O barcuța pentru delta

Creat de ionpescarul, Aprilie 16, 2015, 08:08:21 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

scm_ro

Sincer nu imi dau seama din ce ar trebui sa fie cusca aia ca sa nu se indoaie si totusi sa nu opuna rezistenta mare la inaintare.

timberland0910

Citat din: scm_ro din Aprilie 16, 2018, 03:39:55 PM
Sincer nu imi dau seama din ce ar trebui sa fie cusca aia ca sa nu se indoaie si totusi sa nu opuna rezistenta mare la inaintare.

INOX 5 mm ..in cazul meu e barca de deplasament ...deci orice motor i-as pune mai mult de 15 km /h nu ating ...dar si la glisare pierz putin dar nu iti futi concediul pt un ax indoit

ionpescarul

Citat din: teo pes din Aprilie 16, 2018, 01:42:36 PM
Eu mi am facut protectia singur si de 4 ani nu am mai indoit si rupt nimic, nici la elicea cu pas variabil din compozit!,nu mi aduc aminte sa fi agatat ceva , marele avantaj este la mal!! ;)

Dar care este protectia dvs ? acea placa orizontala de la capatul de jos al pintenulu?

timberland0910

Nea Ion , zi-mi te rog ce inaltime ai in cabina , de la banchete pana sus

teo pes

Citat din: ionpescarul din Aprilie 16, 2018, 11:21:28 PM
Dar care este protectia dvs ? acea placa orizontala de la capatul de jos al pintenulu?
Da ! nu este o simpla placa orizontala !, are o parte ce imbraca pintenul iar de acolo pleaca progresiv si se termina in raza dupa pasul elicei.Am studiat ceva vreme cat si cum sa o las de lata pe circumferinta, dar si cat de lunga .
Daca intereseaza pe cineva problema aprofundam, si dam detalii !
Viata i grea !!  Dar trece !!

Alex1958

Nea Ioane,
Orice dispozitiv atasezi de motor are si avantaje si dezavantaje. In principiu, fabricantii de motoare il doteaza pe acesta cu tot ceea ce este rezonabil necesar.
Ghinioane se intampla tot timpul si e foarte greu sa te protejezi total de ele....
Daca intri pe o zona suspecta de obstacole submerse, intri incet, cu motorul la relanti sau chiar la neutru.
Asa cum ai facut mata barcuta nu o misti decat cu motorul si nici nu prea vezi in fata, ceea ce este riscant. Macar o pagaie ti-ar trebui sa ai prin barca.
Fire intinse....!

drmarius

Un amic a pierdut un Yamaha nou de 15cp pe Dunare dupa ce a lovit un bolovan.
De atunci tine motorul intotdeauna fara piedica pusa. Si eu in zone necunoscute ridic piedica.

timberland0910

Citat din: drmarius din Aprilie 17, 2018, 04:45:30 PM
Un amic a pierdut un Yamaha nou de 15cp pe Dunare dupa ce a lovit un bolovan.
De atunci tine motorul intotdeauna fara piedica pusa. Si eu in zone necunoscute ridic piedica.

Interesant ..motorul meu yamaha 2017 nu are piedica ..daca lovesc ceva se rabateaza singur ...am si facut o traversa de stejar sub care se strang menghinele deci nu are cum sari de pe oglinda + ca e legat cu 2 lanturi cu carabine ca masura suplimenrara

ionpescarul

Citat din: teo pes din Aprilie 17, 2018, 02:30:10 PM
Da ! nu este o simpla placa orizontala !, are o parte ce imbraca pintenul iar de acolo pleaca progresiv si se termina in raza dupa pasul elicei.Am studiat ceva vreme cat si cum sa o las de lata pe circumferinta, dar si cat de lunga .
Daca intereseaza pe cineva problema aprofundam, si dam detalii !

Da e interesant ,ceva poze si detali ar fi de folos
Multumesc

drmarius

Citat din: timberland0910 din Aprilie 17, 2018, 06:46:38 PM
Interesant ..motorul meu yamaha 2017 nu are piedica ..daca lovesc ceva se rabateaza singur ...am si facut o traversa de stejar sub care se strang menghinele deci nu are cum sari de pe oglinda + ca e legat cu 2 lanturi cu carabine ca masura suplimenrara

Al meu are piedica pentru a putea fi ridicata cizma din apa. Daca nu este pusa cand dau cu spatele se ridica din apa.

timberland0910

Citat din: drmarius din Aprilie 17, 2018, 09:15:41 PM
Al meu are piedica pentru a putea fi ridicata cizma din apa. Daca nu este pusa cand dau cu spatele se ridica din apa.

am inteles acum ...aia nu e piedica e cuplajut pt mersul cu spatele..pai e normal sa se ridice ...cand cuplezi pe marche arriere   "piedica" de care zici tu blocheaza cizma pt a nu se ridica ...am crezut ca e ceva piedica speciala ...:)

ionpescarul

Citat din: timberland0910 din Aprilie 17, 2018, 12:33:53 PM
Nea Ion , zi-mi te rog ce inaltime ai in cabina , de la banchete pana sus

90 cm de la bancheta in sus

ionpescarul

Citat din: Alex1958 din Aprilie 17, 2018, 03:25:03 PM
Nea Ioane,
Orice dispozitiv atasezi de motor are si avantaje si dezavantaje. In principiu, fabricantii de motoare il doteaza pe acesta cu tot ceea ce este rezonabil necesar.
Ghinioane se intampla tot timpul si e foarte greu sa te protejezi total de ele....
Daca intri pe o zona suspecta de obstacole submerse, intri incet, cu motorul la relanti sau chiar la neutru.
Asa cum ai facut mata barcuta nu o misti decat cu motorul si nici nu prea vezi in fata, ceea ce este riscant. Macar o pagaie ti-ar trebui sa ai prin barca.
Fire intinse....!

Am 2 vasle si suporti pt.ele suporti sunt in spate se vad vaslele in bancheta din fata.Da am intrebat de acel hidrofoil ca pare o prelungire a barci.Vorba lui Dany.Am gasit material duraluminiu de 2mm ,voi face unul de curios.

teo pes

Citat din: ionpescarul din Aprilie 17, 2018, 07:21:37 PM
Da e interesant ,ceva poze si detali ar fi de folos
Multumesc
https://www.google.com/search?q=skeg+guard&safe=strict&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwju3ICylcbaAhXSJSwKHcBXD5MQ_AUICigB&biw=1280&bih=614
deschide pe imagini si vezi ,si alegi , oricum eu iti trimit la ce rezultat satisfacator in compromisuri am ajuns! ;)pe ce motor l ai pune?
Viata i grea !!  Dar trece !!

Intersect

Citat din: teo pes din Aprilie 19, 2018, 01:57:04 PM
https://www.google.com/search?q=skeg+guard&safe=strict&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwju3ICylcbaAhXSJSwKHcBXD5MQ_AUICigB&biw=1280&bih=614
deschide pe imagini si vezi ,si alegi , oricum eu iti trimit la ce rezultat satisfacator in compromisuri am ajuns! ;)pe ce motor l ai pune?

Mi-am luat si eu o protectie de skeg.
Born to fish,forced to work!!!