O barcuța pentru delta

Creat de ionpescarul, Aprilie 16, 2015, 08:08:21 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

ionpescarul

Citat din: Alex1958 din August 20, 2015, 02:25:50 PM
Salutare Nea Ioane,
M-am intors marti dupa 4 zile, cam cu coada intre picioare de la Obrize.
Apa e calda si la fundul Dunarii- o simteam dupa temperatura plumbilor.
S-ar putea sa vina tulbureala de pe Prut dar vad ca INHGA da cresterea abia pe miercuri.
Mai ies prin septembrie -dupa ce se stabilizeaza situatia.
Fire intinse!

Daca nu vine tulburealaDERANJANTA asa,doar,puțin, nu e problema,să nu se tulbure rau,sunt șanse.sulina a mers bine incepand de la mila 14 in sus,obrizu 1 si 2 sunt mai jos ,crapu a fugit in sus ,din cauza vântului care bate de la mare,baga sărătură.

ionpescarul

Am plecat joi noapte ,vineri dimineata pe la 9 am plecat cu barcuta la vale din zona Partizani ,mai jos ,cred ca mila 27 ,unde e o intinsurra si nu e malul indiguit cu bolovani.Am coborat la 17 ,am nadit cateva locuri si abia am prins 2 ciortani la kg ,pe care i-am aruncat in apa ,seara am nadit din nou ,pe alte locuri ,am renuntat sa mai nadesc pe 2 locuri care agatau ,nadind si pe intinsura la 4m si la prag de 6,7m ,si pe malul drept si pe malul stang,unde e apa mai adanca.Sambata am prins multumitor ,dar am ramas fara boabe pentru nada si nu mai aveam ce pune pe arcuri,Am plecat pe seara la Crisan ,am cumparat un sac de boabe de la pontonul unde acosteaza pasagerul iar de la magazinul din apropiere am cumparat 2 kg de faina si 2 kg de malai(le amestec in proporti egale le umectez ponderat si rezulta o pasta asemanatoare cu TTX-ul de pus pe arc ,dar slab mirositoare.Am urcat inapoi la 17 si am nadit pe inoptate 2 locuri cu cate o galeata si jumatate ,dimineata la 5 jumate am mai nadit cele 2 locuri cu cate 1 kg de boabe fiecare ,cel mai bine am prins pe intinsura ,la 4 m ,intre 6 dimineata si 8 jumate sa prins tot pestele ,apoi ma invadat platica si ciortan la 4,5 sute de grame ,Am curatat pestele si am plecat acasa in deplasament ,barca fiind prea grea.Duminica dimineata am prins chiar in forta ,am avut si sambata si duminica trasaturi duble ( adica in acelasi timp au tras crapi la 2 lansete) nu am scapat nici-un peste in dril ,doar 3 bucati care au taiat firul la scoici ,inainte sa intep.A fost o iesire scurta cu un randament foarte bun ,dar foarte obositoare,am dormit foarte putin,iar la intoarcere ,am oprit si am dormit pe drum ,practic adormeam la volan.In poze pestele din prima zi si a doua zi ,un ac Hayabusa care nu a ratat nimic ,pe seara o vizita pe dunarea veche la niste prieteni si zona unde am pescuit.Agregatul a mers bine,vapoarele treceau la  jumatate de ora,cand a trecut catamaranul si ala de croaziera ,am crezut ca ma duc la fund,dar copaia sta bine pe apa.Sa mers in deplasament ,din cauza cantitati de peste prins si ma gandesc cu grija ,cum va fi ? cind voi veni de la obrize la toamna ,spre iarna cu peste mult mai mult.
Ziua erau 23_24 de grade ,noaptea 16 -18 ,tantari deloc,apa cand am ajuns se vedea la 80cm adancime ,prea limpede ,dupa 2 zile se vedea la 40 cm ,optim .

Alex1958

Felicitari Nea Ioane!
Am o intrebare asa, logistica. Cum te descurci cu pestele prins? Il tii viu si il cureti (sau nu) in ultima zi sa tina pana acasa? Sau ai o "baza" cu frigider pe mal?
Noi ne codim sa schimbam locurile, odata din dificultatea acostarii (barca mare cere ancora in prova sau legatura de vreun pom din mal si una in lateral pentru distantare de mal) dar si datorita necesitatii de a mentine pestele viu pana in ultima zi.
Odata, cand am plecat de la Mila 23 pe Chilia am rezolvat problema punand in apa un juvelnic cu peste pe care l-am recuperat la intoarcere. Am vazut si barci care se misca dintr-un loc intr-altul in deplasament cu juvelnicele sau sacii de crap in apa.
Apropo de vapoare din jumate in jumate de ora - de aia imi place mie Chilia!
Saptamana viitoare stau cuminte dar poate in primul week-end din septembrie o "comit" din nou!
Fire intinse!

ionpescarul

Citat din: Alex1958 din August 26, 2015, 10:46:16 AM
Felicitari Nea Ioane!
Am o intrebare asa, logistica. Cum te descurci cu pestele prins? Il tii viu si il cureti (sau nu) in ultima zi sa tina pana acasa? Sau ai o "baza" cu frigider pe mal?
Noi ne codim sa schimbam locurile, odata din dificultatea acostarii (barca mare cere ancora in prova sau legatura de vreun pom din mal si una in lateral pentru distantare de mal) dar si datorita necesitatii de a mentine pestele viu pana in ultima zi.
Odata, cand am plecat de la Mila 23 pe Chilia am rezolvat problema punand in apa un juvelnic cu peste pe care l-am recuperat la intoarcere. Am vazut si barci care se misca dintr-un loc intr-altul in deplasament cu juvelnicele sau sacii de crap in apa.
Apropo de vapoare din jumate in jumate de ora - de aia imi place mie Chilia!
Saptamana viitoare stau cuminte dar poate in primul week-end din septembrie o "comit" din nou!
Fire intinse!

Seara il bag la sare ,il tai de viu
1.intai il curat de solzi ,
2.apoi separ capul si ii scot urechile .
3.apoi il despic in doua pe lung ,deci rezulta 2 blani de carne separata ,blanile le frec la interior cu o periuta pentru a indeparta toate chiagurile de sange
4. il tin apoi in galeata cu apa inca 20 min
5.apoi iar il frec cu periuta unde apar chiaguri de sange
6. fac o saramura ,cam jumate apa ,jumate sare intru-un vas mare (AM UN BIDON DE LAVABIL DE 30 LITRI )
7.acolo bag pestele .sa fie acoperit de saramura ,pun o greutate deasupra
In felul asta nu am avut nici-o problema ,indifferent cat a fost de cald afara ,a stat  si 10 zile in delta  in bidon pe canicula.
8.cand ajung acasa il scot din saramura  si il pun in alt vas mare unde va curge apa rece de la pompa ,apa la mine la pompa are cam 14 grade curge in vas 10 ,12 ore LA DESARAT ,dupa aia la pungi la congelator(pungi separate pentru prajit cu burti si pungi pentru ciorba cu capatani ,cozi si sira spinari
9. ,dupa 10 ore de stat in vasul cu apa rece ,care e alimentat permanent cu apa proaspata ,carnea nu mai are sare deloc,cand gatesti trebuie sa il sarezi din noi.Sunt mancator de peste de dunare.Toata treaba o fac eu ,chiar daca e si nevasta cu mine in delta,e o lucrare mai speciala si prefer sa o fac singur. 

ionpescarul

Citat din: ionpescarul din August 09, 2015, 09:47:29 PM
Multumesc mult ,a-si vrea  in cabina se se poata sta pe scaun ,ca la masa in bucatarie ,sa nu lovesti cu capul de tavan,de aici rezulta  o cabina mai inalta ,in zona centrala a barci ,in bot va fi mai ascutita,ma gandeam ,daca lungimea totala a barci e de 5m ,ma gandeam, cabina sa fie de 3m si un pic ,sa poti pune si un aragaz o masuta de 40 pe 40 cm.vorba prietenului ,un confort ca in tancheta.
De fapt topicul initial despre modoficarea barci  isi reintra in drepturi depline,el fiind pana acum deturnat de barcuta de glisare.lucrarile le voi incepe in septembrie,placaj cu poliesterica , lista propusa de Vali la inceputul topicului,(probabil suplimentata) se va misca oare lejer cu 10km/ora?

Nu se merita investitia de transformare a iolei  adusa din Olanda .E o vorba ,calul de dar nu se cauta la dinti ,,dar eu a-si mai adauga ,calul de dar te duce departe dupa puterile lui ,pentru ca ai cules,nu ai ales , bag bani degeaba ,eu pescuiesc in sudul deltei ,ii fac cabina ,tot nu gliseaza , pentru deplasari lungi se misca incet  ,abandonez proiectul ,am oprit cateva accesori pe care le voi monta pe alta barca.

Alex1958

Nea Ioane,
Sfatul meu e sa iei o barca SH cu cabina si profil de glisare cat mai spatioasa si usoara.
O echipezi dupa pofta inimii si o lasi la Chilia Veche sau in alta parte in zona, pe peridoc.
Te duci cu masina la ea o bagi in apa si tup la pescuit.
La mine, majoritatea cheltuielilor la o iesire se duc pe benzina dus/intors de la Victoria la Chilia. Bautura si de mancarea le consum si acasa, raman nadele si momeala care oricum nu sunt mare lucru. Taxa catre concesionar .... hm!
Ai parte de o iesire frumoasa, economica dar cam obositoare.... trambalat cu masina pe bac, drumul pana la Chilia etc.
Mai e un aspect: iti trebuie tovaras caci o barca mai mare n-o poti ancora de unul singur (unul trebuie sa stea la legaturi si unul la comanda).
Parea mea!

ionpescarul

Citat din: Alex1958 din Octombrie 12, 2015, 03:07:06 PM
Nea Ioane,
Sfatul meu e sa iei o barca SH cu cabina si profil de glisare cat mai spatioasa si usoara.
O echipezi dupa pofta inimii si o lasi la Chilia Veche sau in alta parte in zona, pe peridoc.
Te duci cu masina la ea o bagi in apa si tup la pescuit.
La mine, majoritatea cheltuielilor la o iesire se duc pe benzina dus/intors de la Victoria la Chilia. Bautura si de mancarea le consum si acasa, raman nadele si momeala care oricum nu sunt mare lucru. Taxa catre concesionar .... hm!
Ai parte de o iesire frumoasa, economica dar cam obositoare.... trambalat cu masina pe bac, drumul pana la Chilia etc.
Mai e un aspect: iti trebuie tovaras caci o barca mai mare n-o poti ancora de unul singur (unul trebuie sa stea la legaturi si unul la comanda).
Parea mea!

Prin zona asta sunt si eu cu gandurile ,sa las barca sau barcile acolo,pana in primavara rezolv problema.
Multumesc de sfat
Sanatate

ionpescarul

Noul cort,cu ajutorul unui bun croitor

mariusm piesenoi111

Super lucrare nea Ioane...
Detalii, preturi?
Cine e bunul croitor?
Multumesc

mariusm piesenoi111

si cel mai important aspect.....e din Bucuresti croitorasul minune?

ionpescarul

Minunea sta la 2 strazi  de mine ,are 73 de ani si e croitor de la 14 ani ,croieste si coase ziua ,orice visezi noaptea ,,inca e angajat la o firma ,dar dupa ora 14 e liber,poate lucra si la el acasa ,are garaj.in cazul meu a adus masina de cusut la mine in garaj langa barca .o lucrare ca la mine ar dura in jur de 10 zile ,la mine a durat o luna si jumate ,pentru ca eu am fost de multe ori plecat.Lucrarea a costat 500 ron ,dar au fost multe detalii ,ferestre fermoare,omul e foarte tipicar,unde e lipsa de idei ,te ajuta cu ale lui.

ionpescarul

Am folosit 2 pereti de la cortul unei rulote care au ramas rataciti acasa  ,folie PVC de 0,3mm transparenta ,niste fermoare , ,cadrul e facut din teava PPR de apa ,mufele din furtun ,efectiv daca exclud folile de cort care le-am avut ,pe maruntisuri am cheltuit maxim 150 ron,cel mai mult a costat manopera.Pentru etansarea cusaturilor am cumparat un spray de etansare corturi si umbrele de la Decathlon ,20 ron/buc.Barca o las la Tulcea ,iar cortul va fi montat permanent pe ea ,ii voi pune o alta prelata deasupra de protectie.

ionpescarul

ionpescarul

Dat nu prea se incarca,zice ca topicul e prea vechi