Problema MOTOR YAMAHA 5cp

Creat de Cipanu, August 24, 2015, 07:04:39 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Cipanu

Buna ziua la sfatul Domnului Vali am decis sa expun problema motorului meu pe forum ,problema nu este una grava dar una deranjanta pentru mine ,asa cum am spus am cumparat in primavara acestui an  o yamaha de 5 cp din din 2014 si am constat ,de fapt un prieten a constat,ca motorul nu poate sta fix ,adica nu poate fi intepenita cizma,chiar daca am strans acel surub la maxim el tot se misca .Nu cred ca am explicat foarte bine problema dar sper ca m am facut inteles.

ziuamarinei

E o problema minora, ai doua variante de rezolvare.
1. Cauti un surub cu pas identic si diametrul ca si al originalului dar mai lung. Surubul tau a sapat un canal in zona de contact.
2. La magazinele gen Praktiker Dedeman gasesti o cordelina elastica, iei o bucata, legi capetele de borduri, o tensionezi putin si faci o bucla prin echea motorului si gata.
Punctul doi l-am folosit pe apa cu succes, am zis ca e provizorie pana ajung acasa sa remediez buba, dar a mers vreo trei ani. ;D

Cipanu

Multumesc dar din pacate sunt perfectionist din fire si as dori sa il fac ca din fabrica.Stima.Ps...unde pot sa cumpar un surub original Yamaha.

mariusm piesenoi111

Poate sunt eu nebun dar cred ca surubul ala nu este pentru a intepenii beton cizma ci pentru a usura/ingreuna manuirea lui pentru a putea oarecum seta o anumita pozitie in mars dar nu definitiv, pozitie ce poate fi schimbata in caz de nevoie fara a desuruba de fiecare data surubul.

Spinoza

Citat din: Cipanu din August 24, 2015, 11:26:34 AM
Multumesc dar din pacate sunt perfectionist din fire si as dori sa il fac ca din fabrica.Stima.Ps...unde pot sa cumpar un surub original Yamaha.
Daca esti din Bucuresti, gasesti reprezentanta Yamaha in Sos. Odai, nr. 307-309 (soseaua de centura, in apropierea pasajului Otopeni), dar nu te-as sfatui sa mergi acolo.
Mie mi-au cerut pentru cablul de soc de la la un Yamaha F4AMH S - 200 de lei.
Aceeasi piesa am luat-o de la MOTOAREBARCA (http://motoarebarci.ro/) cu 55 de lei.
"Curata ograda ta, bucura-te de curatenie si lasa gunoiul vecinului acolo unde vecinul insusi l-a pus."
Nicolae Steinhardt

ziuamarinei

Citat din: mariusm piesenoi111 din August 24, 2015, 04:39:27 PM
Poate sunt eu nebun dar cred ca surubul ala nu este pentru a intepenii beton cizma ci pentru a usura/ingreuna manuirea lui pentru a putea oarecum seta o anumita pozitie in mars dar nu definitiv, pozitie ce poate fi schimbata in caz de nevoie fara a desuruba de fiecare data surubul.
Corect, si cum deja a sapat un canal in zona de contact degeaba il inlocuiesti cu unul identic. Logic e sa-l inlocuiesti cu unul mai lung.

Cipanu

Sunt din Galati si da ai dreptate surubul nu este pentru a intepeni motorul dar la mine nici macar nu ii opune nici un fel de rezistenta .

mariusm piesenoi111

Atunci.....oricât ai fi de perfecționist trebuie sa îl inlocuiesti cu unul mai lung.Fetele știu de ce :)
P.S.: dacă vrei un sfat cu adevărat autorizat suna la service-ul din Odăii și cere cu nea Tase.
El e tata lor.
Al Yamaha - lor! 

Spinoza

Uite, ca tot vorbim de ei:
- Nea Tase mi-a cerut 100 de lei doar ca sa-mi schimbe cablul de soc si termen de manopra 2 zile, pe cata vreme Cezar, de la Marine Shop, a facut-o in nici jumatate de ora, plus ca mi-a reglat admisia, totul in 60 de lei.
Vezi, abia cand ma lovesc de treburi d-astea inteleg pe deplin utilitatea schimbului de informatii de pe forumuri...
"Curata ograda ta, bucura-te de curatenie si lasa gunoiul vecinului acolo unde vecinul insusi l-a pus."
Nicolae Steinhardt

teo pes

Deci dupa spusele voastre ,,a facut canal" inseamna ca fabricantul a ajuns la concluzia ca surubul sa stranga direct pe ax?!!!! ??? ma mir , si nici nu am mai intalnit (nici macar la motoarele rusesti )
sigur acolo surubul strangea o patina semirotunda  ce tensiona axul , daca s-a strans surubul excesiv patina s-a spart si surubul nu mai ajunge la ax ! dupa montare si spalare sigur trebuie sa apara resturile patinei (asta daca nu a mai fost desfacut ) , se poate ,,produce " o alta patina din tabla de aluminiu , iar problema surubului apare cat de cat numai daca nu este filetat in metric !
Oricum la acel surub se umbla destul de rar si este numai o ,,frana " nu petntru pozitionare fixa .
Viata i grea !!  Dar trece !!

Betto

Pentru Yamaha nu sunt un fan sau un cunascator detaliat. Anticipez ca nu aveti o carte tehnica a motorului. Anticipez deasemenea ca piesa (surubul) nu sa schimbat an de an in fiecare an, deci trebuie sa fie potriviri si la aceste motoare. Deasemenea anticipez ca nu poate fi vina numai a surubului. Eu pentru Suzuki mi-am gasit orice detaliu.
Cel mai sigur si cel mai bine este sa ai sau sa gasesti codul piesei (sau pieselor) ce urmeaza a fi inlocuite; de exemplu: "BOLT, WITH WASHER  90119-06013-00", abia apoi cautat pe net, pe saiturile de specialitate piesa, piesele respective. Daca e ceva simplu se poate inlocui cu diverse variante, la cotele si material asemanator.
Dau si de exemplu doua site-uri:

http://partsfinder.onlinemicrofiche.com/yamahagenuineparts/showmodel.asp?Type=13&make=yamahaob&a=183&b=19&c=0&d=2003%20130TXRB%20BRACKET%202

http://www.boats.net/parts/search/Yamaha/Outboard/2005/F6MLHD/BRACKET%202/parts.html

Cipanu

Multumesc mult pentru sfaturi ,cred ca in iarna o sa il duc la revizie si rezolvam si problema asta .STIMA

Cipanu

M-am uitat astazi la surub  si problema nu ar fi lungimea ci diametrul ....pare ros excesiv ,poate cineva sa imi spuna de unde pot comanda unul nou.Stima

Spinoza

Fa ca mine:
- Cauta in schema codul piesei si comanda-l aici - http://motoarebarci.ro/
sau trimite-i mesaj privat userului - http://forum.capcompas.ro/index.php?action=profile;u=20119
Nicolae Steinhardt