Starea vremii si pescuitul

Creat de dany, Noiembrie 08, 2016, 03:16:11 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

dany

Am deschis acest subiect caci la momentul asta sunt DISPERAT!!!
Toamna asta si-a pus in gand sa ne faca figura.De fapt toamna aproape s-a dus si ne lasa cu barcile pe uscat sau in marine dupa caz.Am avut cateva iesiri cu barca din care jumatate mi le-a stricat nenorocita asta de ploaie.Vant ca la balamuc,ape tulburi....cel putin in bazinul bistritei si al siretului.Stiu ca siretul le-a facut ''bucurii''si celor din aval de varsarea lui in dunare ....la greu inca.. >:(
Prognozele meteo,daca sunt valabile de pe o zi pe alta esti fericit.Nu mai am baza in nici o prognoza,un site cu vremea ,ceva.....Nici ''busu''nu poate sa faca nimic ::)-asta ar fi culmea.Sunt ofticat tare.Stiuca cea de toate zilele da-ne noua doamne,si ne duce norii departe......asta ca sa-l parafrazez pe Rusu,concurentul de la ''ai umor''---si nu ne aduce noua ploaie si vant si fa odata sa se lase buruiana la fund...etc..
Lingurile mele stau prea mult in cutie.Ave-ti vreo idee?Mai dam la blinchereala anu'asta?

iulian_cioclin

Dany, ce pot sa spun.... Sunt in aceasi situatie ca tine. Siretul e tulbure de mai bine de o luna. De 2 saptamani nu s-a mai limpezit deloc. Cat despre vreme... duminica ce tocmai a trecut anunta pe accuweather vant de 24/cu rafale de 30 . M-am abitionat si am iesit pe Siret (dar fara barca, ca na... ce sa fac pe 24/km/h) si ce sa vezi? Sascutul lacrima fara nici o adiere de vant. Imi venea sa mor, stateam ca fraierul la mal, oricum era tulbure, dar macar trageam nadejde ca din barca il gasesc altel cu sonarul.
Buuun. Ma duc acasa ma uit pe accweather pt ziua de luni pe  Sascut vant la fel, vreo 20 km. Am zis: gata nu ma mai iau dupa astia, ma duc fie ce o fi. Ajung pe baraj, lacul iarasi lacrima. Umflu barca in disperare o pun pe apa si dai dupa el. Dupa nici 10 min, cand a inceput un vant din N am zis ca nu mai ajung la mal.
In concluzie pescuitul din zona noastra este praf, nu stiu daca mai apucam anul asta ceva peste. Cat despre cei de la accuweather parca nu prea o mai potrivesc cand vine vorba de vant. Trist!

Sosoktm

"necazul" asta se intinde peste tot, stau cu arma la picior daca sa imi iau viteza spre delta (ma dau la apa vineri dimi la murighiol) pentru 3-4 zile de pescuiala. Ca si observatii anterioare, daca prognoza este oarecum constanta pentru cateva zile (gen 3-4 zile de vant sau ploaie) , atunci e vorba despre un front atmosferic iar necunoscuta ramane cand ajunge/pleaca. Ce-i drept, nu prea a fost prietenoasa toamna asta cu weekenduri bune pentru pescari :(
Planui inca o delta exclusiv pe salau pe 1-5 decembrie, sper sa nu isi bata joc barbosul de mine....

bradutzu

Iesim in Decembrie cand vom avea 20 grade si soare
La mine dpdv al pescuitului a fost un an sacrificat cu cateva satisfactii la crap. In rest ......... nu am iesit.
Vedem ce va fi la anul......
Sa auzim numai de bine!

Alex1958

Salut colegi de suferinta care suntem!
Tot anul asta 2016 a fost nenorocit din punct de vedere al vremii pentru pescarii de Dunare si Delta! Incepand dinainte de prohibitie cand scadea apa ca la nebuni, continuand dupa prohibitie cand Siretul nu ne-a lasat sa profitam de deschiderea de sezon pe frontiere si apoi toate tulburarile ce au urmat cand iti era lumea mai draga.
Dar acum, la sfarsit de toamna parca se exagereaza! Si in special in week-end-uri!
Si eu astept cu arma la picior sa mai fac o iesire la buturugi la crap si eventual salau la viu. Ba ploua, ba bate vantul, ba amandoua si mai ales e tulbure!
Iar p'acolo pe unde nu e tulbure (vorbesc de delta!) rapoartele de la fata locului zic ca nu trage neam!
Si eu care credeam ca cel mai greu lucru la pescuit este sa-ti convingi consoarta sa te lase sa-ti vezi de damblaua ta. Acum am aprobarile necesare dar nu pot sa le valorific. Si plang pe umerii vostri p'aici!
Ca sa dam si informatii nu numai lamentari eu folosesc, in afara de accuweather, site-urile:
https://www.wunderground.com/q/zmw:00000.6.15336
si terifiantul:
http://meteox.com/forecastloop.aspx?type=1
Fire intinse!

Sosoktm

deoarece prognoza s-a indulcit suficient (ma refer in special la vant) , imi iau inima in dinti, la noapte la 2 invart roata! Acum o saptamana dunarea era nefiresc de limpede iar la salau eu nu am remarcat o diferenta notabila cand apa e mai murdara sau mai curata. Nu vorbim aici de perioadele in care curge namol, ca atunci nu as iesi decat pentru somn :)

pava

Am iesit astazi aproape de casa la Galati . Dunarea este foarte tulbure  fata de ieri  :-[. Cel putin 1 saptamana cred ca va fi asa  :(
Nu stiu cum e  in amonte de Galati .

peb5

Eu mai folosesc site-ul:
http://www.westwind.ch/?page=gfs3
Are animatii pentru primele 5 zile (se apasa casuta "All") sau pentru urmatoarele 5 zile (All+).
Acest site ofera informatii pentru temperaturi, precipitatii, vant, nori ...
Dupa ce se intra in una din pagini, deplasarea se face din 6 in 6 ore cu cele doua sageti de sus (<1 , 1>) iar in josul paginii afiseaza data si ora.

dany

Multumesc baieti!!! Iata ca dupa deschiderea acestui topic am mai aflat cateva surse de starea vremii.Habar nu aveam de ele. Si unele sunt la prima vedere destul de aranjate. ;)