot il puneam sa faca in tot sejurul, doar asa, pentru a echilibra karma universala :)))))
Si eu sunt lesinat dupa stiuca, mai nou am dat si de gustul salaului din simplul motiv sa stiuci la o distanta rezonabila de bucuresti nu prea mai sunt. Daca stau sa fac socoteala, la o iesire in delta pt stiuca/salau/avat (nu-s 2 delte la fel si niciodata nu sti daca merge stiuca) , bagajul minim ar fi de 3 bete pt salau, 1 mai de avat si 2 de stiuci. Moristi, macar 5, nu prea imi place sa le mut pe bete, mai ales ca joardele sunt cam dedicate pe plaja de aruncari si specie vizata, nu se suprapun flagrant.
Dar sa ma duc la delta doar cu un bat??? No way.
Rodbuilding e home made indiferent ca e acasa la tine sau la builder, in poza arata bine estetic, dar doamne, la ce naluci folosesti vinciul ala?
Eu deocamdata dau doar pe spin, dar nu exclud ideea de a trece pe cast pentru naluci heavy sau puternic reactive. N-am incercat pana acum cast, n-am avut ocazia.

p.s. nu imi revin din consmarul de a foote 4 premiante asa