recomandari concediu gura portitei

Creat de pilu, Mai 06, 2015, 07:19:07 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

pilu

As dori daca totul merge bine sa merg in concediu la gura portitei ,binenteles doresc sa merg cu barca din dotare.Am auzit tot felul de povesti de la diversi dar nu am reusit sa vorbesc personal cu cineva care chiar a m fost acolo recent. Doresc sa stiu trasee pe unde pot ajunge ,unde las masina ,peridocul, cazari si orice alte detali .Nu vreau sa pescuiesc doar plimbare si relaxare.

renata

Salut Pilu ! de preferat e Jurilofca insa poti incerca  Sarichioi Sabangia  sau chiar Iazurile "cabana calica " care se regaseste si in povestea de pescuit a lui Modi, acolo am copilarit eu si tre sa spun ca nu e o zona promovata insa e o zona prielnica pentru iesit cu barca in orice colt al deltei, din nordul lacului  ai de mers mai mult pina la portita da daca tot te plimbi pai plimbare sa fie si sa nu eziti sa faci o escala pe insula popina  acolo vei gasi ceva din energia copilariei mele si de pe creasta poti lua niste imagini panoramice a lacului , momentan nu stiu cine se mai ocupa de cabana da pot lua informatii cind ajung la Iazurile si te pot pune in legatura cu cineva de la chercana  si poate  cu timpul vom promova si aciasta zona care a fost supraexploatata cu ferme piscicole care s-au inchis acum vrio 15 ani , daca mai sunt cunoscatori de zona le sugerez sa scrie si le multumesc !

mustatza

@pilu
trebuie sa tii cont de consumul motorului,cu un 60cp doi timpi ...............cam costa plimbatul si ar trebui sa alegi trasee de unde sa poti realimenta.
la un simplu calcul 60cpX 0.40gr/cp = 24 litri/ora la turatia si incarcatura maxima.tinand cont ca nu o sa folosesti motorul la wot maximim dar depinde si de incarcatura o sa ai un consum (teoretic) intre 15/18 litri/ora.
mai trebuie sa iei in calcul si faptul ca nu poti merge constant in glisaj - in DD sunt multi aventurieri cu jgheaburi supraincarcate de 3m/1.2m  dotate cu rasnite de 5cp tunate la...........6cp la care trebuie sa fii atent sa nu-i uzi la pampresi -, iesirile si reintrarile in glisaj cresc consumul.
daca lacul razelm este montat de vant(si este mai mereu) o sa creasca considerabil consumul de combustibil.
eu as pleca de la murghiol unde poti lansa usor barca la apa,parcari pt auto cu peridoc sunt destule si la preturi intre 10-15lei/zi si este si un peco pt ambarcatiuni(2 timpi nu face nazuri) + ca traseul este muuuult mai frumos decat pe razelm.

gvincentiu

N-am inteles: jgheaburi, rasnite si pampersi.  >:(
Ganduri bune !

NessyRO

@ gvincentiu
Îți explic eu: se referă la cei care merg în Deltă pentru a se bucura ca fraierii de frumusețea locului și de liniște în loc să-și etaleze, în viteză maximă, minunățiile-de-motoare-care-costă-cât-un-rinichi-de-sărăcan, niște șicane mobile dom'le, care mai respectă și Legea pe deasupra! Ori la nemțălăii veniți cu caiacele taman de la Viena care habar nu au, teutoni fiind, de bravura nipono-geto-dacă! Ori la bătrânii lipoveni care își cară lemne din baltă, la rame - auzi, nici măcar un Veterok nu au!
Îmi cer scuze, dacă am înțeles greșit și pentru că sunt off-topic, dar de prea multe ori am luat apă în barcă, am fost udat până la piele și aproape răsturnat de "glisori" pe canale cu restricții de viteză.
Subsemnez,
POSESOR DE COPAIE DORNIC DE NORMALITATE
Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world. - A. Einstein

pilu

Cineva imi spunea sa merg pana la jurilovca cu masina si de acolo cu barca la gura portitei... Doresc sa aflu detalii si despre locurile  de cazare ,eventuale  feedback -uri .

Vali

Salut Pilu, eu in locul tau as alege alta destinatie de vacanta. Nu e vorba ca nu e frumos la Portita, dar barca ta (si implicit armatorul) se simte mai bine pe apele pentru care a fost conceputa. Deci in cazul nostru Delta e mai potrivita.

Complexul Razelm Sinoe e format din lacuri mari, iar vremea e foarte schimbatoare si vantoasa. Iar un open normal (strict in opinia mea) nu e o barca potrivita pentru zona respectiva. Bineinteles ca poti parcurge orice distanta in complex cand vremea e buna, dar daca la intoarcerea de la Portita incepe o vijelie din nord, toate valurile Razelmului le vei primi din travers tribord, ceea ce nu e deloc bine pentru un open deschis.

Parerea mea deci e sa-ti faci un traseu in Delta. Mai ales acum, fiind prohibitie, e mult mai aerisit vizavi de circulatia barcilor. Din toate partile esti inconjurat de vegetatia care tocmai s-a trezit la viata, ai locuri multe unde poti acosta, plus ca ai mult mai multe alternative decat Jurilovca - Portita. Daca vrei sa vezi si marea, ia-o pe bratul Sf. Gheorghe, fiindca ai multe de vazut pana ajungi la mare.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Moshu

Off topic, cu scuzele de rigoare:
- Nessy - ai un + de la mine pentru post
- mustatza - DD e pentru toti, aventurieri sa nu, cum la fel ar trebui sa fie respectarea legilor in vigoare... Apropos, ai idee cati stiu care sunt traseele turistice pe care se poate circula cu ambarcatiunile de agrement cu motor si, mai mult, cati le respecta?

On topic:
- variantele propuse de Renata sunt OK ca si puncte de plecare pentru Gura Portitei;
- sugestia lui Vali este excelenta daca nu e musai Gura Portitei;
- o alta varianta: cazare (daca e cazul), parcare auto si loc/rampa de lansare a barcii la apa la Casa Pescarilor din Lunca. Traseul de la Lunca la Gura Portitei este cel mai lung (ai de traversat Golovita de la W La E) insa ai nenumarate posibilitati de a te adaposti in caz de vreme rea plus ca poti naviga aproape de maluri / stuf, admirand peisajele. Adica ai ce vedea si explora daca iti doresti asta.

N.B. fiind aventurier din fire, dar si perceput asa de unii..., numai anul trecut am facut traseul respectiv de 2 ori cu Babutza (cu 2.5 cp), prima data chiar pe un vant tare dinspre W ...
I'll never ask for forgiveness, my sins are all I have ...

Vali

Singura rugaminte la colegii forumisti este sa nu intram pe acest topic intr-o polemica nepotrivita. Subiectul e important, dar e preferabil de discutat intr-o arie separata.
Pe de alta parte, poate exprimarea colegului mustatza nu a fost cea mai fericita, dar cunoscandu-l pot spune ca e la fel de pasionat ca oricare dintre noi de plimbarile linistite la vasle sau motor mic.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

x_petrolist

Gura Portitei este un loc superb dar aglomerat in timpul verii. Este zona concesionata. Oferte de cazare la complexul Eden sint: casuta 3 stele pretul in 2013 120 RON/noapte (2 persone), casute simple pe plaje, in 2013 30 RON/ noapte (2 personae) sau loc de cort in incinta complexului 10 RON / zi; ultimele doua cu acces la grupul sanitar comun. Pentru haiduci exista o zona libera de corturi pe partea sudica a complexului. In 2013 au incercat sa adauge la nota de plata si costul trasportului cu pasagerul Jurilovca - GP desi venisem cu barcile proprii. Am negociat si pina la urma am platit 10 Ron / zi taxa de cheiaj care in anii precedenti a fost oferit liber.
Alimentele trebuie aduse sau cumparate de la restaurant / bar (atentie, un sejur prelungit poate deveni chiar scump). Preturile la restaurant sint relativ ridicate dar mincarea si serviciul sint bune, ambianta este placuta si decorul ales cu gust.
Vapoarele care transporta turistii pleaca din portul Jurilovca. Acolo am lasat masinile ori in incinta portuara pazita ori in fata caselor prietenilor din zona.   
Cele 6 mm dintre Jurilovca-GP pot fi strabatute cu usurinta in conditii meteo favorabile.

Alex1958

Salut,
Am batut Gura Portitei pana in 2007, vreo trei-patru ani la rand.
Comfortul s-a degradat cu timpul.
Preturile sunt prohibitive, exista un singur ofertant, daca nu iti iei provizii la tine te vei simti jumulit!
In zona, stanga- dreapta sunt zone strict protejate Periteasca-Leahova si Grindul Lupilor deci la plimbari...o iei mai pe departe.
Lacul Razelm este deosebit de periculos cand bate vantul (mai ales Nordul) si vantul bate mai tot timpul...
Altfel locul este incantator- pacat ca este locuit!
Spune-ne ce cauti si poate iti facem niste recomandari alternative.
Bafta!

pilu

multumesc tuturor care au postat ,am citit si un ghid , mi se pare destul de ciudat "nu ai voie sa mananci in camera" ."nu ai voie sa aduci bauturi.." si multe alte nu-uri . incep sa ma mai gandesc daca vreau sa ajung acolo.

pelicanul

@ pilu
Normal ca nu ai voie sa aduci bauturi si sa maninci in camera! :) Trebuie sa le cumperi de la ei, la pret dublu! :)

pilu

nu e vorba numai de bani , dar de exemplu pe langa bere poate am chef sa beau o tuica veche buna de prune(nu beau altfel de tarie) care sigur nu o gasesc la ei ,poate dimineata vreau o pastrama uscata si afumata de casa nu porcari de salamuri sau stiu eu ce .... nu sunt pretentios dar vreau daca tot merg in concediu sa ma simt bine sa maninc  sa beau si sa fac ce imi place .

solpet

Citat din: pilu din Mai 11, 2015, 06:38:25 PM
mi se pare destul de ciudat "nu ai voie sa mananci in camera" ."nu ai voie sa aduci bauturi.." si multe alte nu-uri . incep sa ma mai gandesc daca vreau sa ajung acolo.

Incearca sa accesezi  un "club de fitze" de  la Bucuresti sau orice alt  oras mai maricel din Romania
cu bautura alcoolica (sau "ne") si cu sarmalutzele de casa,
aduse de tine intr-o traista....

Zau ca merita, platesti un pahar de apa, da`te distrezi de minune ! :-)

Experienta va fi edificatore, 
poate si catalitica
pt decizia de a vizita GP ori ba?

Vorba englezului:
TAKE IT OR LEAVE IT !