O barcuța pentru delta

Creat de ionpescarul, Aprilie 16, 2015, 08:08:21 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

ionpescarul

Cand vad iola taiata in curte ,ma vad un mare ciobanel.Deocamdata ramane asa (iola) ,urmand sa ii lipesc partea taiata la loc ,cand ? nu stiu ,singur ?,nu stiu ,sau poate cu ajutorul cuiva ? Iar eu? ,poate mai invat ceva din greseli.Pentru viitor ,nu stiu cand  a-si face'o barca de deplasament din ea ,sa ies cu familia in delta (bineinteles e posibil sa visez iar prosti) ,cert e ca mai am mult  de invatat,sau mai bine sa i-mi vad de ale mele si sa las pe alti mai priceputi sa i-si dea cu parerea si executia.

dany

Sa te poarte pe ape asa cum doresti nea Ioane!O realizare frumoasa a Pictorului.
Ce placaj ai folosit?Ce greutate are?Sa ne auzim cu bine!
Nu ti se potrivea iola.

ionpescarul

Citat din: dany din Mai 03, 2015, 08:08:43 AM
Sa te poarte pe ape asa cum doresti nea Ioane!O realizare frumoasa a Pictorului.
Ce placaj ai folosit?Ce greutate are?Sa ne auzim cu bine!
Nu ti se potrivea iola.
Salut Dany
Placaj de 6mm ,nu am cantarit-o ,dar eu cu baiatul (13ani) o urcam usor in duba ,in jur de 50kg ,cu 3,4m.

momaul

Salut.Felicitari,pana la urma ai luat decizia corecta.Frumoasa barcuta,sa o stapanesti sanatos.Pentru pescuit e super.

iulian_cioclin

Frumoasa barca, sper sa fie ceea ce ti-ai dorit si sa fi multumit de ea, da nu cum am fost eu.

ionpescarul

Citat din: iulian_cioclin din Mai 05, 2015, 03:54:16 AM
Frumoasa barca, sper sa fie ceea ce ti-ai dorit si sa fi multumit de ea, da nu cum am fost eu.
Am citit mesajul tau ,nu pot spune despre barca mea ca are defecte structurale ,deocamdata,trebuie sa mearga pe Dunare cateva zile sa vibreze toata de la micile valuri ,apoi văd un rezultat,pe snagov sa comportat bine , vopseaua de pe banda de tego se pare ca nu adera bine la tego ,oricum portiunea unde e tego o voi placa cu o banda de cauciuc  ,eu am vrut sa fac un test cu mine ,să invat si eu putin ,pot spune ca in cele 3 zile ,fizic ,am lucrat numai eu la barca,bineinteles faceam ce zicea Mihai si eram supravegheat de el ,ASA AM VRUT EU .La sfarsitul saptamani va vedea dunarea ,3 zile pe garla de hoinareala ,saptamana viitoare a-si putea spune  daca o afecteaza vibratile.

ionpescarul

Sa terminat si plimbarea pe Dunare,barca e ok ,atat am vrut ,atat am ,sau am platit pentru cat am.Merge bine pitica ,in oferta lui Mihai ,exista si o chituire a oglinzi (opera vie) am refuzat-o ,buget limitat ,operatie care o voi face eu ,merita din plin pitica sa alunece pe apa ca fulgul.vineri cateva ore,sambata jumatate de zi ,duminica toata ziua si luni pana dupa masa ,aproape 3 zile de plimbare pe apa cu 15 litri de benzina in zona ,Manasoaia ,Țiganu ,Asambei ,Harsova.
https://youtu.be/DM-BTRPExUg

Ciby

Nea Ioane, s-a stapanesti sanatos!
Merge intr-un mare fel!
Nu stiu cum dracu le face Pictoru', da ii iese frate!
O nelamurire am si eu: Tipul cu lanseta de pe mal, pe langa care ai trecut si i-ai retezat firul, iti este prieten? Ca altfel iti ingreuna barca cu carne si murea motorul!!!

byteworks

Pedeapsa pentru pescuit in prohibitie.

ionpescarul

Lansetistul era din tabara noastra,nu se supara ,la lansete am pescuit si eu ,jumate de zi ,ca nu manca ,pescari am intalnit cel putin vreo 15  si cu barci si de la mal,si vreo 2 cu curent in mijlocul zilei ,la plase (lasere lasate o noapte ,se prindea 2 platici) totusi int-o zi din 7 a mancat crapul ,2 insi au prins 2 buc ,8 si 11kg si vreo 4 ciortani ,peste putin ,sacali chiuie si rad noaptea pe insula,ca te apuca frisoanele de frica ,daca nu sti despre ce e vorba?,apa la bai e super.
Pictoru zice ca isi face injecti in vene , cu ce scrie Vali si Fritz si probabil daia iese barcile asa, Eu cred ca triseaza putin ,se injecteaza si cu cate o lingura de ciucas,azuga etc,dar asa sunt toti meseriasi.

ionpescarul

O iesire in delta saptamana trecuta de 4 zile ,singur ,traseul :Nufaru ,coborare pe bratul Sf.Ghe ,pana la Victoria,apoi coborare pe Litcov pana la canalul Caraorman ,,nadit 3 locuri ,deplasare la Crisan si inapoi aproape de ghiolul Macovei ,deplasare in zona pe locurile momite apoi intoarcere pana la Nufaru.Consum total 17 litri.Nu am glisat deloc ,bagajul a depasit limita de 40kg(limita la care barca inca gliseaza) la coborare am mers cu 17-19km/ora , la intoarcere 12-14km/ora.Daca eram baiat istet ? ma duceam in glisare ,daca cumparam boabele de porumb,sarea,malaiul si faina de la Crisan,dar am plecat cu cumparaturile facute la Ploiesti.

ionpescarul

La pitica asta a mea ,daca eu am lucrat la ea ,nivelul de finisare a fost lasat la aprecierea mea ,acuma (mai mult datorita topicului cu barca de 4,3m facuta de modi ,am inceput sa privesc mai detaliat finisarile,nu ca nu ma nemultumea ,ca eu am alte pretenti de la barca,dar si la mine existau la interior zone mai brute) ,asa ca am mai luat-o putin la indreptat la interior.

mariusm piesenoi111

Ati făcut rost de rezervor? Dacă nu atunci am eu unul de oferit  :12litri metalic original Yamaha cu tot cu linia de alimentare și para de amorsare.
Și îl dau gratis ca așa am primit și eu unul la motorul cel nou :)

ionpescarul

Citat din: mariusm piesenoi111 din Iunie 06, 2015, 05:53:53 PM
Ati făcut rost de rezervor? Dacă nu atunci am eu unul de oferit  :12litri metalic original Yamaha cu tot cu linia de alimentare și para de amorsare.
Și îl dau gratis ca așa am primit și eu unul la motorul cel nou :)

Marius, nu am facut rost ,am transformat un bidon de 11 litri in rezervor,i-am dat o gaura si am bagat o teava din inox pana pe fund.Ce sa zic? calul de dar nu se cauta la dinti ,iti multumesc mult.totusi raman la prapaditul de bidon ,pentru ca e semi transparent si e insemnat cu markerul fiecare litru ,asa ca in fiecare moment stiu ce raza de actiune am .Inca o data , iti multumesc mult.

ionpescarul

Dupa polizarea la interior a diferitelor asperitati am facut un chit din rasina cu intaritor  cu faina de grau ,am aplicat chitul cu degetul pe semirotund in unele locuri unde erau mici gauri sau denivelari mai mari .Am  mazgalit cu putina vopsea si sper sa ii ajunga pana la toamna.Poate veti rade ,dar pentru aceste retusari am folosit vopsea alchidrica de 10 ron litrul.Inainte sa plec la ultima iesire in delta si fundul barci a fost vopsit tot cu vopsea alchidrica 10 ron/litrul( o vopsea foarte lucioasa )care deocamdata si-a pastrat caracteristicile.Eu am vopsit-o cu ce am prin garaj ,nu vreau sa bag bani in vopsele scumpe.