''SEVEN''

Creat de dany, Septembrie 28, 2015, 08:19:01 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

NessyRO

Pentru grundul EPOXIDIC de la EMEX, am găsit pe undeva că proporția este 1000:200, gravimetric. Așa am și folosit. Intervalele de timp sunt ok dar aș lăsa vreo 5 ore înainte de primul strat de vopsea (asta în cazul în care ai nevoie să corectezi prin șlefuire eventualele picături). Obligatoriu degresează suprafața după orice șlefuire. La vopseaua pentru yahturi, am folosit proporția de 1000:140. Spor la treabă! P.S. Nu uita de mască cu filtru de vapori!
Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world. - A. Einstein

dany

Multumesc Nessy!Asa am sa procedez.

dany

Azi am iesit cu barca la probe.De fapt ea este gata de o saptamana si mai bine dar am lasat vopseaua sa se matureze .Am pus pe ea motorul de 10 cp 2t si in doi ,glisare in 3 sec.In 3 insi se schimba treaba,nu mai poate sa faca acelasi lucru.In 5 insi barca se comporta admirabil,in jur de 20km la ora.In doi insi si in trei am facut viraje scurte si am urcat pe propiile valuri de siaj,am tavalit-o un pic sa zic asa.Nu stropeste,e f. stabila si merge f. usor si la vasle,e manevrabila in ciuda formelor.Pragurile ce le stiam ca sunt pe lacul din apropiere[il cunosc destul de bine] le trec fara probleme.Apa de 35 de cm sa am si trec cu motorul...Poate sunt subiectiv dar astea sunt faptele.Motorul s-a comportat admirabil.Am dat blana s a vad barca cum se comporta si a iesit un duet pe cinste.Asta e cadoul meu de 50 de ani pe care-i fac in noiembrie.Seven se v-a numi si alta barca  din placaj cu epoxi nu mai fac datorita intolerantei la rasina.Poate ceva reparatii pe la vreo barca si-atat.
Barca are dimensiunile L=3,16 ;l =1,48 la copastie,44 la oglinda[portiunea de prindere motor]/50 restul
Consum materiale:
-placaj plop 3 coli welde
-placaj mesteacan 1 coala ,tot de la welde
-tesatura 160 gr doua straturi la exterior si una la interior
-27 kg rasina epoxidica de la europlastic
-praf de lemn....pt chituire placaj
-sipci de brad groase de 8mm-1cm cu latimi diferite incleiate cu epoxi
-cenosfere de la bridgextim[cel mult un kg]
-grund epoxidic romtehnochim de la emex 4kg
-vopsea poliuretanica  romtehnochim de la emex 6 kg[doua maini la exterior]
-diluanti3-4 kg
-smirghel,pensule ,trafaleti,multe pensule....
-inoxaraie facuta de mine sau cumparate de la epix marine[tacheti]+doua capace tot de la ei pt.cele doua chesoane de la pupa
-masti de gaze,manusi,carpe si medicamente....
Pretul materialelor i-l estimez la 900-1000 euro.Nu am tinut evidenta exact caci le-am luat putin cate putin si nici nu ma interesat foarte.Am facut-o incet ,in timpul liber
Multumesc inca odata celor care m-au ajutat in special lui Cristian  Tutuianu, din brigada Constanta.

dany

Am mai incercat cu pozele mai de vreme si nu a mers am sa mai incerc odata si daca nu, maine le modific si le postez.

byteworks

Pe cat de cuprinzator raportul de final, pe atat de scurta interventia mea: bravo Dany!

cristiantutuianu

Sa te bucuri de ea ! Mă bucur pentru tine !

Dar pune și tu o data pozele !!!!

dany

Maine in zi de sarbatoare.Am incercat varianta transferului,ce s-a prezentat in ''simple machine''dar nu ma pricep.....,ce sa fac.maine vine un prieten ,cu maini subtiri si atingeri fine,fara bataturi si  cu abilitati  in domeniu si mi le rezolva el.

dany

dany

poze,vad ca merg .am primit indicatii prin telefon cum sa le modific...

iulian_cioclin

Frumoasa tare Dany, pare destul de finisata. Sa o folosesti sanatos!

Haiduc

Salut

sa o stapanesti sanatos, foarte frumoasa si sa fie cu cat mai multe iesiri pe ape

Toate cele buna

pelicanul

Super barca, super cadou de 50 de ani! Sa o stapinesti sanatos!

dany

Multumesc de urari.
Nu -mi prea plac manerele alea.....Sunt de inox ,sunt f. utile intradevar dar ca estetica cam lasa de dorit.Nu aveam cum s-o ridic pe masina,ea fiind lata o manevrezi cam greu si de asta le-am montat.Mai usor o duc cand o bag in duba.Deci fara peridoc.Are pana-n 75 de kg.Salutari.

cristiantutuianu

Super !
E un fel de 4x4 al ambarcațiunilor . Ce sa zic nava desant infanterie marina. Când ai de gând sa ii schimbi culoarea te sprijin sa o vopsești cu un model de camuflaj digital.

Ce sa zic frumos cadou ! Sa îl stăpânești  sănătos! La mulți ani!

Thor

La multi ani! Bucură-te de vaporul tău!