Cap Compas Vest, Genova - Cannes

Creat de deltasub, Iulie 09, 2015, 10:18:32 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

deltasub

Pana in Sanremo avem vant favorabil si navigam de placere. Apoi dintr-o data si-a schimbat directia si a inceput sa sufle cu putere. Imediat au aparut berbecii si cum eram in dreptul portului, am intrat pana se mai linisteste marea. Portul Sanremo are doua parti. Partea din dreapta este Marina Portosole iar partea stanga e port pescaresc. Noi am intrat in partea stanga si ne-am legat la cheu chiar la intrare.
Dupa vreo doua ore au venit carabinierii si ne-au recomandat sa intram in portul pescaresc unde este o dana pentru barci in tranzit si pentru trei zile poti sa stai gratis. Ne mutam acolo, vizitam orasul iar a doua zi dimineata cumparam peste proaspat de la pescari.Ne imprietenim cu un scotian care impreuna cu sotia faceau navigatie de trei ani, urmand sa ajunga si in Marea Neagra

deltasub

Din nou la drum pana la insula Galinara unde ancoram si stam si peste noapte

deltasub

Pentru a diminua ruliu barcii am folosit o ancora plutitoare legata de ghiu.

deltasub

Noaptea vantul a inceput sa sufle cu putere spre insula,barca apropiindu-se aproape de tarm, asa ca pentru a nu face alta manevra am stat treaz partea a doua a noptii ascultand radio Romania.
Dimineata ridic ancora si plec la vele directia Genova, vantul bate dinspre mal iar marea linistita.
Dupa amiaza intram in port, spalam barca si plecam spre casa

deltasub

Pentru navigatie am folosit o tableta pe care era instalat  EUROPE HD  de la NAVIONICS, iar pentru meteo:
https://www.windyty.com/
http://maritima.meteoconsult.es/meteo-marina/prevision-meteo-marine.php
Si cum eram satui de caldura, a doua zi am mers la munte la cota 2300m ca sa ne racorim.

gadiel

Superba calatoria , eu sunt in Espana acum in vacanta pe costa brava , vad barcile iesind din port si visez la o astfel de calatorie.

deltasub

Nu rata Empuriabrava, e un fel de Venetia moderna

gadiel

Stiu , am inchiriat o barcuta si am facut un tur pe canale , merita experienta.

mariusm piesenoi111

Citat din: deltasub din Iulie 11, 2015, 07:35:18 AM
Cu trei persoane la bord, din care doua sunt de sex feminin, e ceva inghesuiala. Multe haine, fructe, iar pentru bere si vin a trebuit sa gasesc spatiu in santina, oricum era mai rece acolo. Cabina pupa e transformabila in dormitor, lasand masa in jos. Se poate dormi comod si patru persoane. In cabina e inaltime de 1,75m si se poate sta in picioare. Cu setca nu am mai incercat, si am pus-o seara tarziu sa nu ma vada nimeni. Anii trecuti prindeam destul peste cu o mica napatca in care puneam paine si urmaream pesti cand intrau in ea o ridicam. Ca viteza cand mergeam la motor, nu acceleram mai mult de 4 noduri pentru ca aveam si o lanseta la traina. La vele, depindea de vant, barca merge lejer cu 5-6 noduri la vant travers.

Superba calatoria si descrierea.Am ajuns si eu de cateva ori prin zonele alea dar numai terestru si de fiecare data am visat cu ochii deschisi ceea ce faci tu.
Nu pot sa nu remarc iconita cu Sfantul Nicolae.....asa cum trebuie sa aiba orice barca pe mare :)

GionyGl

Frumoasa si tentanta calarorie! La mai multe!

Florio

Citat din: deltasub din Iulie 11, 2015, 07:50:08 AM
Pana in Sanremo avem vant favorabil si navigam de placere. Apoi dintr-o data si-a schimbat directia si a inceput sa sufle cu putere. Imediat au aparut berbecii si cum eram in dreptul portului, am intrat pana se mai linisteste marea. Portul Sanremo are doua parti. Partea din dreapta este Marina Portosole iar partea stanga e port pescaresc. Noi am intrat in partea stanga si ne-am legat la cheu chiar la intrare.
Dupa vreo doua ore au venit carabinierii si ne-au recomandat sa intram in portul pescaresc unde este o dana pentru barci in tranzit si pentru trei zile poti sa stai gratis. Ne mutam acolo, vizitam orasul iar a doua zi dimineata cumparam peste proaspat de la pescari.Ne imprietenim cu un scotian care impreuna cu sotia faceau navigatie de trei ani, urmand sa ajunga si in Marea Neagra

Sunt bune informatiile. Nu cred sa ajung prea repede in acele zone, dar nu se stie niciodata :) .

Florio

Citat din: deltasub din Iulie 11, 2015, 07:55:45 AM
Din nou la drum pana la insula Galinara unde ancoram si stam si peste noapte

Pare deosebit de spatioasa barcuta.
Iar masa din cockpit poate sustine o cumetrie intreaga ! :)
Foarte frumoase poze, cat sa faca pofta de calatorie oricui le vede.

Florio

Citat din: deltasub din Iulie 11, 2015, 08:02:53 AM
Pentru a diminua ruliu barcii am folosit o ancora plutitoare legata de ghiu.

Iar ghiul prins intr-un bord.
Chiar atat de puternic se resimteau valurile? Eu am avut asemenea senzatii doar in marinele neprotejate la unul dintre punctele cardinale. Cand intrau valuri pe acolo, ricosau din cheuri si veneau apoi din toate partile.
Ar fi interesant de stiut daca metoda ancorei de furtuna a avut eficacitate.

home made

portul Menton Garavan,in fundal fosta granita franco-italiana "ocupata" de cind nu mai exista granita, de rulote cu pensionari din toata lumea.pe granita se serveste ce-a mai buna cafea din zona,zice lumea !

home made

Villefranche,golful este bine protejat ,se poate stationa la ancora FARA taxe,merita de retinut.Este bine sa aveti ceva adaos la lantul de ancora,adincimi relativ mari.Multe barci sint lasate la ancora peste iarna.