Montarea sondei pe oglinda barcii, Ajutor!

Creat de alexandru, Iunie 29, 2015, 08:02:41 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

alexandru

Am achizitionat de curand un sonar Garmin echo 201 si as vrea sa il montez pe barca insa nu am gasit pe net nimic concret in legatura cu montarea sondei (distanta fata de motor , etc) Am observat ca marea majoritate le moneaza pe un suport (nu prefera sa dea gauri in barca) . Ce ma sfatuiti, sa dau gauri in oglinda si sa prind sonda fixa sau sa o montez pe un suport? Daca o montez fixa imi puteti spune si mie care-s dimensiunile la care se monteaza? Mentionez ca barca pe care vreau sa montez sonarul este un black sea fishing 510!

malasorte

Parerea mea este ca e mai bine pe un suport!eviti multe riscuri gen agataturi peste care poti trece si pot sa-ti agate sonda sau iarba care se poate depune pe ea plus eviti furtul acesteia.iti poti confectiona un suport din inox cu o menghina care se prinde pe marginea barcii.eu personal asa il am.

cristizz

dany

Cum a spus si malasorte,o menghina de care atasezi o tija la capatul careia prinzi sonda.E bine sa pui pe tija o piulita la jumatatea inaltimii[sa zicem]in care infiletezi un surub ca ala de la menghina cu varful protejat de cauciuc pe care il strangi sa preseze pe oglinda.In felul asta ve-i avea doua puncte de sprijin,unul la menghina si unul mai jos .In felul asta se v-a strange f. bine pe oglinda.Distanta de la sonda la elice sa fie min.40cm,sa fie orizontala cu linia de plutire mai jos de fundul barcii cu 1 -2 cm,sa nu fie in dreptul unei redane longitudinale[acolo s-ar putea sa fie ceva turbulente-dupa instructiunile de la lowrance-ul meu de pe dvd-ul de prezentare]
Uita-te la topicul''barca mea papuc''semnat Dany si vezi cum l-am montat[parca acolo am postat]
Ai grija ca surubul de strangere de la sonda sa-i permita sondei sa se ridice in caz ca iei un obstacol mai dur.Ai grija cand tragi la mal si la buruieni care daca le iei dupa sonda i-ti da semnale false.salutari

ziuamarinei

Sau cea mai simpla metoda in interiorul barcii, cu silicon dureaza cel mult 10 min. Dupa doi suporti de sonda rupti am montat sonda in basul pupa. Cred ca e cea mai sigura metoda. Da o cautare pe youtube cu " transducer mount inside hull boat".

teo pes

E o varianta comoda si in barca , dar sunt ceva conditii de respectat si inclusiv recomandarile producatorului, e posibil sa scazi performanta emisiii  sau a receptiei semnalului si mai ales sa devina deranjant pt anumite specii de pesti .
Eu am ales varianta mobila si detasabila !:
Viata i grea !!  Dar trece !!

alexandru

Multumesc mult pentru sfaturi! O sa fac cum ziceti voi , am cautat pe net si am gasit suport pentru sonda! problema sta in felul urmator  , este in 2 variante unul care are lungimea reglabila intre 30-60 si altul cu lungimea reglabila intre 60-85 ! Am masurat si lungimea oglinzii si este de 58 cm am sa atasez si o poza cu locul unde vreau sa montez cat si link-urile cu suportii! pe care din cele 2 variante spuneti sa le aleg? http://www.totalfishing.ro/suport-barca-sonar-jaxon-tele-3060cm-p-4924.html (cel de 30-60)  http://www.totalfishing.ro/suport-barca-sonar-jaxon-tele-6085cm-p-27806.html     
cel de 60-85 !

Alex1958

De la sursa vezi un con spre fundul apei. Iti trebuie sa cobore sonda sub nivelul chilei ca sa folosesti cat mai eficient sonarul. Ia-o pe aia de 60-85 si pune sonda cat mai la fata chilei ca sa nu fie agatata accidental. Daca ai side image pune-o spre centrul barcii caci iti vede motorul si obtureaza imaginea.
Dupa ce o folosesti scoate-o. Atentie sa n-o uiti pe la barca peste noapte ca face picioare....
Fire intinse!   

kimi

Eu am montat pe pana oglinzii cu 2 suruburi de inox o bara gen U , cred ca se foloseste la montat sigurante electrice automate ( http://www.electrice1.ro/image/cache/data/elemente-de-conectica/mr15x5,5-400x400.jpg ) , am gasit o chestie care culiseaza pe ea si care poate fi oprita in pozitia dorita prin strangerea unui surub fluture iar pe aceasta am montat sonda .In mers sau cand barca sta legata la cheu ridic sonda deasupra iar cand am nevoie o cobor ( am pe bara U un opritor care o blocheaza cu linia ei mediana la pct cel mai de jos al barcii .
Cand am posibilitatea revin cu imagini .

danidan

Eu am montat sonda pe oglinda barcii ceea ce s-a dovedit ptr pescuitul la clonc o alegere nereusita.  Eu stau la volan, iar betele trebuie sa fie cat mai aproape de sonda, daca mai este inca un pescar cu tine in barca este un chin, asa ca am incropit un suport ptr laterala barcii astfel incat betele stau orientate f bine si am acces total. La fel se intampla si cu a doua persoana care pescuieste. Am sa revin cu cateva fotografii.

iulian_cioclin

Depinde ce urmaresti tu de la un sonar.

Daca vrei doar sa il folosesti pt pescuit sa scanezi la viteza mica, e ok si un suport detasabil (dpmdv te complici mult)

Daca vrei sa facilitezi de tot ce iti ofera un sonar, si sa citesti inclusiv in glisare (astfel poti evita multe neplaceri  si totodata poti sa gasesti gropi/praguri, stii  mereu ce este sub tine) este sa lipesti pe oglinda barcii o bucata de textolit, pe care vei prinde sonda cu suruburi (avantaj ca nu gauresti barca, iar daca vrei sa muti sonda o faci fara sa deteriorezi barca)
Sonda se monteaza OBLIGATORIU in linie cu chila barcii. Daca o pui prea sus iese din apa in glisaj si nu mai citeteste, daca o pui prea jos se formeza o bula de aer sub sonda (vezi in filmuletul atasat la minutul 0.56) si iarasi nu mai citeste.

https://www.youtube.com/watch?v=3ndECRNnCk4

Iti atasez si o poza cu sonda pe barca mea, eu citesc pe Down imaging inclusiv la 40 km/ora

teo pes

Citat din: iulian_cioclin din Iulie 07, 2018, 06:19:17 PM
Depinde ce urmaresti tu de la un sonar.

Daca vrei doar sa il folosesti pt pescuit sa scanezi la viteza mica, e ok si un suport detasabil (dpmdv te complici mult)

Daca vrei sa facilitezi de tot ce iti ofera un sonar, si sa citesti inclusiv in glisare (astfel poti evita multe neplaceri  si totodata poti sa gasesti gropi/praguri, stii  mereu ce este sub tine) este sa lipesti pe oglinda barcii o bucata de textolit, pe care vei prinde sonda cu suruburi (avantaj ca nu gauresti barca, iar daca vrei sa muti sonda o faci fara sa deteriorezi barca)
Sonda se monteaza OBLIGATORIU in linie cu chila barcii. Daca o pui prea sus iese din apa in glisaj si nu mai citeteste, daca o pui prea jos se formeza o bula de aer sub sonda (vezi in filmuletul atasat la minutul 0.56) si iarasi nu mai citeste.

https://www.youtube.com/watch?v=3ndECRNnCk4

Iti atasez si o poza cu sonda pe barca mea, eu citesc pe Down imaging inclusiv la 40 km/ora

Atentie ! TEXTOLITUL nu se lipeste ! si daca o face zboara repede ! STICLOTEXUL da !
Viata i grea !!  Dar trece !!